Gran Turismo 6: τα νέα στοιχεία

Ποιά πράγματα έχουν αλλάξει και ποιά βελτιωθεί στην καινούργια έκδοση;

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Week για το νέο Gran Turismo κάναμε ήδη λόγο στα αυτοκίνητα που θα προσφέρει, στις αγωνιστικές πίστες που θα περιέχει, καθώς και σε ποιές διαφορετικές εκδόσεις θα πωλείται. Ευπρόσδεκτο, προφανώς, το νέο περιεχόμενο που κάθε καινούργιο GT φέρνει στο προσκήνιο... αλλά εξίσου σημαντικές είναι οι νέες λειτουργίες και επιλογές παιχνιδιού που - θεωρητικά - η Polyphony Digital θα πρέπει να επιδιώκει να ενσωματώνει ως εξελικτικά βήματα. Ποιά είναι αυτά τα καινούργια στοιχεία, λοιπόν του GT6, πάντοτε σε σχέση με το τί προσέφερε το GT5;

Ξεκινώντας από αυτά που... φαίνονται αμέσως, το νέο Gran Turismo χαρακτηρίζεται από εντελώς ανασχεδιασμένο περιβάλλον χειρισμού και γενικότερης παρουσίασης του τί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει ο παίκτης. Τα πάντα είναι δομημένα με περισσότερο κατανοητό τρόπο, ενώ η μετακίνηση στις διάφορες περιοχές των επιλογών είναι σαφώς ταχύτερη. Ομαδοποιημένες είναι πλέον οι κατσκευάστριες εταιρείες, οι βαθμίδες της επιλογής Career, οι ρυθμίσεις όλων των ειδών, το περιεχόμενο που ο παίκτης παράγει προσωπικά (όπως τα video και τα στιγμιότυπα), ενώ ειδική θέση έχουν οι επιλογές που θα πρέπει να είναι άμεσα διαθέσιμες, όπως π.χ. η Arcade. Με τέτοιο πλήθος περιεχομένου και λειτουργιών, υπάρχει βέβαια "βάθος" υπολογίσιμο σε όλα τα στοιχεία της κεντρικής οθόνης - όμως η ενίοτε χαοτική δομή του GT5 έχει εν πολλοίς... εκλογικευτεί στο GT6.

Στην κεντρική οθόνη του νέου τίτλου της Polyphony, άλλωστε, συναντά κανείς και μερικές από τις νέες επιλογές παιχνιδιού. Τα Special Events, για παράδειγμα, είναι... "ειδικές αποστολές" που εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία της προόδου του παίκτη και τού επιτρέπουν να επιδείξει τις οδηγικές του ικανότητες σε μη τυπικές συνθήκες. Τα mini-games με το όνομα Coffee Break, από την άλλη, είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει ο όρος: πρωτότυπες... δραστηριότητες σχετικές με την οδήγηση, κατάλληλες για δεκάλεπτα διαλείμματα διασκέδασης. Η επιλογή Open Lobby, άλλωστε, καθιστά αυτό που στο Gran Turismo 5 απαιτούσε... ακολουθία βημάτων και επιλογών, δηλαδή τη δημιουργία Δικτυακών "δωματίων" για συμμετοχή σε "κλειστά" πρωταθλήματα μόνο με φίλους, θέμα τριών "Χ" πρακτικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ