Θα βρείτε ταβέρνες με καλοψημένα ντόπια κρέατα και πιάτα της τοπικής κουζίνας, όπως με γέμιση κρεμμυδιού, μελιτζάνας, πράσου, τσουκνίδας ή κομματιών κρέατος. Αναζητείστε τα ατομικά πιτάκια κιχιά, φτιαγμένα με φέτα, τυλιγμένα σε σχήμα κοχλία και ψημένα στο φούρνο, όπως επίσης και γιαπράκια ή σαρμάδες, δηλαδή λαχανοντολμάδες με ξινολάχανο (λάχανο τουρσί). Φεύγοντας, εκτός από κρόκο, πάρτε οπωσδήποτε μαζί σας τυρί ανεβατό, όσπρια, τοπικά ζυμαρικά, τσίπουρο, γλυκά και μαρμελάδες από τους γυναικείους συνεταιρισμούς, άγρια μανιτάρια, κάστανα, φουντούκια καρύδια και σάλιαρους (τοπικά γλυκά γεμισμένα με καρύδια και μπαχαρικά και πασπαλισμένα με ζάχαρη).