Η τοπική κουζίνα έχει επιρροές από τη Γερμανία με μια δόση γαλλικής φινέτσας. Σήμα κατατεθέν της είναι το μαριναρισμένο λάχανο choucroute, το οποίο συνήθως σερβίρεται με καπνιστό χοιρινό και πιο σπάνια με σολομό. Θα δοκιμάσετε επίσης μπόλικο φουαγκρά από πάπια και χήνα και άπειρα λουκάνικα. Το baeckeoffe αποτελείται από τρία κρέατα μαριναρισμένα σε κρασί και ψημένα ανάμεσα σε στρώσεις πατάτας σε ξυλόφουρνο, ενώ η tarte flambee περιλαμβάνει, εκτός από κρεμμύδια, τα οποία επίσης θα συναντήσετε συχνά, κρέμα γάλακτος και κομμάτια καπνιστού χοιρινού. Το γεύμα σας θα συνοδεύσετε ιδανικά με λευκά αλσατικά κρασιά, με εξαιρετικές επιδόσεις στις ποικιλίες Riesling, Gewurztraminer, Sylvaner, και Pinot Blanc. Οι φίλοι του κόκκινου πάλι αναζητήστε τα Ottrott, Marlenheim, και Cleebourg – αλλιώς δοκιμάστε την εξαιρετική ποικιλία ντόπιας μπίρας. Δείτε περισσότερα για τα κρασιά της Αλσατίας στο http://www.athinorama.gr/umami/umamipedia/?id=419