Gran Turismo 6: τα αυτοκίνητα

Η "καρδιά" της σειράς των GT "χτυπά" πιο δυνατά από ποτέ!

Η Polyphony Digital, πάντως, την καλή παράδοση της υποστήριξης του Gran Turismo 5 και του εμπλουτισμού του με νέα αυτοκίνητα, σκοπεύει να την συνεχίσει και στο GT6. Διαθέσιμα με τη μορφή πρόσθετου περιεχομένου μέσω Internet (DLC) θα είναι καινούργια αυτοκίνητα τόσο εμπορικά αποκτήσιμα, όσο και δωρεάν. Χάρις σε νέο μηχανισμό που έχει αναπτύξει η ιαπωνική εταιρεία, τα νέα οχήματα θα εμφανίζονται προς απόκτηση μέσα στις ίδιες τις εικονικές "αντιπροσωπείες" του GT6 και θα μπορούν να αποκτηθούν απευθείας από εκεί - τρόπος σαφώς περισσότερο άμεσος και... θελκτικός από τον παρόντα της μετάβασης στο PlayStation Store κλπ. Ένας αριθμός από πρόσθετα δωρεάν αυτοκίνητα είναι ήδη διαθέσιμα ως τμήμα ειδικών εκδόσεων του GT6 ή ως bonus παραγγελιών και η Sony έχει υποσχεθεί πως σετ με νέα οχήματα θα διατίθεται για 12 μήνες το λιγότερο μετά την κυκλοφορία του τίτλου στα καταστήματα.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Polyphony όσον αφορά στα αυτοκίνητα του νέου Gran Turismo ονομάζεται Vision GT. Είναι μία συνεργασία που έχει προκύψει μέσα από την ούτως ή άλλως πολύ καλή σχέση που έχει η εταιρεία με τις κατασκευάστριες αυτοκινήτων... και όχι μόνο: οι εταιρείες αυτές θα σχεδιάζουν ένα αυτοκίνητο που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει και η Polyphony θα αναλαμβάνει να το μετατρέπει σε ψηφιακό όχημα του GT6, με τις αεροδυναμικές ιδιότητες και την οδηγική συμπεριφορά που θα είχε ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο έτσι. Όλα τα αυτοκίνητα που θα προκύψουν από αυτή τη συνεργασία θα προσφερθούν στους παίκτες του GT6 δωρεάν. Στο Vision GT συμμετέχουν εταιρείες ευρείας γκάμας, από την BMW, τη Mercedes Benz και την Aston Martin, μέχρι την Bertone, την Italdesign και τη... Nike! To πρώτο αυτοκίνητο που θα διατεθεί είναι σχεδιασμού Mercedes Benz και είναι το εικονιζόμενο - super, ολοφάνερα, αν και περιμένουμε τολμηρότερα δείγματα στο μέλλον.

Αν συνυπολογίσει κανείς στα παραπάνω και το γεγονός ότι το GT6 προσφέρει (α) πολύ περισσότερες επιλογές εξ αρχής όσον αφορά στη λεπτομερειακή ρύθμιση και αναβάθμιση των οχημάτων, καθώς και ότι (β) έχει προβλέψει τη διάθεση νέων εξαρτημάτων όλων των ειδών, τόσο εμπορικών όσο κλαιο δωρεάν, μέσω PSN, αντιλαμβάνεται εύκολα το προφανές: το νέο Gran Turismo δεν είναι μόνο το πλουσιότερο σε αρχικό περιεχόμενο, αλλά και το "βαθύτερο" προς εξερεύνηση και ευκολότερα επεκτάσιμο GT στην ιστορία της σειράς. Η Polyphony γνωρίζει πως θα περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να δούμε ένα Gran Turismo ειδικά για το PlayStation4 - και εννοεί να προσφέρει στο μεσοδιάστημα στα δεκάδες εκατομμύρια κατόχων ενός PS3, άφθονα αυτοκίνητα για να "παίξουν" έως τότε. Και αυτό, Στο δικό μας λεξικό, μόνο ως θετικό χαρτακτηρίζεται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ