Αστυπάλαια

Η αρχιτεκτονική και το άνυδρο τοπίο θυμίζουν Κυκλάδες, ο χάρτης όμως (και η απόσταση από τον...

Κάλυμνος

Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ανάμεσα στην Κω και τη Λέρο, στο νησί των σφουγγαράδων θα καταλάβετε από...

Κάρπαθος

Νησί με αντιθέσεις και συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων. Εικόνες από βουνό και θάλασσα που...

Καστελόριζο

Το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας είναι ένα νησί για λίγους. Παραλίες δεν έχει, μόνο βαθιά και...

Κως

Σε οπτική επαφή με τα τουρκικά παράλια, με αχανείς αμμουδιές και ορατές αρχαίες και… ιπποτικές...

Λέρος

Νησί χαμηλών τόνων, το οποίο δημιουργούσε άλλοτε αρνητικούς συνειρμούς λόγω του θεραπευτηρίου και...

Νίσυρος

Το ηφαίστειο, του οποίου η αύρα χαρακτηρίζει ολόκληρο το νησί, τα λίγα, αλλά αυθεντικά χωριά και οι...

Πάτμος

Το ιερό νησί των Δωδεκανήσων έχει εδώ και χρόνια εξελιχτεί σε κοσμοπολίτικο, σοφιστικέ προορισμό,...

Ρόδος

Δεν είναι τυχαία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες...

Σύμη

Από τα πιο εντυπωσιακά νησιά των Δωδεκανήσων, χάρη στα 2.500 πολύχρωμα νεοκλασικά που απλώνονται...

Τήλος

Άγονη γραμμή στα Δωδεκάνησα, ανάμεσα στη Νίσυρο και τη Χάλκη, η Τήλος βρίσκει τους καλοκαιρινούς...

Χάλκη

Μικροσκοπικό νησί-δορυφόρος της Ρόδου, με την οποία τη συνδέει καθημερινό δρομολόγιο από τη Σκάλα...

Ρόδος: Η χρυσή εντεκάδα του καλοκαιριού

Με πολλά νέα ξενοδοχεία, μια εξελισσόμενη γαστρονομική σκηνή που φέρνει στο προσκήνιο την ξεχασμένη παράδοση, ένα κύμα επενδύσεων στον Νότο αλλά και μια πιο μυστική δυτική πλευρά, η Ρόδος διεκδικεί ξανά το ενδιαφέρον μας.

Oι σεφ των διακοπών

Από τη μαγική Καλντέρα της Σαντορίνης μέχρι τις παραλίες της Πάτμου και από τις ακτές της Χαλκιδικής μέχρι την όλο και πιο κοσμική Σκιάθο, αυτό το καλοκαίρι οι διακοπές μας αποκτούν ακόμη πιο γευστικό χρώμα. Κλείνουμε τραπέζι σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια της Ελλάδας σε αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς και παίρνουμε μια γεύση τόσο από τα νέα όσο και από τα πιο διαχρονικά –must– πιάτα τους.

26 γευστικά must στους πιο ξεχωριστούς Πασχαλινούς προορισμούς

Από την Πάτμο και την Κέρκυρα ως το Λεωνίδιο και τον Άγιο Νικόλαο, επιλέγουμε τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες από τον Alpha Guide στους πιο αγαπημένους Πασχαλινούς προορισμούς.

20 ξεχωριστές ταβέρνες των διακοπών

Από τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας, με επίγευση που θα κρατήσει και τον επόμενο χειμώνα.

«Garden Café»: γαστρονομικό hot spot με ιστορία

Υψηλού επιπέδου service και εκφραστικές μεσογειακές γεύσεις στον κατάφυτο κήπο του ξενοδοχείου «Grande Albergo delle Rose».

Ο σεφ Γιώργος Γραμματικόπουλος μας ξεναγεί στο εστιατόριο του Aqua Blu Hotel + Spa

Ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Γραμματικόπουλος διανύει ήδη τον δεύτερο χρόνο του στο εστιατόριο του Aqua Blu στην Κω δίνοντας έμφαση - με ισορροπημένα δημιουργικό τρόπο - στις παιδικές του μνήμες από τα καλοκαίρια δίπλα στην γιαγιά του.

Γαστρονομική Ρόδος

Νέοι σεφ παρουσιάζουν εξαιρετικές δημιουργίες με έμπνευση από τη ροδίτικη κουζίνα, ενώ εστιατόρια και ψαροταβέρνες, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, προσφέρουν μικρά γευστικά κοσμήματα.

Η Ρόδος μας ξανασυστήνεται!

Ανανεωμένο από κάθε άποψη βρήκαμε το Νησί των Ιπποτών, καθώς μια… βελούδινη γαστρονομική επανάσταση επαναφέρει την ξεχασμένη ροδίτικη κουζίνα στο προσκήνιο, και η Νότια Ρόδος προβάλλει ως το next big thing.

20 ταβέρνες για τις διακοπές

Από τις Κυκλάδες και τις Σποράδες μέχρι την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα σκανάραμε τις ηλεκτρονικές σελίδες του AlphaGuide και σας προτείνουμε είκοσι ταβέρνες για τις διακοπές σας.

Πάτμος

Με την πιο κοσμική low profile ταβέρνα του Αιγαίου στη θαλασσινή γειτονιά της, με δύο ρεστοράν υποψήφια για «Χρυσό Σκούφο» και μπόλικες εξαιρετικές ταβέρνες, η ιερότης της αναδείχθηκε φέτος σε very hot spot του διεθνούς και ελληνικού jet set. Χαρείτε το νησί που έχει την αύρα της Μυκόνου και της Σαντορίνης μαζί. Προλαβαίνετε!

Wine trip στη Ρόδο

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου οινοχόου της χρονιάς μας δίνει την αφορμή για ένα weekend με... υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ στο ανανεωμένο Rodos Palace και σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από οινικής άποψης νησιά της Ελλάδας.

ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟΣ

Beach life με φόντο τους αμμόλοφους, καινούρια πολυτελή resorts και boutique hotels, μποέμ περίπατοι… κάτω από την Ακρόπολη, εκδρομές σε χωριά-ζωγραφιές και ιταλικά μνημεία. Με πόλο έλξης τις ατέλειωτες αμμουδιές από τον Κάλαθο ως το Πρασονήσι και «πρωτεύουσα» την ένα-νησί-μες-στο-νησί Λίνδο, η νότια πλευρά της Ρόδου είναι ένας αυτόνομος, ανερχόμενος καλοκαιρινός προορισμός για τους λάτρες της back to basics πολυτέλειας.

Ρόδος

Όχι ότι δεν απολαμβάνουμε τις καλοκαιρινές διακοπές στις μοναδικές παραλίες της, την άνοιξη όμως η Ρόδος έχει άλλη χάρη. Μόλις επιστρέψαμε από ένα long weekend με βάση την –υπέροχη τέτοια εποχή– μεσαιωνική πόλη και σας δίνουμε update και διαχρονικά tips.

Οι σεφ των διακοπών μας

Η Άντζελα Σταματιάδου σταχυολογεί τα καλύτερα εστιατόρια στους top καλοκαιρινούς προορισμούς, τα οποία –χάρη στις επιδόσεις της κουζίνας τους– αποτελούν φέτος από μόνα τους προορισμό. Ετοιμαστείτε για βουτιές – και στο πιάτο!

Ρoδος update

Ο Θάνος Λαμπρόπουλος μόλις επέστρεψε από το Νησί των Ιπποτών και μας δίνει τις διευθύνσεις, γαστρονομικές και ξενοδοχειακές, που τον εντυπωσίασαν κατά τη φετινή του επίσκεψη – πέρα, φυσικά, από τα κλασικά και αγαπημένα.

Οι καλύτεροι προορισμοί για το Πάσχα

Υπό τους ήχους της φιλαρμονικής στην Κέρκυρα, ιεροτελεστικά στην Πάτμο, κατανυκτικά στα Μετέωρα ή με ρουκετοπόλεμο στη Χίο; Η Βούλα Ακριβάκη κάνει focus στους προορισμούς με το πιο ιδιαίτερο πασχαλινό χρώμα στην Ελλάδα και μας δίνει το απαραίτητο know how.

Οι σεφ που πάνε στο νησί

Νομίζετε ότι οι σεφ πηγαίνουν διακοπές το καλοκαίρι; Ε, λοιπόν, όχι. Στήνουν κουζίνες, παίζουν με τα ντόπια υλικά, κεντάνε επιπλέον χρώματα και αρώματα στη γευστική εικόνα των νησιών. Επιστρέφοντας, όλο και κάτι καλό θα μας φέρουν. μέχρι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να τους συναντήσετε στο θερινό τους πόστο.

Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Η Άρτεμις Τζίτζη βρέθηκε σε ένα έξω καρδιά φεστιβάλ τοπικών γεύσεων στην Πάτμο, συμμετείχε στη γευσιγνωστική επιτροπή και αναρωτιέται γιατί τέτοια γευστικά διαμαντάκια παραμένουν κρυμμένα στις κουζίνες των ντόπιων.