E3 2014: Εντυπώσεις από το Drive Club

Αγνώριστα καλύτερο από πέρυσι, έτοιμο για πρεμιέρα

Δεν θα το κρύψουμε: εμπιστοσύνη στις ομάδες δημιουργίας της Sony έχουμε μεγάλη μετά από τόσα ποιοτικά games σε όλα τα PlayStation την τελευταία εικοσαετία - όμως όταν είχαμε δει πέρυσι για πρώτη φορά το Drive Club, τον φιλόδοξο τίτλο αγώνων ταχύτητας της Evolution Studios... η εμπιστοσύνη αυτή δεν ήταν αρκετή για να υπερκαλύψει πάρα πολλές αμφιβολίες. Για τίτλος του PlayStation3 έδειχνε "απλώς ΟΚ", τη στιγμή που ήταν για το PlayStation4, ενώ ο χειρισμός του ήταν ασαφής. Στο πλαίσιο της παρουσίασης σε δημοσιογράφους, δε, ήταν απλώς αδύνατο να επιδειχθεί το κύριο ανταγωνιστικό στοιχείο του Drive Club, δηλαδή η σύσταση κλειστών "ομάδων" οδηγών και ο συναγωνισμός μεταξύ τους. Μετά από κάποιο καιρό με μικρή έκπληξη - και ίσως με κάποια ανακούφιση - πληροφορηθήκαμε όπως όλοι πως η κυκλοφορία του είχε αναβληθεί για το 2015... και πριν από μερικές ημέρες, στην Ε3, μάς δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε πόσο σωστή ήταν αυτή η επιλογή.

Στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφώσει η Sony για τους δημοσιογράφους είχαν στηθεί τέσσερις τηλεοράσεις με ισάριθμα PS4 και αντίτυπα του τίτλου, δικτυωμένα έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να βρίσκονται στην ίδια ομάδα (club) ή σε ανταγωνιστικές. Στις πιο πολλές συμμετοχές μας, πάντως, σε αγώνες ο καθένας φαινόταν να... οδηγεί για τον εαυτό του - αν και στις πραγματικές και online συνθήκες μετά την κυκλοφορία του τίτλου στο κοινό, αυτό ελπίζουμε πως δεν θα είναι το σύνηθες. Τα διαθέσιμα αυτοκίνητα ήταν βέβαια όλα... από επιδόσεων έως super cars - αναμενόμενο καθώς αυτά φαίνονται περισσότερο εντυπωσιακά - και η αγωνιστική πίστα μία στην υπαίθρια Σκωτία, όχι ιδιαίτερα δύσκολη στο σχεδιασμό αλλά όσο στενή χρειάζεται στις στροφές ώστε να... καθιστά ριψοκίνδυνες τις προσπεράσεις. Δοκιμάσαμε όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα και οι εντυπώσεις μας είναι οι παρακάτω.

Εντύπωση πρώτη και... άμεση: το επίπεδο των γραφικών και της παρουσίασης στο Drive Club δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτό της περυσινής έκδοσης. Η λεπτομέρεια που αποδίδει ο τίτλος στα αυτοκίνητα, στις ζημιές που προκαλούνται σε αυτά από την επαφή με άλλα αυτοκίνητα, στο δρόμο, στο γύρω περιβάλλον και σε κάθε τί άλλο είναι πλέον εξαιρετικά ικανοποιητική, όπως περιμένει οποιοσδήποτε από έναν τίτλο "πρώτης γραμμής" στο PlayStation4. Στο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα συνεισφέρουν τόσο ο ρεαλιστικός φωτισμός, όσο και μια πλειάδα από εφέ που συμμετέχουν "με μέτρο" αλλά όσο ακριβώς πρέπει - ιδιαίτερα προσεγμένος δείχνει μάλιστα ο ήχος, με απόλυτα πειστικά εφέ από τις μηχανές και τους τροχούς κάθε οχήματος, διακριτά στις διαφορές τους. Στον τεχνικό τομέα το Drive Club θα έχει πολλούς αντιπάλους φέτος - τόσο στο Xbox One όσο και σε PC - όμως είναι πια σε θέση να σταθεί απέναντί τους με άνεση... κάτι που δεν μπορούσαμε να πούμε πέρυσι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ