God of War Ascension: οι εκδόσεις

Τρία διαφορετικά σετ από extras, τρεις τιμές πώλησης. Ποιά επιλέγουμε;

Όπως φαίνεται, κάθε μεγάλη παραγωγή στην αγορά του gaming που... σέβεται τον εαυτό της δεν κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια σε "απλή", τυπική συσκευασία όπως οι άλλες. Οι σειρές τίτλων που (α) έχουν "χτίσει" με τα χρόνια φανατικό κοινό που τους τιμά κάθε φορά και (β) οι τίτλοι εκείνοι που "έχουν να δώσουν το κάτι παραπάνω" ακριβώς επειδή το όλο τους φροντισμένο υπόβαθρο μπορεί να υτποστηρίξει πολλά extras, συνοδεύονται και από ειδικές εκδόσεις και συλλεκτικές εκδόσεις. Το God of War Ascension δεν θα μπορούσε να διαφέρει, γι' αυτό και η Sony προσφέρει όχι λιγότερους από τέσσερις διαφορετικούς τρόπους να το αποκτήσει κανείς - ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά.

Κατ' αρχήν, η ιαπωνική εταιρεία θα διαθέσει στην αγορά ειδικό "πακέτο" PlayStation3 για το God of War Ascension. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει το PS3 στην νεότερή του έκδοση, τη λεγόμενη "Super Slim", με εσωτερικό σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500 GB, σε μαύρο χρώμα. Στο "πακέτο" περιλαμβάνεται η Standard Edition του τίτλου , ένα χειριστήριο DualShock3 ειδικά διακοσμημένο ώστε να ταιριάζει θεματικά με το καινούργιο God of War, καθώς και συνδρομή 30 ημερών στην υπηρεσία PlayStation Plus (που προσφέρει 10 ΑΑΑ, πλήρη games εντελώς δωρεάν από την πρώτη μέρα). Αν και δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τα video games και εν έτει 2013 δεν έχει ήδη PS3, το "πακέτο" αυτό σαφώς συμφέρει όσους και όσες για κάποιο λόγο δεν αγόρασαν το σύστημα της Sony ως τώρα ή θέλουν ένα δεύτερο - αν μη τί άλλο επειδή η τιμή του (€309) είναι προφανώς σημαντικά χαμηλότερη από το άθροισμα του PlayStation3 και του God of War Ascension αγορασμένων ξεχωριστά.

Το πρώτο... ενδιαφέρον βήμα πέρα από αυτό της τυπικής, Standard Edition του νέου God of War είναι η Special Edition, η οποία προσφέρει - πέρα από τον τίτλο αυτόν καθ' αυτόν φυσικά - μια σειρά από extras. Η συσκευασία του διατίθεται σε ειδικά διακοσμημένη μεταλλική θήκη αντί για την τυπική πλαστική, περιλαμβάνοντας παράλληλα το επίσημο soundtrack του τίτλου (όσοι και όσες έχουν ακούσει τα προηγούμενα ξέρουν τί... επικό να περιμένουν!), ένα δυναμικό theme για το περιβάλλον χειρισμού XMB του PS3, ένα pack με avatars εμπνευσμένα από τον τίτλο και την απόδοση διπλάσιων πόντων XP στον παίκτη όταν αυτός συμμετέχει σε Δικτυακές συγκρούσεις μέσω του PlayStation Network. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι τα παραπάνω δικαιολογούν στα μάτια όλων τα περίπου €10 διαφοράς που χωρίζει την Special Edition (€69.99) από την "απλή" έκδοση, όμως οι φίλοι και οι φίλες των game soundtracks πιθανώς θα διαφωνήσουν, οπότε...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ