
Η Υρώ Μανέ αναλαμβάνει να ενσαρκώσει την ευάλωτη και ταυτόχρονα σκληρή Ραραού, μια γυναίκα από φτωχή οικογένεια και ηθοποιό μπουλουκιών, η οποία ζει σε ένα συχνά "διαστρεβλωμένο" σύμπαν. Η κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος "Η μητέρα του σκύλου", γραμμένου το 1990 και αναγνωρισμένου ως ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Παύλου Μάτεσι, είναι μια τραγική και συγχρόνως γοητευτική προσωπικότητα. Μέσα από τον χαρακτήρα της Ραραούς (Ευθαλίας Καρπαθάκη), ο συγγραφέας καταγράφει και αφηγείται τη ζωή μιας γυναίκας στη μεταπολεμική Ελλάδα, φέρνοντας στο φως την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μέσα από τις πιο σκοτεινές συνθήκες.
Η Υρώ Μανέ, με την έντονη σκηνική της παρουσία και την ικανότητα να δημιουργεί χαρακτήρες που αγγίζουν βαθιά το κοινό, θεωρώ πως είναι ιδανική για τον ρόλο της Ραραούς. Στη μακρά πορεία της στο θέατρο, έχει αποδείξει την ικανότητά της να ερμηνεύει σύνθετες και συναισθηματικά φορτισμένες ηρωίδες, είτε πλαισιωμένη από ανσάμπλ ηθοποιών είτε σε σόλο παραστάσεις. Με ανοιχτό πνεύμα και προσαρμοστικότητα, η Μανέ εμπιστεύεται τον νεότερό της σκηνοθέτη, Κώστα Γάκη, ο οποίος διαθέτει ένα ιδιαίτερο σκηνοθετικό στυλ που συνδυάζει τον ρεαλισμό με το ποιητικό στοιχείο.

Ο Κώστας Γάκης, γνωστός για την ενσωμάτωση ακόμα και, ζωντανής μουσικής στις παραστάσεις του, συνεργάζεται για το σκοπό αυτό με τον Σταμάτη Κραουνάκη. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, οι συνθέσεις του έχουν έντονο το στοιχείο της θεατρικότητας και της συναισθηματικής φόρτισης, τα τραγούδια του είναι συχνά αφηγηματικά, με "δράση" και "κορυφώσεις". Πιστεύουμε πως μουσική της παράστασης, θα ενισχύσει την ένταση των σκηνών και την αίσθηση μοναξιάς και απομόνωσης της ηρωίδας. Αναμένουμε, λοιπόν, την πρεμιέρα της παράστασης που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο στο θέατρο Ακροπόλ.
Περισσότερες πληροφορίες
Η μητέρα του σκύλου
Στο εμβληματικό και βαθιά ανθρώπινο έργο, η κεντρική ηρωίδα, μια ηθοποιός των μπουλουκιών, η Ραραού, ξεδιπλώνει τη ζωή της και ταυτόχρονα την Ιστορία της νεότερης Ελλάδας με αφετηρία την Κατοχή. Με σχεδόν παραληρηματικό και αναπάντεχα χιουμοριστικό λόγο, μια ψυχή τραυματισμένη αφηγείται την Οδύσσεια της ύπαρξής της, ακροβατώντας πάνω στη λεπτή γραμμή μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας - από την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τη δικτατορία και τη μεταπολίτευση. Η Ραραού θα ανέβει στο πάλκο της φαντασίας της, με την επιθυμία να λάμψει επιτέλους σαν πραγματική πρωταγωνίστρια, να ζήσει την προσωπική της καταξίωση.