Astro Bot

Κι από το πουθενά... Game of the Year!

Είδος: Platform
Φορμά: PlayStation5
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Interactive Entertainment

Φίλε, κοίτα τώρα τί παίζει. Κυκλοφορεί σήμερα το Astro Bot, ο πιο σημαντικός φετινός τίτλος της ίδιας της Sony για το PS5 οπότε ασχοληθήκαμε μαζί του τις προηγούμενες μέρες και μπορούμε να σού πούμε την γνώμη μας γι' αυτόν. Αυτό που λένε οι δημοσιογράφοι "να τον αξιολογήσουμε". Αλλά, ξέρεις τί; Ήταν τόσο απολαυστικά συναρπαστικός, κι ήταν τόσο παιδιάστικα ανέμελη η διασκέδαση που μάς χάρισε, που μάς εμπνέει να... το πάρουμε αλλιώς αυτή τη φορά. Θ' αφήσουμε στην άκρη τις εισαγωγές και την καθιερωμένη δομή και θα σού πούμε ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις σαν να μιλάμε σε φίλο δικό μας που άκουσε για το Astro Bot και ρώτησε γι' αυτό.

Αγόρασέ το.


Από το πρώτο μισάωρο παιχνιδιού θα καταλάβεις... ακριβώς γιατί φτάσαμε σ' αυτό το συμπέρασμα. Είναι πολλοί οι λόγοι, μα ένας ξεχωρίζει: είναι τόσα, τόσα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις παίζοντας στους διαφορετικούς κόσμους του Astro Bot, όσο εντυπωσιακή είναι η άνεση με την οποία σού τα προσφέρει. Αυτός ο τίτλος έχει την αυτοπεποίθηση που είχαν τα πρώτα platform games της Nintendo σε 3D - τα θυμάσαι; - αλλά... επί εκατό: σού δίνει συνεχώς έναν νέο τρόπο ν' αλληλεπιδράσεις σε μία πίστα με το περιβάλλον, με αντικείμενα και αντιπάλους, σε αφήνει να τον απολαύσεις και μετά... πάει παρακάτω, όταν άλλα games θα βάσιζαν πολλές πίστες στον έναν αυτόν τρόπο.

Αγόρασέ το. Αγόρασέ το.


Το Astro Bot σε εκπλήσσει μονίμως με αυτόν τον τρόπο. Σού δείχνει μία ωραία ιδέα, σε αφήνει να πειραματιστείς μαζί της, διασκεδάζεις χρησιμοποιώντας την και, πριν την "χορτάσεις", έχει πάει ήδη στην επόμενη. Και ξανά αυτό. Και ξανά, και ξανά. Πώς να σού το πούμε; Απλώς... "δεν υπάρχει" η ποικιλία σε όλα όσα έχουν σκεφτεί οι δημιουργοί αυτού του τίτλου και η φαντασία που τούς έχει επιτρέψει να δώσουν σε κάθε κόσμο του Astro Bot δικό του χαρακτήρα και ταιριαστούς μηχανισμούς παιχνιδιού. Γι' αυτό και δεν πρόκειται να το αφήσεις μέχρι να βρεις όλες τις πίστες που περιέχει ο τίτλος, γιατί το λιγότερο δέκα είναι "κρυμμένες" και πρέπει να ψάξεις για να βρεις την είσοδο που οδηγεί σε αυτές.

Αγόρασέ το. Αγόρασέ το. Αγόρασέ το.


Όλα αυτά τα απολαμβάνεις πραγματικά γιατί το Astro Bot ξέρει τί πρέπει να κάνει ώστε να διασκεδάσεις, όχι να... ταλαιπωρηθείς. Είναι ρυθμισμένο στην εντέλεια. Ο χειρισμός του χρειάζεται προσοχή και συχνά θα χρειαστεί να κάνεις συγκεκριμένες κινήσεις με συγκεκριμένο τρόπο σε... σούπερ συγκεκριμένο χρόνο - όπως σε όλα τα κορυφαία platform games - μα είναι τόσο ακριβής κι αποτελεσματικός ο έλεγχος αυτός, που ξέρεις ότι από σένα εξαρτάται το αν θα ξεπεράσεις ένα εμπόδιο. Οι γρίφοι του είναι ευφάνταστοι κι ενίοτε δύσκολοι, αλλά λογικοί. Τα σημεία προόδου (checkpoints) σε κάθε πίστα βρίσκονται εκεί που πρέπει ώστε να θέτουν στόχους χωρίς να σε καθυστερούν αναίτια, ενώ η ελευθερία κινήσεων που έχεις στο περιεχόμενο του Astro Bot συνολικά είναι τέτοια, που δεν πρόκειται να "κολλήσεις" σε κάποια πίστα για πολύ και ν' απογοητευτείς. Είπαμε, πάνω απ' όλα διασκέδαση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ