E3 2012: Τί "παίζει" και τί... όχι

Ποιά πράγματα δεν πρέπει να περιμένουμε φέτος... και σε ποιά ελπίζουμε!

Τί ενδιαφέρον υπάρχουν πιθανότητες να εμφανιστεί στη φετινή Ε3, λοιπόν, αλλά για την ώρα παραμένει στο πλαίσιο υποθέσεων και μόνο; Ουκ ολίγα πράγματα. Ένα είναι το νέο μοντέλο Nintendo 3DS, με τον δεύτερο αναλογικό μοχλό, που θα διορθώσει την αβλεψία του αρχικού και θα δώσει στο φορητό σύστημα της Nintendo εμπορική ώθηση σε μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Ένα άλλο είναι το νέο μοντέλο Xbox 360, το οποίο επίσης ψυθυρίζεται έντονα - αν μη τί άλλο γιατί θα επέτρεπε στη Microsoft να προχωρήσει σε μείωση τιμής του. Το καινούργιο αυτό μοντέλο εικάζεται πως θα είναι ακόμη μικρότερο σε μέγεθος, διαφορετικού σχεδιασμού και σίγουρα οικονομικότερο στην κατασκευή. Και τα δύο θα είχε νόημα να ανακοινωθούν σε αυτήν την Ε3, ώστε η αγορά να είναι έτοιμη γι' αυτά από το φθινόπωρο.

Υπάρχουν, άλλωστε, και προϊόντα software, όχι hardware, των οποίων η εμφάνιση είναι πρακτικά επιβεβαιωμένη, αλλά μπορούν τα ίδια να "κρύβουν εκπλήξεις". Αν μη τί άλλο, επειδή αυτά είναι πρακτικά... υποχρεωμένα να προσφέρουν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν για να επιτύχουν - και με δεδομένο ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτε γι' αυτά, οποιαδήποτε καινούργια ιδέα ή διαφορετική υλοποίηση υπάρχουσας ιδέας κρύβει τη δυναμική τηςέκπληξης. Τέτοια προϊόντα software είναι το νέο Mario και το νέο Pikmin για το WiiU, το The Last of Us για το PlayStation3, το Forza Horizon για το Xbox 360, το καινούργιο Need for Speed και το νέο NBA Live της Electronic Arts, καθώς άλλα μικρότερου βεληνεκούς games.

Πιθανές ευχάριστες εκπλήξεις, τέλος, έχουμε να περιμένουμε και στον τομέα των υπηρεσιών. Είναι γνωστό ότι η Sony είχε μεγαλύτερες προσδοκίες από τη συνδρομητική υπηρεσία του PlayStation Plus, γι' αυτό και είναι μεγάλη η πιθανότητα να την αναβαθμίσει με παροχές θεαματικά θελκτικότερες απ' ότι μέχρι σήμερα. Στο ίδιο πλαίσιο δεν αποκλείεται ο ριζικός ανασχεδιασμός του PlayStation Store, ειδικά με δεδομένη την ανάγκη να έχει πρόσβαση σε αυτό και το PS Vita απευθείας. Μεγαλύτερη συγκριτικά έκπληξη θα ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της Nintendo μιας ολοκαίνουργιας Δικτυακής υπηρεσίας που θα στηρίξει το WiiU και το 3DS σε βάθος χρόνου πλέον. Είναι κάτι που η ιαπωνική εταιρεία πρέπει να κάνει, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι πως είναι έτοιμη να κάνει φέτος. Όσο για το Xbox Live; Μάλλον ευσεβείς πόθους θα χαρακτηρίζαμε τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της συνδρομής Gold και προσφοράς όλων των πτυχών του Live δωρεάν σε όλους: τα έσοδα της Microsoft από τις Gold είναι υπολογίσιμα. Από την άλλη, αναφερόμαστε στην Ε3 - με άλλα λόγια... τίποτε δεν αποκλείεται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ