HTC One M8: οι λεπτομέρειες

O διάδοχος του καλύτερου smartphone για το 2013 αποκαλύπτεται (και) επίσημα

Στα υπόλοιπα, όπως τα... γνωρίζαμε ήδη: ο επεξεργαστής του One M8 είναι ο πολύ γρήγορος Snapdragon 801 συχνότητας 2.3 GHz, η μνήμη λειτουργίας ανέρχεται στα 2 GB και ο αποθηκευτικός χώρος αυτή τη φορά στα 16 ή 32 GB εξ αρχής. Η HTC έδωσε την επιλογή αυτή από την πρώτη μέρα, καθώς το νέο One ενσωματώνει θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης microSD - κάτι που σημαίνει πως μπορεί να προστεθεί εκ των υστέρων αποθηκευτικός χώρος έως και 128 GB. H οθόνη είναι της ίδιας τεχνολογίας και ανάλυσης (S-LCD3 1920x1080 pixel) αλλά διαγωνίου 5 ιντσών, η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη, ο αισθητήρας στην κάμερα της πρόσοψης είναι των 5 Megapixel, ενώ η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος υποβοηθάται από δύο flash τεχνολογίας LED.

Στον τομέα του software η HTC δεν επιδιώκει να προσφέρει τις... εκατοντάδες πρακτικά άχρηστες λειτουργίες που άλλοι κατασκευαστές ενσωματώνουν στα κινητά τους. Έχει, πάντως, βελτιώσει και αυτήν την πλευρά του καινούργιου One σε σημαντικούς τομείς: το M8 ξεκινά με την πιο πρόσφατη έκδοση του Android, την 4.4 ή KitKat, και σε αυτήν προσθέτει την έκδοση 6 του γραφικού περιβάλλοντος Sense. Η πιο σημαντική διαφορά σε αυτό είναι η χρήση πλήκτρων επί της οθόνης αντί για πλήκτρα αφής, αλλά και οι αναβαθμισμένες εφαρμογές Zoe και Blinkfeed. Το σημαντικότερο, ίσως: η HTC έχει προσθέσει μία λειτουργία διαχείρισης ενέργειας (Extreme Power Saving Mode) που απενεργοποιεί όλα ανεξαιρέτως τα υποσυστήματα του One M8 εκτός αυτών των κλήσεων, μηνυμάτων και mail, ώστε αν ο χρήστης έχει αγγίξει π.χ. το 5% της μπαταρίας και βρίσκεται έξω, η αυτονομία της συσκευής να ανέλθει σε κάποιες ώρες, αντί για... λεπτά.

Όχι τυχαία, η HTC έχει αφήσει πρακτικά αναλλοίωτο το στοιχείο που είχε διαφοροποιήσει το One πέρυσι και το είχε καταστήσει το αισθητικά ελκυστικότερο κινητό των τελευταίων ετών: το design του. Έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές και βελτιώσεις στον σχεδιασμό του M8: απαρτίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό του από μέταλλο, έχει "στρογγυλέψει" τις ακμές στο πίσω μέρος της συσκευής, ενώ διατίθεται πλέον σε 3 χρώματα: ασημί, μεταλλικό ανθρακί και παλ χρυσαφί. Αν και η HTC έχει καταφέρει να μην μεγαλώσει σημαντικά το μέγεθος του κινητού λόγω της οθόνης, η διαφορά είναι ορατή. Το ίδιο, υποθέτουμε, αντιληπτή, θα είναι και μια μικρή διαφορά στο βάρος, απουσία του πλαστικού στις πλευρές του M8. Δεν παύει, ωστόσο, να παραμένει το πιο όμορφο smartphone με Android και, ενδεχομένως, το ομορφότερο για το 2014... αν η Apple δεν κάνει το Σεπτέμβριο την υπέρβαση με το iPhone 6.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ