Samsung, έτσι θα σώσεις τα Galaxy

Τα διάσημα smartphones αντιμετωπίζουν και θ' αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα. Έτσι μπορούν να τα ξεπεράσουν.

Καιρούς περίεργους φαίνεται πως διανύει ο τεχνολογικός (και όχι μόνο) κολοσσός της Νότιας Βόρειας Κορέας, η Samsung. Η εταιρεία είχε γνωρίσει ομολογουμένως επιταχυνόμενα επιτυχή πορεία στην κατηγορία των smartphones τα προηγούμενα χρόνια, όμως τα πρώτα σημεία... κόπωσης έχουν αρχίσει να εμφανίζονται εδώ και πολλούς μήνες και το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει: τα Galaxy έχασαν το "ειδικό βάρος" που είχαν αρχικά, το τμήμα κινητών τηλεφώνων της εταιρείας συνολικά καταγράφει ζημίες και, το σημαντικότερο, ραγδαίες αλλαγές στο τοπίο των smartphones παγκοσμίως δεν σκιαγραφούν τις προοπτικές της Samsung ως πολλά υποσχόμενες πια.

Δεν πειράζει, ωστόσο. Έχουμε να προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να κάνει η Samsung για να μην απειληθεί η πλεονεκτική θέση που έχει κατακτήσει μετά από τόσες επενδύσεις σε χρόνο και χρήμα. Δεν είναι στην πραγματικότητα δικές μας ιδέες οι προτάσεις αυτές: είναι τα αντίθετα από αυτά που παρατηρούμε όλοι να κάνει η κορεάτικη εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια και έχουμε χαρακτηρίσει ως λανθασμένες εκ μέρους της επιλογές σε παρουσιάσεις προϊόντων και άλλη αρθρογραφία. Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Για να σώσεις τα Galaxy, Samsung, αυτά πρέπει να κάνεις:


Βρες και πλήρωσε καλά μερικούς καλούς designers, επιτέλους, Samsung. Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα Galaxy δείχνουν να βρίσκονται σε τέλμα είναι απλός: δεν δείχνουν με την πρώτη ματιά να έχουν εξελιχθεί ως προϊόντα, επειδή ο σχεδιασμός τους είναι... copy/paste από τη μία "έκδοση" στην άλλη. Το design των Galaxy δεν είναι μόνο στάσιμο, είναι και κοινότυπο, βαρετό και στερούμενο φαντασίας, τη στιγμή που άλλες ανταγωνιστικές εταιρείες πειραματίζονται με διαφορετικές, περισσότερο τολμηρές σχεδιαστικές γραμμές και ενίοτε επιτυγχάνουν εκπληκτικά αποτελέσματα (τα HTC One M7/M8 και LG G3 είναι ενδεικτικά παραδείγματα). Δεν είναι... συζητήσιμο: αν το Galaxy S6 είναι ίδιο με το S5, που ήταν ίδιο με το S4, που ήταν ίδιο με το S3, θα είναι η αρχή του τέλους για τη σειρά κινητών της Samsung. Τόσο απλά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ