E3 2013: οι... ατάκες

Όσα δεν ειπώθηκαν στις συνεντεύξεις Τύπου και αξίζουν... σχολιασμού!

Είναι αλήθεια πως, στο πλαίσιο της έκθεσης της Ε3 κάθε χρόνο, τα μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν τα τεκταινόμενα δίνουν περισσότερη σημασία στα όσα λέγονται στις σχετικές συνεντεύξεις Τύπου - αυτές είθισται, άλλωστε, να είναι το highlight των όσων οι εταιρείες θέλουν να γνωστοποιήσουν. Οι πραγματικά ενδιαφέρουσες δηλώσεις, ωστόσο, γίνονται έξω από τα συνεδριακά: σε προσωπικές συνεντεύξεις, "εν τάχει" απαντήσεις ή απλώς... κατά λάθος και στη ροή μιας συζήτησης. Συγκεντρώσαμε τις πλέον ενδεικτικές από τις δηλώσεις αυτές, που έγιναν στις ημέρες της Ε3 και σε αυτές που επακολούθησαν, και τις σχολιάζουμε. Ε, πολλές από αυτές... ικετεύουν για κάτι τέτοιο!

Don Matrrick, αντιπρόεδρος του τμήματος προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής διασκέδασης της Microsoft: "Ναι, το Xbox One απαιτεί σύνδεση με το Internet για να λειτουργήσει σαν ο,τιδήποτε άλλο από Blu-ray player. Για τους ανθρώπους που δεν διαθέτουν σύνδεση με το Internet, έχουμε μία άλλη συσκευή να προτείνουμε. Λέγεται Xbox 360".
Μετάφραση: "Εμείς έχουμε αποφασίσει πως το κοινό από το οποίο περιμένουμε χρήματα είναι αυτό με Δικτυακή σύνδεση και αυτήν θα χρησιμοποιήσουμε για να ελέγχουμε τα δικαιώματα χρήσης των games του Xbox One. Κι αν σας αρέσει. Αν όχι, και πάλι δεν μας πειράζει να πάρουμε τα χρήματά σας, αλλά με ένα Xbox 360, από το οποίο δεν περιμένουμε και τόσα έσοδα τα επόμενα χρόνια. Κι ας χρειάζεται κι αυτό πρακτικά το Xbox Live για να λειτουργήσει σωστά". Έεεεετσι.

Fergal Gara, διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment Αγγλίας: "Ναι, μετά από πολλή σκέψη αποφασίσαμε να εντάξουμε τη λειτουργία Δικτυακής συμμετοχής σε games (online multiplayer) στη συνδρομητική υπηρεσία του PlayStation Plus. Αυτό θα μάς επιτρέψει να επενδύσουμε στην υποδομή του PSN όσο χρειάζεται για να προσφέρουμε κορυφαίου επιπέδου ποιότητα και αξιοπιστία στο δίκτυό μας".
Μετάφραση: "Ρε παιδιά, πώς να το θέσουμε αλλιώς: δεν γίνεται πια να προσφέρουμε δωρεάν επ' άπειρον, κάτι για το οποίο στο Xbox 360 πληρώνατε επί 7 χρόνια. Αν είναι να το προσφέρουμε στο ίδιο επίπεδο, κάπου πρέπει να βρίσκεται και κάποιο έσοδο". Ειλικρινής η Sony, τουλάχιστον. Και αφού με το PS Plus παίρνουμε τόσα games κάθε χρόνο δωρεάν, χαλάλι. Αρκεί το PSN όντως να "ανέβει επίπεδα" ποιότητας, όμως...

Shigeru Miyamoto, αναγνωρισμένος δημιουργός games και μασκώτ της Nintendo: "Βρίσκω όλη αυτή τη συζήτηση γύρω από τα οικονομικά στοιχεία της Nintendo ανόητη. Η βιομηχανία του gaming και της ψυχαγωγίας γενικότερα είναι ευμετάβλητη και αν οι άνθρωποι κάποια στιγμή αποφασίσουν ότι δεν χρειάζονται διασκέδαση, δεν υπάρχει τρόπος να σημειωθούν έσοδα από εκεί".
Μετάφραση: "Όσο το Wii σημείωνε θεαματικές πωλήσεις, έστω και ανούσιες, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να υπερηφανευόμαστε δεξιά και αριστερά για τα οικονομικά μας αποτελέσματα. Τώρα που με το WiiU δεν ασχολείται κανείς και η Nintendo σημειώνει ζημίες το ένα τρίμηνο μετά το άλλο, ποιός δίνει σημασία στα οικονομικά στοιχεία;" Μα ναι, φίλτατε. Αλοίμονο. Και αυτοί οι αλήτες οι άνθρωποι, που δεν αγοράζουν WiiU... ΑΡΑ δεν θέλουν πια να διασκεδάζουν...; Απαράδεκτοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ