Ε3 2010: Gran Turismo 5, οι εντυπώσεις μας

Όλο και καλύτερο, όλο και πιο κοντά

Κατά τη διάρκεια της Ε3 2010 η ομάδα ανάπτυξης επιβεβαίωσε την εμφάνιση έξι νέων στη σειρά των Gran Turismo αγωνιστικών διαδρομών. Πρόκειται γι' αυτές που βρίσκονται στις τοποθεσίες Rome, Madrid και Tuscany, αλλά και στις ειδικές πίστες των Nurburgring και Circuit de la Sarthe. Για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε video game του είδους, μάλιστα, θα προσφέρεται η αγωνιστική πίστα όπου δοκιμάζουν αυτοκίνητα οι παρουσιαστές της πασίγνωστης βρετανικής τηλεοπτικής εκπομπή Top Gear του BBC. Αναρωτιόμαστε αν, ως κρυφό bonus, θα μπορούμε να αποκαλύψουμε τον... Styg και τις περίεργες μουσικές του!

Τα Gran Turismo στόχευαν πάντοτε στη ρεαλιστική προσέγγιση των αγώνων ταχύτητας, βέβαια, αλλά είναι επίσης η πρώτη φορά που μέλος της οικογένειας θα προσφέρει τη δυνατότητα και για 24ωρους αγώνες σε πραγματικό χρόνο (!). Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες που προκύπτουν από αυτό το ενδεχόμενο... ολοήμερης οδήγησης σημαίνει πως ο παίκτης θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει και την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στον τομέα του φωτισμού και τη μετάβαση από το φως στο σκοτάδι.

Ακόμη και από το περιορισμένο demo της E3 2010 ήταν ολοφάνερο το γεγονός ότι κάθε πίστα έχει σχεδιαστεί σε αληθινά... εξωφρενικό επίπεδο λεπτομέρειας, όπως και τα αυτοκίνητα (premium και μη). Αντίστοιχα, ωστόσο, αληθοφανής και δυσκολότερη έχει γίνει και η οδήγηση, η οποία έχει αίσθηση σημαντικά καλύτερη από αυτήν του GT Prologue αλλά απαιτεί και πολύ περισσότερη προσοχή σε κάθε στοιχείο της πίστας και των χαρακτηριστικών κάθε οχήματος. Από την άλλη, αυτό ακριβώς είναι που έλκει πάντοτε στα Gran Turismo, οπότε τα εύσημα - για πολλοστή φορά - στην Polyphony.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ