Στον θεατρικό μονόλογο του Νταβίντ Λελαί - Ελό "Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη" ο Μιλού, ένας Γάλλος που μεγαλώνει σε μια επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του ’80, ανέκαθεν διέφερε από τους συνομηλίκους του. Στα δεκατέσσερα, ακούγοντας στην τηλεόραση τη φωνή της Νάνας Μούσχουρη αποφασίζει: "Θα γίνω Νάνα Μούσχουρη!". Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του συγγραφέα Νταβίντ Λελαί-Ελό, ειπωμένη με ειλικρίνεια, χιούμορ και ανθρώπινη ζεστασιά. Το έργο είναι ένας εξομολογητικός μονόλογος του ήρωα για την πορεία προς την ενηλικίωσή του, μέσα από τον οποίο ανασυντίθεται η εικόνα της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας με τη διεθνή ακτινοβολία και τη μουσική διαδρομή, που εκτός από αξιοθαύμαστο καλλιτεχνικό επίτευγμα, έχει αποτελέσει όχημα προβολής της ελληνικότητας σε όλο τον κόσμο. Ο Μάνος Καρατζογιάννης υποδύεται τον Μιλού υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Ελισσαίου Βλάχου, ενσαρκώνοντας ένα ρόλο απαιτητικό, ενός ανθρώπου που διεκδικεί να γίνει αποδεκτός και να αγαπηθεί. Η παράσταση παίζεται στο θέατρο Σταθμός για δεύτερη χρονιά. Τη μετάφραση υπογράφει η Αγγελική Βουλουμάνου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου), οι συντελεστές της παράστασης "Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη", Αγγελική Βουλουμάνου (μεταφράστρια), Ελισσαίος Βλάχος (σκηνοθέτης), Μάνος Καρατζογιάννης (ηθοποιός) σε συνεργασία με την ομάδα της * Θετικής Φωνής θα μιλήσουν σχετικά με τον HIV, το στίγμα, τα θέματα μειονοτικών ταυτοτήτων και το coming out, σε μια σύντομη συζήτηση που θα συνδέσει το χθες με το σήμερα. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, μετά την πρεμιέρα της παράστασης. *Η Θετική Φωνή είναι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, ο σύλλογος δηλαδή των ανθρώπων που ζουν με HIV. Ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των οροθετικών ατόμων, την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV/AIDS, καθώς και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Περισσότερες πληροφορίες
Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη!
Η αληθινή ιστορία του Γάλλου συγγραφέα που μεγάλωσε σε μια επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του ’80, περιγράφει με ειλικρίνεια, χιούμορ και ζεστασιά τα εφηβικά του χρόνια, τη διαφοροποίησή του από τους συνομηλίκους του και την αγάπη του στις μεταμφιέσεις. Η φωνή της Νάνας Μούσχουρη τον σημάδεψε, ακούγοντάς την για πρώτη φορά στην τηλεόραση στα δεκατέσσερα του χρόνια. Η Ελληνίδα καλλιτέχνιδα με τη διεθνή ακτινοβολία, που εκείνη την εποχή μεσουρανούσε στη Γαλλία, έγινε το ίνδαλμά του και τον βοήθησε να βρει τον πραγματικό του εαυτό. Στην πορεία έγραψε πολλές βιογραφίες διάσημων γυναικών, όπως οι Εβίτα Περόν, Μαρία Κάλλας, Δαλιδά κ.ά. Το 2019 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ της Αβινιόν τον μονόλογο που αφιέρωσε στη Νάνα Μούσχουρη στον οποίο παράλληλα με την ιστορία του ανασυνθέτει την εικόνα της μεγάλης σταρ, ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί μαζί της μια στενή φιλική σχέση.