E3 2012: Τί "παίζει" και τί... όχι

Ποιά πράγματα δεν πρέπει να περιμένουμε φέτος... και σε ποιά ελπίζουμε!

Κακά τα ψέματα: ο λόγος που ταξιδεύουμε κάθε χρόνο στο Los Angeles και το εκθεσιακό κέντρο Convention Center της ομώνυμης πόλης, είναι οι πιθανές εκπλήξεις που οι εταιρείες του gaming ενδέχεται (χε) να έχουν καταφέρει να κρατήσουν κρυφές σε αυτήν την εποχή του Web και των διαρροών από κάθε πηγή. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι... πάντοτε υπάρχουν εκπλήξεις. Σημαίνει πως έχουν υπάρξει αρκετές φορές, ώστε να μας δίνουν ελπίδα για περισσότερες. Από την άλλη, δεν έχει νόημα να... αυταπατάται κανείς: υπάρχει και μία σειρά από πράγματα που πολύ θα θέλαμε, αλλά είναι κατά 99% βέβαιο ότι δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους στη φετινή Ε3. Πιθανές εκπλήξεις και σχεδόν σίγουρες... μη εμφανίσεις, λοιπόν. Τις καταμετρούμε.

Ξεκινώντας από τις δεύτερες, ώστε να εστιάσουμε ευκολότερα στις πρώτες, δεν μπορεί παρά ν' αναφερθεί κανείς στο Xbox 720 ή όπως αλλιώς θα επιλέξει να τ' ονομάσει η Microsoft. Παρά την έντονη φημολογία, δεν νομίζουμε να παρουσιαστεί στη φετινή Ε3. Η αμερικανική εταιρεία δείχνει αποφασισμένη να "βγάλει άλλον ένα χρόνο" βασιζόμενη κυρίως στο Kinect, το Xbox Live και τη συνεισφορά των ανεξάρτητων παραγωγών games. Μετά από τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολη αυτή η χρονιά, ναι, αλλά αν όντως η Microsoft στοχεύει για τον Νοέμβρη του 2013 με το Xbox 360, λογικό είναι να το ανακοινώσει είτε στη CES του Ιανουαρίου είτε, φυσικά, στην Ε3 2013.

Για τον ίδιο λόγο, οι φίλοι του PlayStation δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία αναφορά στο PS4. Μπορεί η Sony να έχει εκφράσει την επιθυμία να μην δώσει την επόμενη φορά στη Microsoft το χρονικό αβαντάζ που βοήθησε το Xbox 360, δεν φαίνεται όμως σε καμία περίπτωση έτοιμη για να κυκλοφορήσει καινούργιο σύστημα το 2013. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μάθουμε για το PlayStation4 πριν τη CES του 2014 ή την Ε3 του 2014 - διαφορετικό σενάριο θα είχε εμπορικές επιπτώσεις στην πορεία του PS3. Με άλλα λόγια... υπομονή σε αυτό!

Η τρίτη μεγάλη μη-παρουσία θα είναι (βάσει των όσων γνωρίζουμε μέχρι σήμερα τουλάχιστον) αυτή του περίφημου Grand Theft Auto V. Η Rockstar έχει πολύ απλά την... πολυτέλεια να απουσιάσει από την Ε3 2012, καθώς να κυκλοφορήσει το υπερ-όπλο της φέτος αποκλείεται και, κακά τα ψέματα, αν το κυκλοφορήσει μέχρι την άνοιξη του 2013, έχει όλο το χρόνο να κάνει την προώθησή του χωρίς να "πνιγεί" ο τίτλος μέσα στη γενική "φασαρία" της Ε3. Πολύ θα θέλαμε να είναι αλλιώς, όμως η πιθανότητα να επιδειχθεί ο,τιδήποτε άλλο πέραν ενός απλού video από το Grand Theft Auto V, είναι σχεδόν αμελητέα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ