HTC One: τα επιμέρους

O ήχος, τα extras και η πολυσυζητημένη κάμερα

Αν πάντως το θέμα της κάμερας του One και των αποτελεσμάτων που αυτή μπορεί να αποδώσει είναι... συζητήσιμο, καθόλου συζητήσιμα δεν είναι υπόλοιπα multimedia στοιχεία του κινητού της HTC, τα οποία κινούνται σε επίπεδα πάρα πολύ υψηλά. Ο ήχος που αποδίδει, για παράδειγμα, το One, είναι τόσο ευδιάκριτα καλύτερος από κάθε άλλου smartphone και κάθε άλλης φορητής συσκευής, που είναι σχεδόν... αστείο να ακούσεις κάτι άλλο αμέσως μετά. Τα λιλιπούτεια ηχεία στο πάνω και στο κάτω μέρος της πρόσοψης αποδίδουν στερεοφωνικά τον ήχο της μουσικής και των ταινιών τόσο δυνατά και καθαρά, που ασυναίσθητα... απορεί κανείς γιατί υπομένουμε τον χαμηλό και ξερό ήχο άλλων συσκευών τόσα χρόνια!

Η απόδοση της μουσικής με ακουστικά, άλλωστε, είναι σχεδόν το ίδιο ποιοτική - έστω κι αν φυσικά το τί "εισπράττει" εκεί ο χρήστης εξαρτάται και από την ποιότητα των ακουστικών του. Το συγκεκριμένο το διαπιστώσαμε για πολλοστή φορά συνδέοντας διαφόρων τύπων και... τιμών στο HTC One, από τα συνοδευτικά του μέχρι δημοφιλή over-the-ear και πανάκριβα Sennheiser. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η τεχνολογία βελτίωσης ήχου Beats, την οποία και η HTC δεν προωθεί τόσο δυναμικά όσο στο παρελθόν, δεν προσθέτει κάτι αληθινά ουσιαστικό. Όμως παραμένει διαθέσιμη για όσους προτιμούν... ισχυρά μπάσα!

Τα άλλα extras που προσφέρει το One σε σχέση με τον ανταγωνισμό - δεν αναφερόμαστε δηλαδή στους καθιερωμένους αισθητήρες, τρόπους ασύρματης διασύνδεσης κλπ. - είναι επίσης άξια αναφοράς. Το πλήκτρο ενεργοποίησης της συσκευής, για παράδειγμα, είναι παράλληλα πομπός υπερύθρων (!), έτσι ώστε το One να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την συνοδευτική εφαρμογή και ως τηλεχειριστήριο συσκευών. Η θύρα USB της φόρτισης και σύνδεσης με Η/Υ, έχει και δύο ακόμη ρόλους: μπορεί να φιλοξενήσει καλώδιο που καταλήγει HDMI (για σύνδεση με τηλεοράσεις κλπ.), αλλά και ειδικό καλώδιο που καταλήγει σε... πλήρη υποδοχή USB, ώστε να συνδέσει κανείς εκεί οποιοδήποτε "στικάκι" και να αξιοποιήσει τον αποθηκευτικό του χώρο (USB OTG).

Από τα παραπάνω και όσα αναφέραμε στις προηγούμενες σελίδες, γίνεται πιστεύουμε σαφές το γιατί η HTC έχει στα χέρια της ένα πάρα πολύ δυνατό "χαρτί" στην αγορά των smartphones με Android φέτος. Το Οne είναι πάνοπλο σε δυνατότητες, εξαιρετικά γρήγορο και ευέλικτο τόσο στα "απλά και καθημερινά" όσο και στις πιο απαιτητικές λειτουργίες (π.χ. games και αναπαραγωγή multimedia υψηλής ευκρίνειας), προσαρμόσιμο στις προτιμήσεις του κατόχου του και, πάρα πολύ απλά, απολαυστικό στη χρήση. Ο ανταγωνισμός είναι πιθανό να προσφέρει καλύτερες σε συγκεκριμένα σημεία προτάσεις, όμως θα πρέπει να προσφέρει κάτι αληθινά εξαιρετικό για να επισκιάσει μια συσκευή όπως το One. Κάτι στο οποίο, φυσικά, θα επανέλθουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ