Samsung, έτσι θα σώσεις τα Galaxy

Τα διάσημα smartphones αντιμετωπίζουν και θ' αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα. Έτσι μπορούν να τα ξεπεράσουν.

Υιοθέτησε ποιοτικά υλικά και μεθόδους κατασκευής, Samsung. Ένα από τα παράδοξα που δεν καταλαβαίνουμε πώς έχει οποιαδήποτε εταιρεία την αξίωση να δεχθούμε, είναι αυτό: να χρεώνει πολλά χρήματα για προϊόντα που δείχνουν και αποπνέουν την αίσθηση του φτηνού. Τα iPhone "έχουν την πολυτέλεια" να πωλούνται πανάκριβα γιατί, τουλάχιστον, όταν τα βλέπεις και τα χειρίζεσαι, δεν αφήνουν αμφιβολίες στο μυαλό σου: είναι premium προϊόντα. Τα κορυφαία Galaxy...; Κοστίζουν σχεδόν όσο τα iPhone, αλλά χρησιμοποιούν πλαστικό, ψεύτικο (απροκάλυπτα) "δέρμα", φτηνό μέταλλο, όλα "δεμένα" στιβαρά, αλλά με παντελή έλλειψη γούστου και προσοχής στη λεπτομέρεια. Τα LG G3, HTC One M7/M8 και Xperia Z2/Z3 απέδειξαν πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις ποιοτικότερα υλικά και να προσφέρεις σαφώς περισσότερο προσεγμένη κατασκευή, στο ίδιο επίπεδο χρημάτων. Θα πρέπει είτε να βελτιώσεις υλικά και κατασκευή στα επόμενα Galaxy S, είτε να μην τα κοστολογείς τόσο υψηλά. Να αποφεύγεις και τα δύο, είναι ανέφικτο πλέον.

Σταμάτα να κυκλοφορείς δεκάδες παρόμοια smartphones, Samsung. Συνηθισμένο λάθος στο οποίο μπορεί να υποπέσει ένας μεγάλος κατασκευαστής: να πιστέψει πως σοβαρά, στ' αλήθεια, χωρίς πλάκα... "όσα πιο πολλά τόσο πιο καλά" αναφορικά με τον αριθμό των προτάσεων στην προϊοντική του γκάμα. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Είναι καλύτερο να έχεις π.χ. 5 υψηλού επιπέδου για το κόστος τους προτάσεις, υλοποιημένες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κάθε μία και με σαφήνεια διαχωρισμένες - τόσο στα χαρακτηριστικά όσο και στην τιμή πώλησης - παρά... 15 που διαφέρουν μεταξύ τους σε λιγοστά στοιχεία που ο καταναλωτής δεν μπορεί να διακρίνει ή να εκτιμήσει. Δεν "πιάνεις" περισσότερους καταναλωτές με το να διαθέτεις είτε πολλαπλές "εκδόσεις" της ίδιας συσκευής, είτε συσκευές υπερβολικά "κοντινές" μεταξύ τους. Το Samsung Galaxy S Active Zoom Core Mini 3 μάς κουράζει και μόνο που το διαβάζουμε ως τίτλο. Δώσε μας πέντε Galaxy που μπορούμε να διακρίνουμε ως διαφορετικά και δεν ζητάμε πιο πολλά.


Μην προσπαθείς άλλο να μάς επιβάλλεις τις δικές σου εφαρμογές και υπηρεσίες, Samsung. Στο "φάουλ" αυτό έχουν υποπέσει κι άλλοι, αλλά εσύ το έχεις ωθήσει σε... άλλο επίπεδο: αγοράζει κανείς ένα κινητό σου και από την πρώτη στιγμή που θα το εκκινήσει φέρνεις στο προσκήνιο το τάδε app σου για αυτό το πράγμα, το δείνα app για το άλλο πράγμα, την τάδε υπηρεσία πώλησης περιεχομένου από δω, την δείνα premium υπηρεσία "πρόσθετης αξίας" από κει... δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος. Τα apps είναι συνήθως του εντυπωσιασμού ή άχρηστα ή κάνουν την ίδια δουλειά με τα εξ ορισμού εγκατεστημένα της Google, ενώ οι υπηρεσίες είναι βασικού επιπέδου όταν τέτοιες υπάρχουν ήδη καθιερωμένες. Η εικόνα που δημιουργείται είναι αυτή του (α) "spam in your face" και (β) "με το έτσι θέλω". Για να απεγκαταστήσει κανείς τόσες εφαρμογές κι υπηρεσίες - και να επανακτήσει αποθηκευτικό χώρο από εκείνα τα 16 GB που έχουν μειωθεί σε... 9 σχεδόν - πρέπει να μπει σε ολόκληρη διαδικασία. Σταμάτα να το κάνεις αυτό. Δεν είναι το δικό σου εμπορικό σου συμφέρον σημαντικό για μας όταν χρησιμοποιούμε τις συσκευές σου. Αν θέλουμε τα apps και τις υπηρεσίες σου, θα τα "κατεβάσουμε" επιλεκτικά. Μόνοι μας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ