Samsung Galaxy S4: η πρώτη επαφή

Εντυπώσεις από το κορυφαίο smartphone των Κορεατών για το 2013

Για την ανταπόκριση στις εντολές αφής του χρήστη δεν τίθεται καν θέμα: είναι ολοφάνερα ένα από τα ταχύτερα, ισχυρότερα smartphones με Android που έχουμε συναντήσει ποτέ. Θα φέρει την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Google (4.2.2), ενώ κάποιες αλλαγές έχουν γίνει και στο πρόσθετο γραφικό περιβάλλον της Samsung, το Touchwiz, ώστε αυτό και λιγότερο να απομακρύνεται από την αίσθηση χρήσης του "καθαρού" Android, και να φιλοξενεί με τρόπο λογικό τις νέες extra λειτουργίες του S4. Κάποιες από αυτές τις λειτουργίες τις αναφέραμε στο άρθρο της επίσημης αποκάλυψης της συσκευής, θα περιμένουμε ωστόσο να διαπιστώσουμε πρακτικά αν όντως προσφέρουν "το κάτι παραπάνω" στην καθημερινή χρήση του S4 ή αν είναι αυτό που οι Σάξονες χαρακτηρίζουν ως... gimmick - δηλαδή λειτουργίες "εντυπωσιασμού" που αναπτύχθηκαν απλώς γιατί ήταν εφικτό και όχι γιατί έχουν ουσιαστικό νόημα.

Το Galaxy S4 έχει πάντως μερικά αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα που μπορούν να υπογραμμιστούν χωρίς να γίνει πρακτική δοκιμή. Είναι ένα από τα ελάχιστα hi-end smartphones, για παράδειγμα, που συνεχίζει να προσφέρει την επιλογή αφαιρούμενης κι εναλλάξιμης μπαταρίας (το τίμημα που πληρώνει κανείς για τα iPhone 5 και HTC One για παράδειγμα), κάτι που για μία κατηγορία χρηστών έχει ιδιαίτερη σημασία. Επίσης προσφέρει επέκταση του αποθηκευτικού του χώρου μέσω καρτών μνήμης microSD - κάτι που επίσης... έχει αρχίσει να γίνεται δυστυχώς "της μοδός" να μην προσφέρεται. Η κάμερά του είναι των 13 Megapixel, φέρνοντάς το σε άμεση αντιπαράθεση με το ως τώρα κορυφαίο στο συγκεκριμένο τομέα Xperia Z, αν και θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές μας με την τολμηρή κάμερα τεχνολογίας Ultrapixel που φέρει το HTC One για να αποφανθούμε σχετικά με αυτό.

Το νέο Galaxy S θα βρει το δρόμο του στα ελληνικά καταστήματα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Η συνιστώμενη τιμή λιανικής πώλησής του έχει οριστεί στα €739 (για το μοντέλο των 16 GB που θα διατεθεί στη χώρα μας) και κινείται ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο με αυτήν του HTC One (€729 αλλά με 32 GB χώρου), του Sony Xperia Z (€699 με 16 GB χώρου επεκτάσιμα) και αυτήν του iPhone 5 των 16 GB (κάτι... επικίνδυνο για οποιοδήποτε κορυφαίο smartphone με Android). Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι, αν και εξελικτικό, το Galaxy S4 έχει όλα όσα χρειάζονται για να επιτύχει εμπορικά - θα είναι σε θέση όμως να διατηρήσει, πάντοτε κατά τη γνώμη μας, την εικόνα του δημοφιλέστερου smartphone με Android στην αγορά; Η απάντηση, σύντομα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ