Η τοπική κουζίνα έχει στοιχεία από τους πολλούς πολιτισμούς που πέρασαν από την περιοχή: αραβικά, μεσογειακά, εβραϊκά και ιβηρικά. Βασικές πρώτες ύλες το σκόρδο, το κρεμμύδι, ο μαϊντανός, ο δυόσμος και τα αρωματικά. Σ’ αυτά προσθέστε αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, πλιγούρι, φρέσκα λαχανικά και μπαχαρικά και έχετε εξαιρετικής νοστιμιάς πιάτα. Τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι το αρνί και το κοτόπουλο, που συχνά μαγειρεύονται με κους κους. Από τα κορυφαία τους πιάτα είναι το ταζίν, το οποίο παίρνει το όνομά του από το κωνικό πήλινο σκεύος όπου ψήνεται για πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά το κρέας με το πλιγούρι μέχρι να μελώσει. Οι Μαροκινοί συνηθίζουν να τρώνε καθισμένοι οκλαδόν σε ένα χαλί και με τα χέρια από την κεντρική μεγάλη πιατέλα που περιέχει το φαγητό, χρησιμοποιώντας κομμάτια ψωμί για να «σπρώχνουν».