God of War Ascension: οι εκδόσεις

Τρία διαφορετικά σετ από extras, τρεις τιμές πώλησης. Ποιά επιλέγουμε;

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον για τους αληθινά πιστούς φίλους της σειράς των God of War έχει, φυσικά, η "πλουσιότερη" έκδοση του Ascension, η Collector's Edition. Αυτή εμπεριέχει όλα όσα προσφέρει η Special Edition - soundtrack, theme, avatars κλπ. - αλλά προσφέρει δύο πράγματα άκρως ενδιαφέροντα για τους συλλέκτες και το κοινό που σκοπεύει να περάσει πολλές ώρες με το νέο God of War. Συγκεκριμένα: στην Collector's Edition περιλαμβάνεται αγαλματίδιο του Kratos, ύψους 8 ιντσών και λεπτομερέστατο, αλλά και (ίσως το σημαντικότερο) ένα DLC Pass. Αυτό θα προσφέρει τους επόμενους μήνες όλο το extra εμπορικό περιεχόμενο που σκοπεύει να διαθέσει η Sony για το Ascension, εντελώς δωρεάν - κάτι αντίστοιχο του Season Pass που εκμεταλλεύτηκαν πέρυσι κάποιοι τίτλοι του Xbox 360 στο Xbox Live.

Όσον αφορά στο αγαλματίδιο... αν και είμαστε βέβαιοι πως είναι ποιοτικό και προσεγμένο, όποιοι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital τα συλλέγουν ήδη, γνωρίζουν καλύτερα από μας γιατί θα τους ενδιέφερε! Το DLC Pass, ωστόσο, είναι σημαντικό γιατί η ομάδα ανάπτυξης του Ascension, το περίφημο Studio Santa Monica, δεδηλωμένα θα ασχοληθεί μόνο με το extra περιεχόμενο του τίτλου μέχρι το τέλος του χρόνου - κάτι που σημαίνει πως αυτό θα είναι και πολύ, και ποικίλλο. Το σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να γίνονται οικονομίες κλίμακας προς όφελος του παίκτη: με άλλα λόγια, το κόστος όλων των "πακέτων" DLC ξεχωριστά πιθανώς θα καταλήξει να είναι μεγαλύτερο από τη διαφορά που χωρίζει τη Special Edition του Ascension (€69.99) από την Collector's (€99.99).

Για τον παραπάνω λόγο και μόνο, για να είμαστε ειλικρινείς, θα σκεφτόμασταν την Collector's Edition σοβαρά. Είναι μεν ασυνήθιστο να "προπληρώνει" ουσιαστικά κανείς extra περιεχόμενο του οποίου τα χαρακτηριστικά και τον όγκο δεν γνωρίζει ακόμη, συγκεκριμένα στην περίπτωση του Studio Santa Monica και του God of War όμως δεν μπορούμε να φανταστούμε τη Sony να μην αποδίδει υψηλό δείκτη αξίας/κόστους στο περιεχόμενο DLC που θα διαθέσει για το Ascension. Το μόνο βέβαιο είναι πως, με τις επιλογές Δικτυακής συμμετοχής πολλών παικτών ανταγωνιστικά και συνεργαστικά για πρώτη φορά σε God of War, όποια έκδοση του Ascension κι αν επιλέξει κάθε παίκτης θα ασχοληθεί μαζί της περισσότερο από ποτέ. Και για τα "καλούδια" κάθε έκδοσης... καθένας ξέρει ήδη ποιά από αυτά τον ενδιαφέρουν, έχουμε την αίσθηση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ