Ε3 2012: Εντυπώσεις από το The Book of Spells

To PS Move, το μαγικό βιβλίο και... η Rowling!

Το The Book of Spells φιλοδοξεί να είναι, πρακτικά, αυτό που... υποννοεί το όνομά του: ένα εικονικό βιβλίο, μέσα από το οποίο ο (νεαρός κατά πάσα πιθανότητα) παίκτης θα "μάθει" να εκτελεί "ξόρκια" για να γίνει από απλός μαθητευόμενος "μάγος", εξπέρ. Προκειμένου να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το PlayStation Move (το οποίο κινεί ο ίδιος ο παίκτης προφανώς), το εκτυπωμένο μεν, αλλά ειδικά διαμορφωμένο με σύμβολα και άλλα στοιχεία βιβλίο, καθώς και το PlayStation Eye (το οποίο "διαβάζει" αυτά τα ειδικά σύμβολα αλλά και την κίνηση του PS Move από το χρήστη). Τα τρία προαναφερθέντα στοιχεία προσφέρουν στο PlayStation3 όλα τα δεδομένα που χρειάζεται ώστε αυτό να δημιουργήσει ένα 3D περιβάλλον και μία σειρά από τρόπους αλληλεπίδρασης μ' αυτό.

Ο τρόπος λειτουργίας του The Book of Spells, λοιπόν, στη βάση του είναι παρόμοιος με αυτόν του EyePet: ο παίκτης τοποθετεί το βιβλίο ανοιχτό μπροστά στην τηλεόραση, σε σημείο όπου το PlayStation Eye μπορεί να "διαβάσει" τα σύμβολα με ακρίβεια, και από εκείνο το σημείο και πέρα στην οθόνη της τηλεόρασης προβάλλεται με γραφικά ο,τιδήποτε προσφέρει προκλήσεις στον παίκτη. Στην περίπτωση του The Book of Spells, για παράδειγμα, ο παίκτης έπρεπε πρώτα να σβήσει με τα χέρια του τη φωτιά που ένας εικονικός δράκος ξεκίνησε στις σελίδες του βιβλίου και στη συνέχεια κινήσει το PS Move με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να μάθει το συγκεκριμένο ξόρκι της φωτιάς. Με αυτό, σε επόμενη σελίδα του βιβλίου, ο παίκτης μπορούσε πλέον να "κάψει" τα εικονικά τρωκτικά σε ένα κάστρο, του οποίου την κεντρική αίθουσα αυτά είχαν κατακλύσει.

Το στοιχείο-κλειδί, ωστόσο, σε όλα αυτά; Το γεγονός ότι τα ξόρκια και ο τρόπος που λειτουργούν, όλα τα αντικείμενα και περιβάλλοντα, το συνολικό ύφος και η ατμόσφαιρα του The Book of Spells είναι είτε εμπνευσμένα, είτε απευθείας δανεισμένα από τον περίφημο μαγικό κόσμο του Hogwarts και του Harry Potter, όπως τον έχει πλάσει με τα βιβλία της η διάσημη συγγραφέας J.K. Rowling. Η Βρετανίδα έχει επιβεβαιώσει όχι απλώς τη συνεργασία της με τη Sony σε αυτό, αλλά και τη δημιουργία νέου περιεχομένου, που δεν υπάρχει στα βιβλία, ειδικά για το The Book of Spells.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ