
Η Δήμητρα Ματσούκα, ο Ανδρέας Κοντόπουλος και ο Κώστας Καζανάς ερμηνεύουν ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο στο "Βρέχει στη Βαρκελώνη” του Πάου Μιρό. Ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο "α" για τους χαρακτήρες και την ιστορία τους μας είπε: "Η Λάλι, η σεξεργάτρια, που την ερμηνεύει η Δήμητρα Ματσούκα, είναι μια γυναίκα υπομονετική, μοναχική, χωρίς κοινωνική ζωή. Ζει 7 χρόνια μαζί με τον Κάρλος, στο ημιυπόγειο μιας εγκαταλειμμένης πολυκατοικίας, όπου η Λάλι δέχεται τους πελάτες της, και κάνει και πεζοδρόμιο για να τα βγάλει πέρα.

Ένας τακτικός πελάτης της, βιβλιοπώλης, όχι κατανάγκην διανοούμενος, της χαρίζει ένα βιβλίο, που της ανοίγει έναν άλλο κόσμο. Η Λάλι φαντασιώνεται πως η ζωή της μπορεί ν’ αλλάξει. Όμως η αλλαγή αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των ανδρών που λίγο πολύ ορίζουν τη ζωή της. Ο Κάρλος, που τον ερμηνεύει ο Ανδρέας Κοντόπουλος, ο εραστής και προαγωγός της, ζει εντελώς παρασιτικά, παραιτημένος, δε βγαίνει σχεδόν ποτέ απ’ το σπίτι, είναι εξαρτημένος απόλυτα από τη Λάλι. Στα όρια της ψυχασθένειας, δεν της προσφέρει το ελάχιστο, ούτε καν να βγει να ψωνίσει για να φάνε. Ωστόσο οι δυο τους είναι μια κάποια παρέα ο ένας για τον άλλο. Όταν αυτό απειλείται από την παρουσία ενός άλλου άντρα, αποσυντονίζεται απόλυτα.

Ο Νταβίντ, που τον ερμηνεύει ο Κώστας Καζανάς, ο αγαπημένος πελάτης της Λάλι, άνθρωπος μιας ηλικίας, με ιδιαίτερα σεξουαλικά γούστα, είναι βιβλιοπώλης και φέρνει τη Λάλι σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου. Για κείνη είναι σαν να άνοιξαν οι ουρανοί! Της προτείνει μάλιστα να εργαστεί στο βιβλιοπωλείο του. Μόνο που σ’ αυτό έχει λόγο και ο Κάρλος, που διαπραγματεύεται με τον Νταβίντ το μισθό της και όχι μόνο. Τελικά, λίγα θ’ αλλάξουν στη ζωή της γυναίκας, αν αλλάξουν καν".

Με απλότητα και ευαισθησία, ο Μιρό δημιουργεί ένα έργο που εξελίσσεται μέσα από τις δυναμικές που αναπτύσσονται μεταξύ των ηρώων, ενώ ταυτόχρονα εστιάζει σε αυτούς τους τρεις ανθρώπους που όλοι με κάποιο τρόπο υποφέρουν από μοναξιά - αν και η σύντομη φόρμα που επιλέγει δεν του επιτρέπει να εμβαθύνει περαιτέρω σε αυτούς.
Σύμφωνα με την κριτικό του "α” "ωραία πλαισιώνουν το έργο η μελαγχολική σύνθεση του Νίκου Κυπουργού, τα ταιριαστά στο χώρο δράσης (το άθλιο δωμάτιο του Κάρλος) σκηνικά του Αντώνη Δαγκλίδη, τα κοστούμια της Μαγδαληνής Αυγερινού και οι χαμηλοί φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη”. Οι παραστάσεις του "Βρέχει στη Βαρκελώνη” ολοκληρώνονται στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Υπόγειο, στις 30 Μαρτίου.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Βρέχει στη Βαρκελώνη
Η Λάλι είναι μια πόρνη που ζει κοντά στο λιμάνι της Βαρκελώνης μαζί με τον Κάρλος, τον άνεργο εραστή και προαγωγό της. Έχει έναν τακτικό πελάτη, τον Νταβίντ, ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, που είναι παντρεμένος αλλά η γυναίκα του είναι ετοιμοθάνατη. Η Λάλι αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσει μια ιδιόρρυθμη σχέση με τον Νταβίντ, που της δίνει βιβλία να διαβάζει και της ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο, με αποτέλεσμα να θέλει να εγκαταλείψει το πεζοδρόμιο. Η αλλαγή αυτή δεν αρέσει καθόλου στον Κάρλος, που η προοπτική να χάσει τη Λάλι τον τρομάζει για πολλούς λόγους. Όταν η γυναίκα του Νταβίντ πεθαίνει, εκείνος προτείνει στη Λάλι να εργαστεί στο βιβλιοπωλείο του. Είναι η ώρα των αποφάσεων και η Λάλι χαίρεται που οι δυο άντρες θα συμφιλιωθούν μεταξύ τους. Τι σημαίνει όμως αυτό για τη ζωή της γυναίκας;