Gran Turismo 6: οι πίστες

Νέες διαδρομές, νέες συγκινήσεις!

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Week για το καινούργιο Gran Turismo έχουμε ήδη αναφερθεί στην "ψυχή" των τίτλων της σειράς, τα αυτοκίνητα - όμως... κι αυτά δεν έχουν λόγο ύπαρξης αν δεν τα "τρέξει" κανείς κάπου! Οι αγωνιστικές πίστες σε ένα racing game έχουν εξίσου μεγάλη σημασία, αν μη τί άλλο γιατί είναι ο δικός τους σχεδιασμός και τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτά που θα διαχωρίσουν τους πραγματικά καλούς οδηγούς από τους απλά τυπικούς - και τα Gran Turismo ήταν πάντα games που προσέφεραν τόσο ποικιλία, όσο και ποιότητα στα σιρκουί που περιελάμβαναν. Το GT6 εμφανίζεται, δε, σημαντικά βελτιωμένο σε αυτόν τον τομέα. Από κάθε άποψη!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: στο νέο Gran Turismo ο αριθμός των αγωνιστικών πιστών που διατίθεται αγγίζει τις 37 διαφορετικές. Αυτές - συνυπολογίζοντας τις ξεχωριστές διαδρομές που προσφέρει κάθε μία αλλά και την αντίστροφη "φορά" (reverse) της κάθε μίας από αυτές - συνθέτουν σχεδόν 100 διαφορετικές αγωνιστικές διαδρομές. Όπως θα περίμεναν και οι φίλοι ή φίλες των Gran Turismo, οι πιο πολλές από αυτές έχουν... φυσιολογικά κάνει τη μετάβαση από το GT5 στο GT6 - η Polyphony Digital ωστόσο έχει αυξήσει τη λεπτομέρεια του περιβάλλοντος σε έναν σεβαστό αριθμό από αυτές, ενώ έχει αποδώσει και με μεγαλύτερη πιστότητα όσες από αυτές τις αγωνιστικές πίστες στηρίζονται στις αντίστοιχες πραγματικές, αξιοποιώντας ακριβέστερα γεωμετρικά δεδομένα.

Στις πίστες οδήγησης που "επιστρέφουν" συγκαταλέγονται όλες οι γνωστές και αγαπημένες, απ' όλες τις κατηγορίες: τόσο οι πραγματικές και "καθαρόαιμα" αγωνιστικές (από την Laguna Seca και το Nurburgring μέχρι την Indianapolis και την Twin Ring Montegi), όσο και οι ανωμάλου δρόμου/χιονιού (όπως οι Toscana και Eiger Nordwand), οι αστικές (όπως οι Tokyo R246 και Cοte d'Azur) και οι μη υπαρκτές (όπως οι Autumn Ring και Trial Mountain Circuit). Δεν λείπει καμία αγωνιστική πίστα που υπήρχε στο Gran Turismo 5 αρχικά, αλλά και καμία από όσες διέθεσε η Polyphony Digital στη συνέχεια με τη μορφή πρόσθετου Δικτυακού περιεχομένου (DLC). Για όσους θέλουν... νέες προκλήσεις, όμως;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ