E3 2012, Nintendo: τί περιμένουμε

Κάθε λεπτομέρεια για το WiiU, μια πλήρη Δικτυακή υπηρεσία και ανασχεδιασμένο 3DS

Στο θέμα της "περισσότερο mainstream εικόνας" του WiiU θα βοηθήσουν - ή τουλάχιστον περιμένουμε πως θα το κάνουν - οι ανεξάρτητες εταιρείες δημιουργίας games. Αυτές θεωρούν πως από την επιτυχημένη εμπορική πορεία του Wii ωφελημένη βγήκε πρακτικά μόνο η Nintendo και πανελάχιστα εκείνες, όμως ο ιαπωνικός κολοσσός τις χρειάζεται για να μην στερηθεί το WiiU τα FIFA, τα Need For Speed, τα Assassin's Creed και τα Call of Duty αυτού του κόσμου. Αναμένουμε λοιπόν νέο "κάλεσμα" της Nintendo προς τις εταιρείες αυτές και, κατά τα φαινόμενα, οι Ubisoft, Electronic Arts και Activision δείχνουν έτοιμες να υτποστηρίξουν το WiiU με νέες παραγωγές. Αυτό που περιμένουμε να δούμε πραγματικά, ωστόσο, δεν είναι αν θα κυκλοφορούν για το νέο σύστημα της Nintendo μόνο τα games που κυκλοφορούν και για άλλα φορμά, αλλά το αν οι ανεξάρτητες εταιρείες θα αναπτύξουν games που θα αξιοποιούν τα συγκεκριμένα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του WiiU.

Κάτι άλλο που περιμένουμε από την Nintendo είναι να εξελίξει - επιτέλους - την online υπηρεσία που στηρίζει τα συστήματά της, σε κάτι αληθινά ανταγωνιστικό των Xbox Live και PlayStation Network. Τα δύο τελευταία αποφέρουν σημαντικά κέρδη στους κατόχους τους με την πώληση και η Nintendo (παρά τον τυπικό τρόπο λειτουργίας που ακολουθεί με παρουσία στα καταστήματα) θα πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να αρχίσει να εκμεταλλεύεται σοβαρά αυτήν την πηγή εσόδων. Είναι "το μέλλον", άλλωστε! Αναμένουμε λοιπόν μία Δικτυακή υπηρεσία που θα υποστηρίζει εξίσου καλά τα WiiU και 3DS, προσφέροντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σ' όσους τυγχάνουν κάτοχοι και των δύο συστημάτων (όπως κάνει συχνά το PSN). Αν η Nintendo δεν προχωρήσει έγκαιρα σε κάτι τέτοιο - και δεν το ανακοινώσει στην επερχόμενη Ε3 - και η εμπορική πορεία του WiiU θα επηρεαστεί αρνητικά, και τα έσοδά της γενικότερα.

Μιλώντας, δε, για το 3DS, μπορεί να θεωρείται απλώς πιθανό από πολλούς - και σίγουρα ενδεικτικό ήττας από την ίδια τη Nintendo - όμως το περιμένουμε: την ανακοίνωση ενός "διαδόχου" του 3DS, ο οποίος θα ενσωματώνει εξ αρχής τον δεύτερο αναλογικό μοχλό και δεν θα υποχρεώνει τους παίκτες να αγοράζουν το... ασχημότερο ίσως περιφερειακό στην ιστορία. Αν η Nintendo όντως πιστεύει στο 3DS και θεωρεί ότι μπορεί να ανταγωνιστεί σε βάθος χρόνου το PlayStation Vita της Sony (παρά τα πολύ μεγάλα τεχνολογικά πλεονεκτήματα του δεύτερου), τώρα είναι η σωστή στιγμή να αποδεχθεί τη σημαντική αυτή σχεδιαστική αβλεψία του 3DS, να τη διορθώσει και να συνεχίσει χωρίς αυτήν. Καλό θα ήταν, τέλος, να δούμε και μερικά νέα games για το 3DS που πραγματικά αξιοποιούν το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, την "αίσθηση του βάθους" δηλαδή, με τρόπο πρωτότυπο κι ενδιαφέροντα. Ευσεβείς πόθοι; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ