Ε3 2010: Gran Turismo 5, οι εντυπώσεις μας

Όλο και καλύτερο, όλο και πιο κοντά

Πέραν των αναμενόμενων επιλογών παιχνιδιού που θα προσφέρει το GT5, αναφορά θα πρέπει να γίνει και στις λειτουργίες που σχετίζονται με το Internet. Κάθε παίκτης θα μπορεί να έχει πλέον το δικό του εικονικό χώρο υποδοχής για τους φίλους του, έτσι ώστε να μπορούν να συνομιλούν εκεί, παρακολουθώντας και σχολιάζοντας παράλληλα αγώνες άλλων παικτών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι Δικτυακές λειτουργίες είναι άμεσα συνδεδεμένες τόσο με το γκαράζ, όσο και με τα Trophies του τίτλου, ενώ η Polyphony έχει υποσχεθεί και μερικά στοιχεία σχετικά που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ίσως στην Κολωνία, ίσως στο Τόκυο; Θα δείξει.

Καθώς αποτελεί το... καυτό θέμα της εποχής στο χώρο του home entertainment, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά και στην 3D απεικόνιση που θα προσφέρει το GT5. Φορώντας το απαραίτητο σετ γυαλιών παίξαμε σε δύο πίστες ειδικά διαμορφωμένες, σε μία από τις πιο πρόσφατες τηλεοράσεις 3D της Sony. Εκεί είχαμε όντως την ευκαιρία να εντοπίσουμε πραγματικό βάθος στο περιβάλλον της αγωνιστικής πίστας, ενώ και το όχημα σε 3D δίνει την εντύπωση ότι "πατά" πειστικότερα στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Ακόμη θεαματικότερα απεικονίζεται το εφέ του βάθους στην εσωτερική κάμερα, όπου ο οδηγός και το τιμόνι φαίνονται κοντά στην οθόνη και ο δρόμος μέσα από το παρμπρίζ σε μεγαλύτερη απόσταση.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο τίτλος συνεργάζεται με την κάμερα του PlayStation Eye για να αναγνωρίσει τις κινήσεις που κάνει το κεφάλι του παίκτη. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αν την ώρα που οδηγούμε στρέψουμε το κεφάλι μας προς τα δεξιά, το ίδιο θα κάνει και η κάμερα, δείχνοντας τί θα βλέπαμε από την αγωνιστική πίστα αν στρέφαμε όντως το βλέμμα προς τα εκεί (!). Είναι τέτοια στοιχεία αυτά που καθιστούν την ποαραγωγή της Polyphony Digital ξεχωριστή και μας κάνουν να μετρούμε τις μέρες ως το Νοέμβρη. Χρονιά Gran Turismo; Με πάσα βεβαιότητα, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ