HTC One M8: οι λεπτομέρειες

O διάδοχος του καλύτερου smartphone για το 2013 αποκαλύπτεται (και) επίσημα

Αυτή τη φορά, το... παιχνίδι φαίνεται να παίχτηκε κάπως αλλιώς: αντί η HTC να προσπαθήσει να "συμμαζέψει" τις διαρροές στοιχείων για το νέο της κορυφαίο smartphone, το HTC One M8, εν πολλοίς όχι μόνο τις "αποδέχτηκε" τρόπον τινά, αλλά συμμετείχε κιόλας στην όλη διαδικασία με διαφημιστικά υπονοούμενα που... μόνο δύσκολο δεν ήταν να μαντέψει κανείς σε τί παρέπεμπαν. Σε κάθε περίπτωση, η HTC πριν από λίγες ώρες αποκάλυψε σε σχετικές εκδηλώσεις σε Λονδίνο και Παρίσι τον διάδοχο του περυσινού One, του - κατά τη γνώμη μας - καλύτερου smartphone για το 2013 και σίγουρα του πιο ενδιαφέροντος ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Και τα στοιχεία του είναι, φυσικά, ακριβώς αυτά που είχαν διαρρεύσει εδώ και μήνες. Από... σασπένς, λοιπόν, nada!

Tο μόνο πράγμα που δεν γνωρίζαμε ήδη για το νέο HTC One ήταν η ανάλυση του αισθητήρα της κύριας κάμερας στο πίσω μέρος της συσκευής. Η ταϊβανέζικη εταιρεία επέλεξε να μην αλλάξει την ανάλυση αυτή (παραμένει στα 4 Megapixel). Με δεδομένο το γεγονός ότι ο μόνος τομέας για τον οποίο είχε δεχθεί επικρίσεις το περυσινό μοντέλο ήταν... ακριβώς αυτός, η επιλογή της HTC φαντάζει (και είναι) ριψοκίνδυνη. Η απόδοση γενικότερα του περυσινού μοντέλου στη λήψη φωτογραφιών δίχασε, καθώς η τεχνολογία Ultrapixel της εταιρείας ναι μεν προσφέρει καλύτερες φωτογραφίες σε κακές συνθήκες φωτισμού, αλλά σε ουδέτερες ή ευνοϊκές συνθήκες υπολείπεται σημαντικά άλλων smartphones. Δεν έχουμε τρόπο να διασταυρώσουμε αν και κατά πόσο συγκεκριμένα αυτή η παράμετρος επηρέασε πέρσι τις αγοραστικές επιλογές του κοινού, η επίμονη στήριξη πάντως της τεχνολογίας Ultrapixel από την HTC προκαλεί - αν μη τί άλλο - εντύπωση.

Η εταιρεία φρόντισε, ωστόσο, να προσθέσει κάτι νέο στις φωτογραφικές δυνατότητες του One M8: όπως είχε επίσης διαρρεύσει, η συσκευή αυτή είναι η πρώτη που φέρει δύο κάμερες στο πίσω μέρος της. Η δεύτερη παίζει το ρόλο αισθητήρα "βάθους" και αποστάσεων, συλλέγοντας τα σχετικά οπτικά δεδομένα ενόσω η πρώτη συλλαμβάνει την κύρια φωτογραφία. Στη συνέχεια, και αφού η φωτογραφία έχει αποθηκευτεί, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει αυτά τα οπτικά δεδομένα για να αλλάξει την εστίαση στοιχείων της, όπως έκανε για πρώτη φορά πριν από αρκετούς μήνες η πολυσυζητημένη κάμερα Lytro. Ως λειτουργία είναι σαφώς ενδιαφέρουσα και διευρύνει τα δημιουργικά περιθώρια της ψηφιακής φωτογράφισης με ένα One M8, απομένει ν' αποδειχθεί ωστόσο η αξία που θα έχει για τον κάτοχό του μετά από την πρώτη περίοδο πειραματισμού και "παιχνιδιού".

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ