Astro Bot

Κι από το πουθενά... Game of the Year!

Φυσικά... ναι. Όπως είχες ακούσει - και ξέρεις ήδη από το Astro's Playroom που συνοδεύει κάθε PS5 - το Astro Bot είναι ένα video game που τιμά την ιστορία 30 χρόνων του PlayStation. Αυτό που δεν ξέρεις είναι πως το κάνει με τον καλύτερο τρόπο: και αμέτρητοι από τους πασίγνωστους χαρακτήρες τίτλων του που εκατοντάδες εκατομμύρια gamers αγάπησαν είναι παρόντες, και πάρα, μα πάρα πολλές άλλες αναφορές σε παραγωγές για PlayStation (τόσο της ίδιας της Sony όσο και άλλων). Οι παίκτες έχουν ακόμη και την ευκαιρία σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού να ελέγξουν ορισμένους από αυτούς τους χαρακτήρες (με την μορφή των συμπαθητικών ρομπότ α λα Astro βέβαια), μαζί με τα αναγνωρίσιμα όπλα και gadget τους. Είναι σχεδόν μία... εγκυκλοπαίδεια PlayStation, σε αλληλεπιδραστική μορφή!

Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το.


Μιλώντας για αλληλεπίδραση, δεν θ' αργήσεις να διαπιστώσεις πως αυτό ακριβώς είναι το τεχνικό στοιχείο που κάνει τις πίστες του Astro Bot τόσο διασκεδαστικές. Το στυλ της παρουσίασής του μπορεί να παραπέμπει σε καρτούν, αλλά όσον αφορά στην πειστική κίνηση και την φυσική συμπεριφορά των αντικειμένων (physics), μικρών και μεγάλων, στο γύρω περιβάλλον, κυριολεκτικά... δεν έχεις ξαναδεί κάτι σε PS5 που να κινείται στο ίδιο επίπεδο. Όχι μόνο σε PS5, τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, αλλά οπουδήποτε, γιατί το Astro Bot έχει κυριολεκτικά "χτιστεί" γύρω από την αλληλεπίδραση αυτή, αξιοποιώντας την ως στοιχείο της αίσθησης του παιχνιδιού συνολικά, όχι ως στολίδι που είτε υπήρχε εκεί, είτε όχι, θα ήταν το ίδιο πράγμα.

Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το.


Ως τίτλος, άλλωστε, που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για PlayStation5, το Astro Bot... "δίνει μαθήματα" σε όλα τα άλλα games του είδους σε όλα τα "τεχνικά". Τα γραφικά του είναι απίθανα, απόλυτα ευθυγραμμισμένα με το τί χρειάζεται ο συγκεκριμένος τίτλος: προσφέρουν όση λεπτομέρεια χρειάζονται ώστε να εντυπωσιάσουν, φροντίζοντας παράλληλα η ομαλότητα της κίνησής τους να μην αλλοιώνεται σχεδόν σε κανένα σημείο της εξέλιξής του (τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτα είναι σταθερά παντού). Ο ήχος ακολουθεί από κοντά, με το γνώριμο "κολλητικό" θέμα των τίτλων Astro να θέτει το μοτίβο για την συνοδευτική μουσική συνολικά, αλλά και εξαιρετικά εφέ που ανταποκρίνονται σε όσα συμβαίνουν "μέσα στον χώρο" σε τρεις διαστάσεις. Επιλογές όσες χρειάζονται, ρυθμίσεις "λίγες και καλές", χειρισμός άψογος, μην τα ξαναλέμε!

Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το.


Αυτό είναι το Astro Bot, η αποκλειστική παραγωγή για PlayStation5 που θα σε διασκεδάσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φέτος και μία από αυτές που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου video game της χρονιάς. Όχι, ούτε εμείς το περιμέναμε. Όμως το αξίζει γιατί μάς θύμισε ακριβώς για ποιούς λόγους ξεκινήσαμε να παίζουμε games σαρανταπέντε ολόκληρα χρόνια πριν: όχι για να ταλαιπωρηθούμε, όχι για να εκνευριστούμε, όχι για να αφιερώσουμε την μισή μας καθημερινότητα σ' αυτά - αλλά για να εκπλαγούμε, να θαυμάσουμε και να διασκεδάσουμε. Αυτό το χαμόγελο το μόνιμο και το γέλιο κάθε λίγο και λιγάκι, αυτό είναι το Astro Bot.

Να το αγοράσεις, σού είπαμε;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ