E3 2014: Εντυπώσεις από το Drive Club

Αγνώριστα καλύτερο από πέρυσι, έτοιμο για πρεμιέρα

Το ζήτημα του χειρισμού είχε επίσης προβληματίσει στην έκδοση του Drive Club που είχε επιδειχθεί πέρυσι - και, στα driving games συγκεκριμένα, παραμένει εξαιρετικά σημαντικό αφού στην ουσία καθορίζει το κοινό στο οποίο απευθύνεται κατά κύριο λόγο ο εκάστοτε τίτλος. Έχουμε να αναφέρουμε με... ανακούφιση σχεδόν πως η αδιάφορη αίσθηση που απέπνεε τότε ο χειρισμός του Drive Club δεν υπάρχει πια: τα αυτοκίνητα ανταποκρίνονται στις εντολές του παίκτη άμεσα και προβλέψιμα, κινούνται πάνω στο δρόμο κατά πολύ πειστικότερα και αλληλεπιδρούν με τα άλλα οχήματα με τρόπο, αν μη τι άλλο, λογικό.

Η δημιουργία της Evolution Studios, βέβαια, με τόσο έντονο το "κοινωνικό" στοιχείο, αυτό δηλαδή της συμμετοχής παικτών σε ομάδες, θα ήταν παράλογο να έχει τάσεις... αυστηρού εξομοιωτή οδήγησης και, ευτυχώς, δεν έχει τέτοιες: "συγχωρεί" τον παίκτη που θα επιλέξει να οδηγήσει παράτολμα και αντιρεαλιστικά, ενθαρρύνει δε τα μεγάλα "γλυστρίματα" στις στροφές (drift), τα οποία ανταμοίβει με βαθμούς επιδεξιότητας α λα Project Gotham Racing. Παρ' όλα αυτά, η έμπειρη εταιρεία έχει καταφέρει να αποδώσει αποτελεσματικά τις διαφορές ανάμεσα στα "απλώς γρήγορα" και τα "διαβολικά γρήγορα" αυτοκίνητα, με τα δεύτερα να ξεφεύγουν πολύ ευκολότερα από τις ιδανικές γραμμές οδήγησης ή και εντελώς από τον έλεγχο του παίκτη. Οδηγικές διαφορές αντιλαμβάνεται κανείς και από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο, ακόμη και μετά από ελάχιστα λεπτά ενασχόλησης με το καθένα.

Είναι γεγονός ότι το PlayStation4 χρειάζεται έναν πολύ καλό τίτλο αγώνων ταχύτητας στη βιβλιοθήκη του - το υπάρχον Need For Speed Rivals είναι... εντελώς μόνο του από το Νοέμβριο - όμως θα ήταν άδικο για το Drive Club να το αντιμετωπίσει κανείς ως μία παραγωγή που "γεμίζει κενά": είναι πλέον αρκετά εντυπωσιακό ώστε να δικαιούται αξιοπρεπέστατη θέση ανάμεσα στα ΑΑΑ games του PS4, προσφέρει άφθονο περιεχόμενο και θα έχει την πλήρη υποστήριξη της Sony στην προώθησή του τόσο όταν κυκλοφορήσει, όσο και στη συνέχεια με πρόσθετο υλικό. Η παράμετρος της συμμετοχής πολλών παικτών ανταγωνιστικά σε ομάδες, δε, και ο γενικότερος "κοινωνικός" του χαρακτήρας το καθιστούν ξεχωριστό - κάτι που η Evolution υποστηρίζει πως θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλου ποσοστού των ανθρώπων που έχουν ή σκέφτονται να αγοράσουν ένα PS4. Οι λόγοι για τους οποίους είναι πολύ πιθανό να έχει δίκιο, στη σχετική συνέντευξη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ