Gran Turismo 6: τα αυτοκίνητα

Η "καρδιά" της σειράς των GT "χτυπά" πιο δυνατά από ποτέ!

Δεν είναι τυχαίο: όσες φορές κι αν έχουμε συναντήσει τον επικεφαλής της Polyphony Digital όλα αυτά τα χρόνια, τον Kazunori Yamauchi - από το την ανάπτυξη του Gran Turismo 2, για την ακρίβεια - στις σχετικές συζητήσεις και συνεντεύξεις εστιάζει πρώτα απ' όλα σε ένα συγκεκριμένο στοιχείο των παραγωγών του. Στα αυτοκίνητα. Είτε μιλώντας για τον αριθμό των διαθέσιμων οχημάτων, είτε για τη λεπτομέρεια της απόδοσής τους με γραφικά 3D, είτε για τον τρόπο που αποπνέουν αίσθηση κοντά σε αυτή των πραγματικών αντίστοιχων αυτοκινήτων, είτε για... όλα τα παραπάνω μαζί, σε αυτά εστιάζει. Και εκεί διακρίνουν όλοι πόσο "στο πνεύμα" του αντικειμένου του είναι πραγματικά ο Yamauchi, επαγγελματίας οδηγός και ο ίδιος: όταν όλα έχουν ειπωθεί, όλοι όσοι γνωρίζουμε ως παθιασμένους με τα Gran Turismo, για τ' αυτοκίνητα παίζουν κυρίως!

Στον τομέα αυτό είναι αλήθεια πως το Gran Turismo 5 επιδεχόταν βελτιώσεων: ο αριθμός των διαθέσιμων οχημάτων ήταν μεγάλος, αλλά με τη μέγιστη λεπτομέρεια στα γραφικά αποδιδόταν μόνο το 30% από αυτά, υπήρχαν πολλά παρόμοια μοντέλα καθώς και ένας σημαντικός αριθμός από αυτοκίνητα που προσέφεραν ακριβώς την ίδια αίσθηση στην οδήγηση. Η Polyphony δέχθηκε εποικοδομητικά τη σχετική κριτική και το τελικό αποτέλεσμα είναι ολοφάνερα βελτιωμένο στο GT6. Όσον αφορά στο τελευταίο θέμα το οδηγικό μοντέλο των οχημάτων είναι τόσο βελτιωμένο, ώστε λίγα πια θα συμπεριφέρονται όπως άλλα - εκτός αν αυτό συμβαίνει και... στην πραγματικότητα φυσικά! Παρόμοια μοντέλα συνεχίζουν να υπάρχουν, όμως η Kazunori και η ομάδα του έχουν φροντίσει ώστε οι μηχανολογικές διαφορές και πάλι να επηρρεάζουν το χειρισμό επαρκώς.

Στα διαθέσιμα αυτοκίνητα αυτά καθ' αυτά, επίσης έχει σημειωθεί πρόοδος. Από τα περίπου 1000 που προσέφερε το GT5, το GT6 προσφέρει πάνω από 1200 διαφορετικά πλέον - 200 εκ των οποίων εμφανίζονται για πρώτη φορά σε GT και η πλειοψηφία των οποίων ανήκουν σε πρόσφατα μοντέλα super cars. Μεταξύ μας, δηλαδή, αυτά που... όλως τυχαίως θέλουμε περισσότερο! Η Polyphony πάντως έχει κάνει δύο ακόμη πράγματα. Ένα: έχει "αναβαθμίσει" στο GT6 σε ποιότητα απεικόνισης Premium πολλά από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα του GT5 που ήταν απεικόνισης Standard εκεί. Δύο: έχει προσθέσει έναν αριθμό από περισσότερο "εξεζητημένα" οχήματα, ιστορικής ή... εκκεντρικής αξίας, των οποίων την παρουσία ίσως να μην εκτιμήσουν οι λάτρεις των υψηλών επιδόσεων, αλλά σίγουρα θα το κάνουν οι αληθινοί... εραστές της αυτοκίνησης και της εξέλιξής της. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ