E3 2012: H παρουσίαση της Microsoft

Η εταιρεία αγνοεί επιδεικτικά τους gamers που την καθιέρωσαν - και φέτος

Είναι πολύ παράξενο να στέκεται κανείς στα μέσα του 2012 και, ρίχνοντας μια ματιά πίσω του, να συνειδητοποιεί πως τα όσα έγραφε ακριβώς 10 χρόνια πριν δεν ήταν παρά το ξεκίνημα για μια πορεία εμπορικού προϊόντος εν πολλοίς... ήδη από τότε αποφασισμένη. Το αρχικό Xbox ήταν "το πόδι σε μια χαραμάδα πόρτας που πήγαινε να κλείσει". Το Xbox 360 ήταν ο διάδοχός του "στα χαρτιά", στην ουσία όμως ένας Δούρειος Ίππος για τη Microsoft: η έκφραση έχει γραφεί ξανά και ξανά στο παρελθόν, μόλις σήμερα ωστόσο απέκτησε το πλήρες της νόημα, στην συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής εταιρείας που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Ε3 2012 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Ο Δούρειος Ίππος της Microsoft ήταν οι gamers. Και αυτούς ο αμερικανικός κολοσσός δείχνει απλώς να... τους "λαμβάνει στα υπόψιν" πια και όχι να στηρίζεται σε αυτούς και να τους υποστηρίζει ανάλογα, αν κρίνει κανείς από τα όσα επιδείχθηκαν σήμερα.

Η συνέντευξη Τύπου κύλησε σχεδόν ακριβώς όπως περιμέναμε, με εξαίρεση δύο εκπλήξεις... ή "εκπλήξεις", αφού και οι δύο είχαν κυκλοφορήσει ως βάσιμες φήμες στο Web τα τελευταία 24ωρα. Η μία είναι η σχετική με το Xbox SmartGlass, η άλλη σχετική με το Xbox Music: μία νέα λειτουργία, μία νέα υπηρεσία. Επιλέξαμε να τις καλύψουμε σε ξεχωριστά άρθρα (εδώ και εδώ αντίστοιχα), ώστε να μην πλατυάσει η ήδη φτωχή σε υλικό για τους gamers αναφορά μας στην ίδια τη συνέντευξη Τύπου.

Για να τελειώνουμε με τα όσα δεν ενδιαφέρουν τους κατόχους Xbox 360 που τα αγόρασαν για τα games τους: η Microsoft επιβεβαίωσε την ενσωμάτωση του Internet Explorer ως την πρότασή της για περιήγηση στο Web από την τηλεόραση του σαλονιού. Ο συγκεκριμένος ΙΕ αξιοποιεί το Kinect για έλεγχο με ανάγνωση κίνησης των χεριών και τη φωνή, υποστηρίζει κατά πάσα πιθανότητα την αναπαραγωγή video σε μορφή HTML5 (αλλά δεν έχει γίνει καμία θετική ή αρνητική αναφορά στην μορφή Flash) και θα διατεθεί με την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού του Xbox 360, κάποια στιγμή ως το τέλος του έτους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ