4 ευρωπαϊκές πόλεις για φτηνά ταξίδια τον Οκτώβριο

Ερευνήσαμε, συγκρίναμε και καταλήξαμε σε τέσσερις πόλεις της Ευρώπης όπου μπορείτε να ταξιδέψετε με 50 ή το πολύ 60 € για μία ολιγοήμερη φθινοπωρινή απόδραση.

Μιλάνο Ιταλία Αψίδα της Ειρήνης

Επειδή ο "ταξιδιωτικός πυρετός" δεν τελειώνει αφού αποχωριστούμε το καλοκαίρι, εμείς ερευνήσαμε, συγκρίναμε και σας προτείνουμε τέσσερις πρωτεύουσες της Ευρώπης όπου μπορείτε να φτάσετε με 50 ή το πολύ 60 € για μια απόδραση τριών ημερών. Συμβουλευτείτε τη λίστα και κλείστε τα εισιτήριά σας από τώρα.

4 ευρωπαϊκές πόλεις για φτηνά ταξίδια τον Οκτώβριο - εικόνα 1

Ρώμη (Φιουμιτσίνο) - 53,14€

1-4/10

22.55-00.05/06.05-9.05 (Ryanair)

Διαβάστε Επίσης

Η Ρώμη αποτελεί μια κλασική πρωτεύουσα: δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ, δεν χάνει τη λάμψη και το μοναδικό στιλ της, ενώ πολύ δύσκολα θα την εξαντλήσετε. Στο ιστορικό της κέντρο "συνωστίζονται" μεγαλοπρεπή κτίρια: από αψίδα σε palazzo, από μουσείο σε σιντριβάνι και από forum σε basilica, θα νιώθετε ότι περπατάτε μέσα στην Ιστορία. Συγκλονιστικοί ναοί, γοητευτικές πλατείες, κλασάτες κατοικίες, μεσαιωνικά σοκάκια και ο Τίβερης συνθέτουν μια πόλη 100% ερωτεύσιμη. Όμως αυτή η grande dame με Ιστορία χιλιετιών δεν είναι απλώς ένα ζωντανό μουσείο, διαθέτει επίσης τσαχπινιά και χάρη.

Οι Ρωμαίοι είναι άνθρωποι με μπρίο: ψηλοτάκουνα σε αρχαία πλακόστρωτα (δυστυχώς, πολλά έχουν αντικατασταθεί με άσφαλτο), άριστης ποιότητας gelato (μέχρι και ντομάτα έχουν φτιάξει οι αθεόφοβοι!), far niente σε πλατείες και μπαράκια – και να μην παραλείψουμε τη μανία τους με το shopping και τις βέσπες-σήμα κατατεθέν της πόλης. Αν και η Ρώμη δεν θεωρείται προορισμός για nightlife, υπάρχουν αρκετά bars και clubs στο Testaccio και στην Ostiense. Τέλος, το φαγητό μοιάζει με την πόλη: ακόμη και η pizza στο δρόμο έχει ποιότητα, νοστιμιά και φαντασία.

Tip: Για να φτάσετε από το Φιουμιτσίνο στη Ρώμη, μπορείτε να πάρετε το τρένο αεροδρομίου Leonardo Express.

4 ευρωπαϊκές πόλεις για φτηνά ταξίδια τον Οκτώβριο - εικόνα 3

Μιλάνο (Malpensa) - 59,98€

7-10/10

16.40-18.25/06.40-10.15 (Wizz Air)

Διαβάστε Επίσης

Αν η Ρώμη είναι γνωστή για τη γλυκιά ζωή, το Μιλάνο είναι o ορισμός του στιλάτου lifestyle. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας είναι σήμερα η πρώτη τη τάξη οικονομική δύναμη της χώρας. Και, βέβαια, συνώνυμο της μόδας ή καλύτερα μία από τις πρωτεύουσές της, αφού εδώ (όσο και στο Παρίσι και το Λονδίνο) δημιουργούνται οι νέες τάσεις και το ντιζάιν, ενώ εδώ έχουν τη βάση τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους ιταλικούς οίκους μόδας. Με λίγα λόγια, οι Μιλανέζοι έχουν το στιλ στο DNA τους! Η πόλη μοιάζει να είναι σε διαρκή κίνηση. Δύσκολο να μη σας συνεπάρει με τους φρενήρεις ρυθμούς της ή να μη σας ενθουσιάσει με την πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά της. Η αισθητική υπάρχει παντού, στα κτίρια, στα καταστήματα, στα προϊόντα, στη διασκέδαση, στο φαγητό και, φυσικά, στη μόδα.

Για να πάρετε μόνο μια μικρή, αλλά χαρακτηριστική γεύση από το Μιλάνο –ιδίως αν βρεθείτε εκεί μόνο για weekend– κάντε την κλασική τουριστική διαδρομή, η οποία ξεκινά από το κέντρο και τον πανέμορφο γοτθικό καθεδρικό Duomo με την πλατεία και την Galleria Vittorio Emanuele ΙΙ. Στη συνέχεια κινηθείτε βορειοανατολικά, προς τη Via Montenapoleone, όπου βρίσκονται οι μπουτίκ μεγάλων οίκων μόδας, προσπεράστε τις και κατευθυνθείτε προς την Galleria d’Arte Moderna και τους κήπους Giardini Pubblici. Στην ουσία η καρδιά της πόλης χτυπάει στην Galleria Vittorio Emanuelle ΙΙ και στο Χρυσό Τρίγωνο, δηλαδή στη Via Montenapoleone και τους γύρω δρόμους, εκεί δηλαδή που βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Υπάρχουν όμως και δρόμοι για μικρότερο βαλάντιο, όπως η Via Torino, όπου θα βρείτε γνωστές αλυσίδες καταστημάτων ρούχων και αξεσουάρ, ή η Largo Carrobbio, με μικρές μπουτίκ για πιο εναλλακτικό ντύσιμο.

4 ευρωπαϊκές πόλεις για φτηνά ταξίδια τον Οκτώβριο - εικόνα 5

Βιένη - 60,51€

3-6/10

11.30-12.50/6.10-9.20 (Ryanair)

Διαβάστε Επίσης

Βαλσάκια του Στράους, πίνακες του Κλιμτ, σοκολατένιες sacher torte, επιβλητικά ανάκτορα, βόλτες με άμαξες και ρομαντικοί περίπατοι στη Sterngasse, ανάμεσα στα αμέτρητα σιντριβάνια, είναι τα βασικά κεφάλαια του ατελείωτου παραμυθιού που λέγεται "Βιένη". Ταυτόχρονα όμως εδώ έχει αναπτυχθεί και μια ζωντανή, σύγχρονη κουλτούρα, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του τουριστικού μάρκετινγκ της πόλης και αναπόσπαστη εμπειρία για τους επισκέπτες. Αν και η "Μαγεία των Χριστουγέννων", που στήνεται κάθε χρόνο μπροστά στο δημαρχείο, παραμένει μία από τις βασικές τουριστικές ατραξιόν, η Βιένη ανανεώνει δραστικά την εικόνα της με μοδάτα εστιατόρια, φουτουριστικά μουσεία σύγχρονης τέχνης και προχωρημένα clubs.

Τα πάντα δένουν αρμονικά στη Βιένη των ανθισμένων κήπων και των διαφορετικών τάσεων: ο Stephansdom (καθεδρικός του Αγίου Στεφάνου) δεσπόζει ανάμεσα στα αρ νουβό κτίρια, το φάντασμα του ανατρεπτικού μοντερνιστή αρχιτέκτονα Αντολφ Λόος πλανιέται ακόμη πάνω από τα πιο όμορφα bars και cafes, οι βραδιές κουλτούρας στη Staatsoper (Όπερα) και στο χώρο Wiener Musikverein διαδέχονται τα street ethnic ραντεβού στα τραπεζάκια της υπαίθριας αγοράς τροφίμων Naschmarkt με τα ολόφρεσκα θαλασσινά και θέα στο μοναδικό κτίριο Vienna Secession.

4 ευρωπαϊκές πόλεις για φτηνά ταξίδια τον Οκτώβριο - εικόνα 7

 

Βαλέτα - 49,92€

2-5/10

11.05-11.55/05.45-8.20 (Ryanair)

Διαβάστε Επίσης

Η πρωτεύουσα της Μάλτας, η Βαλέτα, η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που χτίστηκε κατόπιν σχεδίου (το 16ο αιώνα), παραμένει μέχρι σήμερα μία από τις πιο όμορφες και αριστοκρατικές πόλεις και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αφιερώστε μερικές ώρες για να περιπλανηθείτε στα δρομάκια της, να θαυμάσετε τα όμορφα κτίρια και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα από τους κήπους Upper Barrakka. Απολαύσετε την ηρεμία και την ομορφιά τους, δροσιστείτε στις πολλές κρήνες και ακούστε το μεσημέρι τα κανόνια, τα οποία θα σας υπενθυμίσουν το στρατιωτικό παρελθόν της χώρας.

Για το βράδυ, τώρα, επιλέξτε ένα από τα πολλά wine bars με τα εκπληκτικά τοπικά κρασιά. Στη νοτιοανατολική πλευρά του Μεγάλου Λιμανιού βρίσκονται οι χερσόνησοι Vittoriosia και Senglea με τα κάστρα τους, τη συναρπαστική περιοχή των Τριών Πόλεων (Vittoriosa, Senglea και Cospicua), το Μέγαρο του Ιεροεξεταστή, το Ναυτικό Μουσείο και το φρούριο Ricasoli, στο οποίο έχουν γυριστεί αρκετά χολιγουντιανά blockbusters (όπως η "Τροία" και ο "Μονομάχος"). Το μικρό παρατηρητήριο στο άκρο της χερσονήσου Senglea είναι δημοφιλές αξιοθέατο λόγω της υπέροχης θέας του. Το προάστιο Paolo (σε απόσταση 2 χλμ. νοτιοδυτικά της Cospicua) αξίζει μια επίσκεψη λόγω των σημαντικών αρχαιολογικών του χώρων: οι ναοί Tarxien και η υπόγεια νεκρόπολη Hal Saflienti Hypogeum που ανακαλύφθηκε το 1902 (καλό είναι να κάνετε κράτηση προτού καν φτάσετε στη Μάλτα). Στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού περιλαμβάνονται επίσης οι ναοί Ggantija (στο Γκότσο) και Hagar Quim (στο χωριό Qrendi).

Σημαντικές πληροφορίες: Οι τιμές αφορούν πάντα 1 ενήλικα, με επιλεγμένα τα φθηνότερα ναύλα (Ryanair Basic: 1 μικρή χειραποσκευή, carry-on 40 x 20 x 25 cm, Wizz Air Basic: 1 μικρή χειραποσκευή/carry-on, 40 × 30 × 20 cm). Οι τιμές ισχύουν όπως ανευρέθηκαν στις ιστοσελίδες των αεροπορικών στις 27/8. Οι ώρες των δρομολογίων είναι τοπικές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Pareo festival 2024: Αυτή είναι η ευκαιρία σου για διακοπές μετά μουσικής λίγο πριν τελειώσει το καλοκαίρι

Ένα τετραήμερο γεμάτο μουσική, τέχνη και ενέργεια, που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε ετήσιο προορισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
26/08/2024

Φθινόπωρο στη Βαμβακού: Δραστηριότητες, ευεξία και περιπέτειες για όλη την οικογένεια

Ανακαλύψτε τη μαγεία του φθινοπώρου στη Βαμβακού με μοναδικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ένας βιωματικός οδηγός για μια ευκαιρία ταξιδιού που μάλλον δεν ήξερες

Δεν χρειάζονται ούτε έξι μήνες ούτε να είσαι φοιτητής για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία σε κάποια χώρα της Ευρώπης. Διάβασε παρακάτω τον βιωματικό οδηγό μας και μάθε για τις ανταλλαγές νέων μέσω Erasmus+.

European Sleeper: Ενα νέο τρένο από τις Βρυξέλλες μέχρι τη Βενετία

Η European sleeper λανσάρει μια νέα σιδηροδρομική γραμμή που θα εκτοξεύσει τον χειμερινό τουρισμό.

Η Wizz Air λανσάρει συνδρομή απεριόριστων πτήσεων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η Wizz Air παρουσίασε μια νέα συνδρομητική προσφορά που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να πραγματοποιούν απεριόριστες πτήσεις για 12 μήνες με τιμή που ξεκινά από €599, αλλά με ορισμένους σημαντικούς περιορισμούς.

ΥΠΠΟ: Αποκατάσταση Αρχαίων Μνημείων στη Νικόπολη

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση θεάτρου, πολυτελούς οικίας και παλαιοχριστιανικών βασιλικών στην Αρχαία Νικόπολη.

Μεγάλες Μέρες Νεμέας 2024: Μουσική, γαστρονομία και street art στο Κτήμα Σκούρα

Ένα απολαυστικό τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί.