Ε3 2012: Εντυπώσεις από το The Book of Spells

To PS Move, το μαγικό βιβλίο και... η Rowling!

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό σε οποιονδήποτε φίλο ή φίλη του Αθηνόραμα Digital παρακολουθεί από κοντά τα όσα συμβαίνουν στην αγορά του gaming τα τελευταία χρόνια, το εξής απλό γεγονός: ο έλεγχος παιχνιδιών με αναγνώριση κίνησης δεν προσέφερε όσα αρχικά φαινόταν ότι μπορεί να προσφέρει. Ο έλεγχος με το Wiimote του Wii είναι ανακριβής και κατάλληλος μόνο για συγκεκριμένα games, ο έλεγχος με το Kinect του Xbox 360 ατελής κι επίσης ταιριαστός μόνο για ορισμένους τύπους τίτλων, και... ο έλεγχος με το PlayStation Move του PS3; Αυτός ούτε ατελής ούτε ανακριβής είναι, δεν αξιοποιείται όμως μέχρι στιγμής σε κάτι που δεν είχαμε ποτέ ξαναδεί ή φανταστεί. Το σημαντικότερο; Δεν αξιοποιείται σε κάτι που θα μπορούσε να έχει απήχηση σε ευρύ κοινό όχι λόγω του χειρισμού αυτού καθ' αυτού, αλλά βάσει κάποιου άλλου λόγου. Η Sony χρειάζεται έναν τέτοιο τίτλο, προκειμένου αυτός να διαχωρίσει και να χαρακτηρίσει τη δική της πρόταση.

Ακριβώς αυτός ο τίτλος είναι το The Book of Spells. Και, βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, όντως έχει τη δυναμική και την προοπτική να φέρει το PlayStation Move στο προσκήνιο και στην αντίληψη του ευρύτερου κοινού, αν προωθηθεί σωστά και υποστηριχθεί επαρκώς από τη Sony τα φετινά Χριστούγεννα.

Το The Book of Spells είναι το πρώτο "ηλεκτρονικό ψυχαγωγικό βιβλίο", τρόπον τινά, που θα κυκλοφορήσει η ιαπωνική εταιρεία για το PlayStation3 αξιοποιώντας την υποδομή των Wonderbooks. Γι' αυτά έχουμε ήδη κάνει λόγο από τη σχετική ανακοίνωση στη συνέντευξη Τύπου της Sony, όμως την επόμενη μέρα είχαμε την ευκαιρία να δούμε και την παρουσίαση της ιαπωνικής εταιρείας ειδικά για το The Book of Spells στο χώρο VIP που είχε διαμορφώσει γι' αυτό το σκοπό. Οι εντυπώσεις μας, ακολουθούν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ