Τζαμά Ελ Φνα
Η πλατεία-σύμβολο της πόλης μεταμορφώνεται καθημερινά με το που πέφτει το δειλινό. Πάγκοι με μυρωδάτα φαγητά, ακροβάτες και μουσικοί, χαρτορίχτρες, γητευτές φιδιών και πλανόδιοι με μαϊμούδες μαζεύουν γύρω τους πολύ κόσμο, κυρίως ντόπιους, ενώ οι παραδοσιακοί νερουλάδες με τα μεγάλα κόκκινα καπέλα προσφέρουν νερό στους ντόπιους στις τσίγκινες κούπες τους για μερικά ντίρχαμ.
Τέμενος Κουτούμπια
Αυτό θα κρατήσετε οπωσδήποτε από την επίσκεψή σας εδώ είναι ο υπέροχος μιναρές που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα. Το όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη koutoub, που σημαίνει βιβλίο, καθώς εδώ βρισκόταν κάποτε αγορά βιβλίων. Η είσοδος σε μη μουσουλμάνους δεν επιτρέπεται, αλλά η φωνή του ιμάμη την ώρα του δειλινού θα σας μείνει αξέχαστη. Palais Dar Si Said
Αυτό το παλάτι του 19ου αιώνα είναι τώρα μουσείο, με μια υπέροχη συλλογή από μαροκινά έργα λαϊκής τέχνης. Από τα ομορφότερα μουσεία της πόλης, με μια εσωτερική αυλή-διαμάντι! Παλάτι El Badi
«Θαύμα» σημαίνει το όνομα αυτού του παλατιού του 16ου αιώνα. Μια βόλτα στα ερείπια με τα κτίρια αλλά και την κεντρική μεγάλη πισίνα που τροφοδοτούνταν από τέσσερις άλλες είναι αρκετή (παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται) για να καταλάβετε γιατί εκείνη την εποχή το θεωρούσαν αληθινό θαύμα!
Κήποι Μαζορέλ
Φτιάχτηκαν από τον Γάλλο ζωγράφο Louis Majorelle, που έζησε στο Μαρακές μεταξύ του 1922 και 1962. Μετά πέρασαν στα χέρια του Yves Saint Laurent. Ειδικά αν έρχεστε από την έρημο, θα σας φανούν σαν όαση, με τα δέντρα και τα ποταμάκια τους. Η κεντρική βίλα-μουσείο φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις.
La Palmaraie
Το δειλινό νοικιάστε μια άμαξα για να πάτε στο Φοινικόδασος, την περιοχή με τις βίλες στην είσοδο της πόλης. Ένας απογευματινός περίπατος που θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές. Μεντίνα
Η παλιά πόλη του Μαρακές με τις αγορές του (σουκ) να αριθμούν περισσότερα από 10.000 μικρομάγαζα. Οι αγορές είναι χωρισμένες ανά κατηγορία. Έτσι, πρώτα συναντάτε τα σουκ υφασμάτων και ρούχων. Πιο κάτω εκείνα με τα χαλιά, τα κοσμήματα, τις παντόφλες, τα δερμάτινα, τους ξυλουργούς και τους σιδεράδες. Ό,τι και να ψωνίσετε, ένας είναι ο κανόνας: παζαρέψτε πολύ. Ακολουθώντας κάποιους παράδρομους, θα βρεθείτε σε μικρότερες αγορές που πάνε μόνο οι ντόπιοι. Εδώ θα βρείτε μπαχάρια, αφροδισιακά, φυτικά φάρμακα αλλά και ό,τι υλικό μπορεί κάποιος να χρειαστεί για ξόρκια, από κοκαλάκια νυχτερίδας μέχρι ποντίκια!
Τάφοι των Σααντί
Ένα υπέροχο μαυσωλείο της δυναστείας των Σααντί, χτισμένο στα τέλη του 16ου αιώνα. Τον 17ο αιώνα ο Μουλάι Ισμαέλ σφράγισε την είσοδο του μαυσωλείου με ένα ψηλό τείχος, το οποίο ελάχιστοι μπορούσαν να περάσουν. Το μαυσωλείο ανακαλύφθηκε το 1917 τυχαία και τότε δημιουργήθηκε ένας διάδρομος για να διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο.