Gran Turismo 6: οι πίστες

Νέες διαδρομές, νέες συγκινήσεις!

Για εκείνους που αναζητούν την πρόκληση σε καινούργιες... στροφές και ευθείες, το Gran Turismo 6 προσφέρει όχι λιγότερες από 9 ολοκαίνουργιες αγωνιστικές πίστες σε πρωτοεμφανιζόμενες για τη σειρά των GT τοποθεσίες, καθώς και μία που επιστρέφει από τα GT3/GT4. Πρόκειται για τις Apricot Hill Raceway, Matterhorn, Gran Turismo Arena, Kart Space, Ascari Race Resort, Mount Panorama, Silverstone, Brands Hatch, Willow Springs International Raceway και Goodwood. Όπως θα πιστοποιήσουν και οι θιασώτες των αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα, οι τέσσερις πρώτες είναι μη υπαρκτές, ενώ οι έξι επόμενες βασισμένες σε πραγματικά σιρκουί. Έτσι το GT6 έχει εικονικά καλύψει σχεδόν οποιοδήποτε μεγάλο αυτοκινητιστικό event, με σχεδόν όλα τα μεγάλα σιρκουί παρόντα.

Όπως και στην περίπτωση των αυτοκινήτων, έτσι και όσον αφορά στις αγωνιστικές πίστες το Gran Turismo 6 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι επεκτάσιμο ευκολότερα και ταχύτερα από τον προκάτοχό του. Η Sony υπόσχεται τη διάθεση περισσότερων εικονικών σιρκουί μέσα από το PlayStation Store με σταθερό ρυθμό, έως και 12 μήνες μετά από την εμφάνιση του GT6 στα καταστήματα. Ευελπιστούμε πως ένας αριθμός από αυτές τις αγωνιστικές πίστες θα διατεθεί - όπως συνέβη και στο GT5 - δωρεάν, καθώς και ότι τα πρόσθετα εικονικά σιρκουί δεν θα είναι "remix" υπαρχόντων, αλλά εξ αρχής σχεδιασμένες πίστες. Κάτι ακούγεται για τρία συγκεκριμένα σιρκουί της F1, καθώς κι ένα σετ μη υπαρκτών σιρκουί με φουτουριστικό χαρακτήρα, ειδικά διαμορφωμένων για τους ικανότερους... "πιλότους"-οδηγούς, χωρίς η Polyphony να έχει επιβεβαιώσει κάτι απ' όλα αυτά.

Έντονη, άλλωστε, παραμένει η φημολογία και για δύο άλλες αγωνιστικές ή δοκιμαστικές πίστες που το GT6 μπορεί να προσφέρει εξ ορισμού αλλά "κρυφές", ως bonus. Η μία είναι το σιρκουί δοκιμών της πασίγνωστης τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear - με την οποία έχει συνεργασία η Microsoft για τα Forza MotorSport, αλλά αυτή μπορεί να μην είναι αποκλειστική. Η άλλη φημολογείται πως βρίσκεται στη... Σελήνη (!), με τους παίκτες να αγωνίζονται οδηγώντας τα θρυλικά τετράτροχα τζιπ ειδικά σχεδιασμένα για την εκεί βαρύτητα, τα Apollo 15 Lunar Rovers (!). Από τον Kazunori Yamauchi όλα να τα περιμένει κανείς, φυσικά, οπότε... λίγες ημέρες ακόμη υπομονή, μέχρι να το διαπιστώσουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ