E3 2013: οι... ατάκες

Όσα δεν ειπώθηκαν στις συνεντεύξεις Τύπου και αξίζουν... σχολιασμού!

Frank Gibeau, πρόεδρος της Electronic Arts Labels: "Το σύστημα Online Pass, που χρησιμοποιήσαμε στα games μας την τελευταία διετία ως δικλείδα ασφαλείας για να παρεμποδίσουμε την πώλησή τους ως μεταχειρισμένα στη συνέχεια, το εγκαταλείπουμε. Θέλουμε να είμαστε προοδευτικοί και θα επιδιώξουμε να έχουμε πρόσθετα έσοδα με άλλους τρόπους από δω και πέρα, όπως με το πολύ επιτυχημένο FIFA Ultimate Team".
Μετάφραση: "Εγκαταλείπουμε το Online Pass γιατί τα χρήματα που συλλέξαμε χρησιμοποιώντας το ήταν πολύ λίγα σε σχέση με την αντιπάθεια που προκαλέσαμε στο κοινό μας και τη ζημιά που κάναμε στο όνομα και το προφίλ της Electronic Arts". Το καλύτερο σε όλα αυτά; Και τη μετάφραση ο Gibeau τη δήλωσε, αυτολεξεί. Τί παραπάνω να σχολιάσουμε εμείς;

Reggie Fils Aime, πρόεδρος της Nintendo Αμερικής: "Εμείς δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα που έχουν οι Sony και Microsoft με την μεταπώληση των games τους. Οι κάτοχοι των δικών μας συστημάτων δεν τα πωλούν τα games τους γιατί ασχολούνται με αυτά ξανά και ξανά και ξανά και δεν θέλουν να τα αποχωριστούν".
Μετάφραση: "Εμείς δεν έχουμε το θέμα της μεταπώλησης games των συστημάτων μας, γιατί έτσι κι αλλιώς 6-7 games σε ισάριθμα... χρόνια αγοράζουν οι κάτοχοί τους - να τα πουλήσουν κι αυτά, τί νόημα θα έχει; Όσοι από αυτούς αγόρασαν games, δηλαδή, και δεν έμειναν με το Wii Sports που είχαμε συμπεριλάβει στη συσκευασία ή το Wii Fit που βαρέθηκε η γυναίκα τους πάνω στο δεκαμενθήμερο". Έλα, Reggie, μη ντρέπεσαι. Είναι κοινός τόπος πια ο... μύθος.

Phil Spencer, αντιπρόεδρος των Microsoft Studios: "Οι επιλογές μας σχετικά με το σύστημα ψηφιακής προστασίας και το σύστημα διαχείρισης των δικαιωμάτων χρήσης για τα games του Xbox One είναι αποφασισμένες. Παρακολουθούμε ωστόσο από κοντά τα μηνύματα του κόσμου και είμαστε μία εταιρεία που υπερέχει στον τομέα του software και προσαρμόζεται στις αλλαγές".
Μετάφραση: "Αυτή θεωρούμε πως πρέπει να είναι η στρατηγική μας από δω και πέρα και θα πιέσουμε όσο μπορούμε για να την επιβάλλουμε. Ε, αλλά αν αυτή η στρατηγική εμπορικά "μας γυρίσει μπούμερανγκ" και ο κόσμος δεν αγοράσει το προϊόν, μπορούμε πάντα να την πάρουμε πίσω, αφού είναι θέμα software. Δεν είδατε τί συμβαίνει με τα Windows 8; Έχουμε το όραμά μας, αλλά στην πολλή γκρίνια υποχωρήσαμε." Ορίστε. Να ένας άνθρωπος που θεωρεί πως έχει καλύψει όλα τα ενδεχόμενα. Τουλάχιστον δεν θα γυρίσει ποτέ κανείς να του πει αργότερα "Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;"

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ