God of War Ascension: τα... ομαδικά

Πώς κρίνουμε τις επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών;

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Week για το νέο God of War ανατρέξαμε στην πορεία της σειράς, εξετάσαμε τα νέα στοιχεία που προσφέρει, σταθήκαμε στον πλήρη εξελληνισμό της όλης παραγωγής, αναλύσαμε τί προσφέρει κάθε μία από τις εμπορικές εκδόσεις του και αξιολογήσαμε τον τίτλο αυτόν καθ' αυτόν. Ένα σημαντικό τμήμα της αξιολόγησης αυτής αφορά στις επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών που όμως, όταν συγγράψαμε τη σχετική παρουσίαση, δεν είχαν ενεργοποιηθεί επειδή ο τίτλος δεν είχε ακόμη κυκλοφορήσει. Στο μεσοδιάστημα, από την ημέρα διάθεσης του God of War Ascension και μετά δηλαδή, είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε κάποιες ώρες online με τις επιλογές αυτές. Διαφοροποιούν τη συνολική μας εντύπωση για τον τίτλο της Sony και πώς;

Η αλήθεια είναι πως είχαμε ουκ ολίγες... επιφυλάξεις σχετικά με την ύπαρξη επιλογών συμμετοχής πολλών παικτών σε έναν τίτλο όπως το God of War. Είναι εύκολο για την οποιαδήποτε ομάδα δημιουργίας ενός video game να "υποκύψει στην πίεση" της αγοράς και να προσπαθήσει να προσθέσει στοιχεία multiplayer εκεί που δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα (η πρόσφατη περίπτωση του Tomb Raider είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα). Το Studio Santa Monica, ωστόσο, απέδειξε πως καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο "βεβιασμένο" και το "προσαρμοσμένο", προσφέροντας τις σχετικές επιλογές με τρόπο σε γενικές γραμμές επιτυχημένο - ακριβώς επειδή η αίσθηση του σεναριακού και του Δικτυακού τμήματος διαφέρουν.

Όπως είχαμε προαναφέρει, το God of War Ascension προσφέρει από την πρώτη μέρα τέσσερις επιλογές παιχνιδιού για περισσότερους από έναν παίκτες: μια συνεργατική και τρεις ανταγωνιστικές. Η πρώτη, με το όνομα "Δοκιμασία των Θεών", είναι η ευκολότερη να εξηγηθεί: δύο φίλοι αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν μαζί διαδοχικά "κύματα" αντιπάλων. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες ή παράμετροι: απλώς οι συμπαίκτες εξολοθρεύουν τους αντιπάλους τους για... όσο αντέξουν, μέχρι να δεχθούν αρκετά χτυπήματα για να εξολοθρευτούν οι ίδιοι δηλαδή. Ναι, είναι απλοϊκή επιλογή μεν, αλλά η πρόκληση του να ξεπεράσουν οι φίλοι "ένα ακόμη κύμα" είναι ενδιαφέρουσα - και γίνεται γρήγορα φανερό πως η συνεργασία τους μπορεί να γίνει καλύτερη όσο περισσότερο παίζουν μαζί. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ