Games: για κάθε ηλικία και... τσέπη

Προτάσεις για PS3, Xbox 360, PC, Wii, PSP και DS

Το 2011 ήταν, παρά την οικονομική ύφεση και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τις αγοραστικές διαθέσεις του κοινού, μία γενικά καλή χρονιά για την αγορά των video games. Είχαμε μεγάλη γκάμα νέων κυκλοφοριών σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, μερικά αληθινά αριστουργήματα, καθώς και επανεμφανίσεις αγαπημένων σειρών και χαρακτήρων από την πρόσφατη ιστορία του gaming. Από τους κυριολεκτικά εκατοντάδες τίτλους που κυκλοφορούν εκεί έξω, ωστόσο, ποιούς προτείνουμε για αγορά, με δεδομένο ότι το κόστους πολλών από αυτούς κινείται στο διόλου ευκαταφρόνητο €49.99-€74.99; Έχουμε απαντήσεις, για όλα τα φορμά!

Για το PlayStation3

Uncharted 3: το αποκαλέσαμε Avatar των video games, και είναι. Είναι σίγουρα ο πλέον εντυπωσιακός τίτλος του PS3 και μία από τις καλύτερες παραγωγές action adventure ανεξαρτήτως φορμά. Πολύ απλά, η must αγορά των Χριστουγέννων. Go get!

Εναλλακτική πρόταση: Η συλλογή-επανέκδοση σε υψηλή ευκρίνεια των Ico και Shadow of the Colossus είναι το αντίστοιχο δύο cult αριστουργημάτων για τους σινεφίλ. Δεν θα τα δουν περισσότερες από 2 φορές, αλλά... οφείλουν να τα έχουν!

Για τους κατόχους PS3 με συγκεκριμένες... αδυναμίες, προφανείς επιλογές είναι και οι φετινές εκδόσεις των Call of Duty και Assassin's Creed. Όχι κάτι ριζοσπαστικό ή εξόχως διαφορετικό, αν όμως είχαν αγαπήσει τα προηγούμενα... safe bet! Θα προτείναμε, ωστόσο, να ρίξουν περισσότερο προσεκτική ματιά στα Battlefield 3 και Batman Arkham City. Είναι και τα δύο, κατά τη γνώμη μας, αντιστοίχως περισσότερο ενδιαφέροντα.


Για το Xbox 360

Gears of War 3: Το megahit που στέκεται στο ίδιο απίθανα υψηλό επίπεδο με το Uncharted 3 ολοκληρώνει τη σειρά έξοχα, καθώς η δράση του "φορτώνει" τον παίκτη με αδρεναλίνη και την οθόνη με απίστευτα γραφικά. Must... buy... now!

Εναλλακτική πρόταση: σε άλλη κατηγορία μεν, αλλά το Forza MotorSport 4 δεν είναι τίτλος μόνο για όσους αγαπούν τα games με αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων. Είναι μία έξοχη παραγωγή, που αξίζει τιμής κι αγοράς γιατί είναι, πολύ απλά, top.

Όπως ισχύει για τους κατόχους PS3, οι κάτοχοι Xbox 360 με με συγκεκριμένες... αδυναμίες θα βρουν ενδιαφέρουσες και τις φετινές εκδόσεις των Call of Duty και Assassin's Creed. Ομοίως, θεωρούμε αντίστοιχα καλύτερα φέτος τα Battlefield 3 και Batman Arkham City, έστω κι αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ