Οι επιλογές μας: 4 κατηγορίες, 16 μοντέλα

Τί προτείνουμε ανάμεσα στις εκατοντάδες προτάσεις της ελληνικής αγοράς

Ψηφιακές φωτογραφικές "Μεγάλες" (DSLR)

Sony SLT-A37K (κόστος αγοράς: €649)

Η τεχνολογία SLT της ιαπωνικής εταιρείας δίνει την ευκαιρία σε μεγάλο ποσοστό του κοινού να απολαύσει τα πλεονεκτήματα μιας DSLR χωρίς να επενδύσει πολλά - και να χάσει πολλά σε σχέση με ακριβότερα μοντέλα, ευτυχώς! Πολλά Megapixel, ταχύτατη κι έξυπνη εστίαση, αλλά κι ποιοτικότατες φωτογραφίες: για το κόστος της, ασυναγώνιστη!


Nikon D7000 (κόστος αγοράς: €1100)

Το κοινό που μπορεί να επενδύσει πιο πολλά, "για τη διαφορά" ζητά υψηλότερη ποιότητα φωτογραφίας, περισσότερες λειτουργίες και αυξημένη ευχρηστία (προαπαιτούμενη η σχετική εμπειρία). Με την D7000 λαμβάνει αυτά κι ακόμη περισσότερα. Με κάποιες υποχωρήσεις, το ίδιο και η μικρότερη (και οικονομικότερη) αδελφή της, η νέα D5100!


Canon EOS 7D (κόστος αγοράς: €1799)

Ακόμη ένα... άλμα στο κόστος και ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει την υψηλότερη ποιότητα κατασκευής, άριστες φωτογραφίες σε οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού (ως και πολύ κακές), πλήρεις ρυθμίσεις για τα πάντα, αλλά και καταγραφή video υψηλής ευκρίνειας καλύτερα από βιντεοκάμερα! Ε, με την 7D θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Για χρόνια.


Nikon D800 (κόστος αγοράς: €2799)

Οι "έχοντες", πάντως - είτε αφοσιωμένοι χομπίστες φωτογράφοι είτε επαγγελματίες - καλύτερη νέα επιλογή από την D800 δεν έχουν: είναι το "αντικείμενο του πόθου" φέτος, με εξωπραγματικά υψηλή ποιότητα φωτογραφιών, μέγεθος αρχείων αρκετό για... αφισοκόλληση, αυτόματη εστίαση που "δεν χάνει τίποτε ποτέ" και άλλα πολλά. Η ψηφιακή φωτογραφική που μάς... έκανε να ξανασκεφτούμε το θέμα "λόγος κόστους/απόδοσης"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ