PlayStation Day 2013: τί περιμένουμε

Οι φήμες, οι πιθανότητες και οι προσδοκίες μας από τη Νέα Υόρκη

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το σημαντικότερο ραντεβού των τελευταίων μηνών στο χώρο της ψηφιακής διασκέδασης: η Sony έχει προσκαλέσει επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης, υψηλόβαθμα στελέχη συνεργατιδών εταιρειών, καθώς και οικονομικούς και άλλους αναλυτές, σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 20/2. Εκεί η ιαπωνική εταιρεία θα μιλήσει - σύμφωνα με δική της επιλογή λέξεων - "για το μέλλον του PlayStation". Και... ας μη γελιόμαστε. Αυτό πρακτικά σημαίνει την πρώτη επίσημη αναφορά ή και πλήρη αποκάλυψη του PlayStation4. Όλα τα στοιχεία οδηγούν εκεί, συμπεριλαμβανομένης της φημολογίας που τις τελευταίες 15 ημέρες οργιάζει στο Web. Το Αθηνόραμα Digital βεβαίως θα είναι εκεί και θα δει, θα ακούσει, θα συζητήσει και θα μεταφέρει στο κοινό του όλα όσα θα παρουσιαστούν εκεί.

Τί περιμένουμε, ωστόσο, από τη μεγαλύτερη PlayStation Day των τελευταίων ετών για τη Sony;

Η σχετική φημολογία στο Web, όπως... είναι το σύνηθες πια σε τέτοιες περιπτώσεις, οργιάζει το τελευταίο δεκαήμερο. Η Sony έχει σε γενικές γραμμές κατορθώσει να κρατήσει τις διαρροές σε περιορισμένα επίπεδα, τα όσα ωστόσο έχουν βρει το δρόμο τους στο Internet είναι και ενδιαφέροντα, και πιθανά στην πλειοψηφία τους. Έχουμε και λέμε, λοιπόν!

Ένα: το PS4 θα αξιοποιεί υποσυστήματα PC. Το θεωρούμε πάρα πολύ πιθανό επειδή και σωστό επιχειρηματικά, και λογικό στρατηγικά είναι για τη Sony. Οι λεπτομέρειες που "ακούγονται" από διάφορες πηγές συγκλίνουν στα εξής: επεξεργαστής 4 πυρήνων της AMD χρονισμένο στα 1.6 GHz και με βοηθητικό υποσύστημα γραφικών ενσωματωμένο, κύριο υποσύστημα γραφικών επίσης της AMD (σειράς 7xxxx), 4 GB μνήμης, ευμεγέθης σκληρός δίσκος και drive οπτικού δίσκου Blu-ray. Είναι μία σύνθεση που δεν αγγίζει τα κορυφαία gaming PC, προφανώς, αλλά είναι σημαντικά ισχυρότερη από αυτήν του PS3 και απόλυτα ικανή να αποδώσει υψηλής λεπτομέρειας 3D games σε αληθινή ανάλυση 1080p. Συν τοις άλλοις, αυτή η σύνθεση μπορεί ρεαλιστικά να προσφερθεί για λιγότερα από $500/€449. Κάτι πολύ ισχυρότερο, όχι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ