Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala με κορυφαίους σεφ διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο

Μια σειρά υψηλού επιπέδου dîners de gala διοργανώνει το «αθηνόραμα» στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την ανακήρυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 1
«Noble Gourmet», Elysium Resort & Spa.

H ανακήρυξη της Περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 από το IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού) έριξε τα φώτα στην ιδιαίτερη γαστρονομία των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων· και η σημαντική πολιτιστική διάσταση της ελληνικής κουζίνας αλλά και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων αναγνωρίστηκε επίσημα για πρώτη φορά από έναν ευρωπαϊκό οργανισμό.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 2
«Thea», Sheraton Rodes Resort.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που τιμούν αυτήν τη σημαντική διάκριση είναι η διοργάνωση «Νότιο Αιγαίο: 30 αιώνες γευστικός πολιτισμός». Το event περιλαμβάνει μια σειρά από υψηλού επιπέδου dîners de gala που θα πραγματοποιηθούν σε πέντε εμβληματικά ξενοδοχεία της Ρόδου, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας με σύγχρονο τρόπο και την παρουσίασή της στο διεθνές κοινό, στην τοπική κοινωνία αλλά και στους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 3
«Blue Bay», Atlantica Imperial Resort & Spa.

Oι σεφ των ξενοδοχείων σε συνεργασία με βραβευμένους guest chefs αντλούν έμπνευση από τις κουζίνες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και, αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα, δημιουργούν εξαιρετικά πιάτα, τα οποία συμπληρώνουν κρασιά και τυριά από την περιοχή. Η πρεμιέρα για τα dîner de gala θα γίνει στις 2 Αυγούστου, στο «Elysium Resort & Spa», όπου στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου, το «Noble Gourmet» (Χρυσός Σκούφος 2019), ο executive chef Γιώργος Τρουμούχης σε συνεργασία με το σεφ Σταμάτη Μισομικέ αναδημιουργούν εμπνευσμένα τη ροδίτικη κουζίνα μέσα από σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Guest chef θα είναι ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Στις 9 Αυγούστου θα πάρουν τη σκυτάλη το «Rodos Palace Hotel» και το fine dining εστιατόριό του «12 Νησιά». Επικεφαλής της κουζίνας οι σεφ Μιχάλης Στάλας και Λευτέρης Καμπουράκης, που αποδίδουν μοντέρνα τις ροδίτικες γεύσεις, με guest chef τον Δημήτρη Παμπόρη.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 4
«Almante's», Lindian Village.

Τα dîners de gala του φθινοπώρου ξεκινούν στις 7 Σεπτεμβρίου με το «Atlantica Imperial Resort & Spa» και το fine dining εστιατόριό του «Blue Bay». Ο έμπειρος executive chef Ηλίας Κακούρης και η μπριγάδα του ερμηνεύουν τις αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις με κοσμοπολίτικη διάθεση και guest chef τον Έκτορα Μποτρίνι. Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, πάλι, στο «Thea» του «Sheraton Rhodes Resort», ο executive chef Νίκος Ζερβός επιλέγει μια ανάλαφρη και μοντέρνα κουζίνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με guest chef τον Αστέριο Κουστούδη.

Σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα σε 5 ξεχωριστά dîners de gala στη Ρόδο - εικόνα 5
«12 Νησιά», Rodos Palace Hotel.

Τελευταίο dîner de gala στο «Lindian Village» στις 2 Οκτωβρίου. Στο εστιατόριο «Almante’s», ο executive chef Γιώργος Παλαιολόγου ενσωματώνει τοπικά προϊόντα σε γευστικά πιάτα, με guest chef τον Γιάννη Μπαξεβάνη.

Με την ευγενική χορηγία:
METRO Cash & Carry
NESPRESSO

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ένα απόκοσμο κομμάτι Καππαδοκικής γης στην Κρήτη

Περίπου 35 χλμ. δυτικά των Χανίων, ξεπροβάλλει ένα μνημείο της φύσης, ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Ένα εξωπραγματικό σύμπλεγμα λοφίσκων, ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης της φύσης, που έχει αποτελέσει πεδίο πολλαπλών ερευνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
16/05/2024

Ο Όμιλος Mitsis πραγματοποίησε εξαγορά 4* ξενοδοχειακού θερέτρου και υπέγραψε 10ετή συμφωνία διαχείρισης 3* ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Πρόκειται για την τρίτη εξαγορά ξενοδοχείου που έχει ολοκληρώσει ο Όμιλος την τελευταία διετία κατόπιν των εξαγορών δύο μονάδων στην Κρήτη το 2022 και την πέμπτη συμφωνία διαχείρισης ακινήτου τον τελευταίο χρόνο κατόπιν συμφωνιών επέκτασής του στην Κρήτη, Σαντορίνη και Χαλκιδική.

Αυτές είναι οι ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο για καλοκαιρινά drives

Η καλοκαιρινή Πελοπόννησος είναι όπως και κάθε χρόνο ψηλά στην ατζέντα μας.

Η Everty απέκτησε δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί της Κέας

Το "Ydor Hotel & Spa" και το "Porto Kea Suites Hotel & Spa", τα οποία πλέον ανήκουν στην Everty και είναι υπό τη διαχείριση της Sandglass Hotels & Villas είναι προς το παρόν τα μοναδικά εν λειτουργία ξενοδοχεία πέντε αστέρων στο νησί.

Περπατήσαμε στο Μπίλιοβο, το ομορφότερο λιθόκτιστο μονοπάτι της Πελοποννήσου

Λίγο έξω από την Καλαμάτα, στην Έξω Μάνη, στα ριζά του Ταΰγετου, βρίσκεται ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μονοπάτια της Πελοποννήσου με πανοραμική θέα, προσεγγίσιμο κι από τους σχετικά αρχάριους περιπατητές, ακόμη και σε μονοήμερη εκδρομή.

Λέρος: Αναδεικνύονται και συντηρούνται βυζαντινά μνημεία του νησιού

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης της Εκκλησίας του Αγίου Πέτρου στον Δρυμώνα, του ζωγραφικού διακόσμου της Εκκλησίας της Αγίας Κιουράς στο Παρθένι και της Εκκλησίας του Αγίου Ζαχαρία, στη Μερικιά.

Drumsheds: Πώς ένα club σ' ένα παλιό ΙΚΕΑ στο Λονδίνο θέλει να αναβιώσει τη νυχτερινή ζωή της αγγλικής πρωτεύουσας

Το φιλόδοξο Drumsheds, το μεγαλύτερο, πλέον, club venue του Ηνωμένου Βασιλείου δανείζεται τη rough αισθητική του ΙΚΕΑ και μετατρέπεται σ’ ένα μουσικό παράδεισο γι’ αυτούς που προτιμούν να ιδρώνουν πάνω στην πίστα, από το να ξεποδαριάζονται στους διαδρόμους του, ψάχνοντας τον πιο βολικό καναπέ.