E3 2013: η παρουσία της Nintendo

Εσωστρέφεια, αλαζονεία και προβλέψιμα πράγματα... που δεν βοηθούν

Είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει οποιονδήποτε άνθρωπο παρακολουθεί έστω και για λίγα χρόνια τις εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτρονικής διασκέδασης, όμως η Nintendo κατόρθωσε να είναι για άλλη μια φορά... "στον κόσμο της" (και όχι με την καλή έννοια) στο πλαίσιο της Ε3 2013. Η ιαπωνική εταιρεία ήλθε στο Los Angeles με την αμφιβολία εκατομμυρίων καταναλωτών στις βαλίτσες της, σχετικά με το αν και κατά πόσο μπορεί να αντιστρέψει την κάκιστη πορεία του WiiU, να αποδείξει πως μπορεί να είναι ανταγωνιστική, σε τελική ανάλυση πως είναι σε θέση να παραμείνει "παίκτης" στην αγορά. Φεύγοντας από το Los Angeles, δυστυχώς, έχει στις βαλίτσες της τις ίδιες αμφιβολίες - αυτή τη φορά όχι μόνο επίσημα, αλλά και επώδυνα.

Όπως έχουμε αναφέρει και γνωρίζαμε ήδη πριν πετάξουμε για τις ΗΠΑ, η Nintendo δεν θεώρησε σκόπιμο να φιλοξενήσει φέτος στο Kodak Theatre συνέντευξη Τύπου. Με όσα επακολούθησαν στα υπ' όψιν, η επιλογή ήταν σαφέστατα σωστή καθώς - αν η ιαπωνική εταιρεία την είχε κάνει - η εντύπωση που θα άφηνε η παρουσία της θα ήταν ακόμη χειρότερη. Η μετάδοση του προμαγνητοσκοπημένου video που ονομάζει Nintendo Direct ήταν περισσότερο επιβεβαίωση των ήδη γνωστών ή φημολογούμενων παρά ο,τιδήποτε άλλο... και μάλιστα τόσο απογοητευτικά λίγων σε αριθμό, και τόσο προβλέψιμων, που ναι. Στο πλαίσιο μιας συνέντευξης Τύπου, ούτε τα πλέον στερούμενα κριτικής σκέψης fanboys της δεν θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ενθουσιασμό στο Kodak Theatre.

Το video του Nintendo Direct "ανακοίνωσε", με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μία σειρά από τίτλους. Τα Pokemon X και Pokemon Y ήταν... βεβαιότερο από το θάνατο και την εφορία πως θα επιβεβαιώνονταν κάποια στιγμή για το 3DS, οπότε δεν θα σταθούμε ιδιαιτέρως σε αυτά. Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον έχει το Mario Kart 8 για το WiiU, το οποίο δείχνει πολύ καλό και θα δώσει επιτέλους στο πιστό κοινό της Nintendo λόγο να επενδύσει στο νέο της σύστημα (έστω κι αν το περιμένουμε το 2ο τρίμηνο του 2014). Συντομότερα, καλώς εχόντων των πραγμάτων έγκαιρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, περιμένουμε το Super Mario 3D World - το οποίο όμως δεν έχει το στυλ π.χ. του Mario Galaxy, αλλά του Super Mario 3D Land στο 3DS, υποστηρίζοντας 4 παίκτες ταυτόχρονα. Ευπρόσδεκτο, αλλά... χμ. Όχι το είδος του τίτλου που "πουλά συστήματα".

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ