Samsung Galaxy S4: η πρώτη επαφή

Εντυπώσεις από το κορυφαίο smartphone των Κορεατών για το 2013

Όσον αφορά στις πρακτικές εντυπώσεις μας από το Galaxy S4, αυτές αποσαφηνίζουμε εξ αρχής πως δεν είναι σε καμία περίπτωση οριστικές ή απαραίτητα ενδεικτικές, καθώς η επίδειξη της συσκευής έγινε σε... ελεγχόμενο περιβάλλον και χωρίς σύνδεση των συσκευών στο Internet. Κάποια πρώτα στοιχεία μπορούμε να τα καταθέσουμε, πάντως, πριν εκφέρουμε εμπεριστατωμένα τη γνώμη μας για το κορυφαίο smartphone της Samsung φέτος.

Όσον αφορά στο design, και η ίδια η Samsung παραδέχεται πως με το Galaxy S4 δεν απομακρύνθηκε από το γενικό ύφος και τις σχεδιαστικές γραμμές του S3 - κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί κατά το δοκούν, χωρίς η συσκευή να παύει να είναι καλαίσθητη. Απλώς δεν είναι αληθινά αξιοπρόσεκτη. Αξιοπρόσεκτο κι αξιέπαινο, πάντως, είναι αυτό που έχει καταφέρει η Samsung όσον αφορά στο μέγεθος και το βάρος: το S4 φέρει μεγαλύτερη οθόνη από το S3 χωρίς το πλάτος του να αυξηθεί, ενώ είναι λεπτότερο παρ' ότι το S3... ενσωματώνοντας όμως μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία και διατηρώντας σχεδόν το ίδιο βάρος! Παραμένει "μεγάλο κινητό", προφανώς, αλλά δεν βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τον ανταγωνισμό εξαιτίας του γεγονότος.

Εκεί όπου μπορεί να εντοπίσει κανείς μειονέκτημα στο S4 είναι στην ποιότητα κατασκευής: αυτή δεν κινείται στο ίδιο επίπεδο με την αντίστοιχη του πιο μεγάλου αντιπάλου του, του HTC One (το οποίο έχουμε στην κατοχή μας και θα παρουσιάσουμε τις επόμενες μέρες), αλλά ούτε με την αντίστοιχη του iPhone 5 (και πιθανώς του iPhone 6 αν η Apple διατηρήσει την παράδοσή της). Η ποιότητα κατασκευής για άλλους καταναλωτές έχει σημασία περισσότερη, για άλλους λιγότερη - όταν όμως το κόστος μιας συσκευής είναι αυξημένο και ο χαρακτηρισμός του "κορυφαίο μοντέλο", έχει ένα "ειδικό βάρος" ανεξαρτήτως απόψεων.

Η οθόνη του, τεχνολογίας AMOLED και διαγωνίου 5 ιντσών, έχει επίσης εκείνο το χαρακτηριστικό που... αγαπά ή μισεί κανείς, δηλαδή τα πολύ έντονα, εκτυφλωτικά σχεδόν χρώματα. Αυτή τη φορά πάντως η Samsung προσφέρει σχετικές ρυθμίσεις, ώστε ο κάτοχός του να προσαρμόσει την απεικόνιση στις προτιμήσεις του. Οι γωνίες θέασής της πάντως είναι άριστες, ενώ την αυξημένη ανάλυση των 1920x1080 pixel μπορεί όντως να τη διακρίνει κανείς στο γραφικό περιβάλλον του S4 (κάτι που ομολογούμε πως δεν περιμέναμε) και βέβαια στη θέαση φωτογραφιών. Είμαστε βέβαιοι πως αυτό θα αποτυπώνεται και στη θέαση video, ειδικά αν αυτό τυγχάνει να είναι επίσης HD εξ αρχής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ