Μητέρα και κόρη η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Λάμη στο "Μαμά μου!"

Έναν ύμνο στην αγάπη άνευ «όρων» αποτελεί το θεατρικό ισπανικό έργο της Μάρτα Μπαρτσελό, με τον ελληνικό τίτλο «Μαμά Μου!», που ανεβαίνει στο Μουσούρη.

Μαμά μου! 2024-25 ©Patroklos_Skafidas ©Patroklos_Skafidas

Στην ελληνική μετάφραση της βραβευμένης μεταφράστριας-εξειδικευμένης στην ανακάλυψη ισπανικών και καταλανικών θεατρικών Αριστουργημάτων- Μαρία Χατζηεμμανουήλ βασίστηκε ο σκηνοθέτης Νίκος Καραγέωργος για το έργο "Μαμά μου!” της Μάρτα Μπαρσελό. Το έργο αποτυπώνει τη διαδρομή της σχέσης "μητέρας-κόρης", μετά την ανατρεπτική απόφασή τους να εφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτου συμβολαίου. Η "κόρη" αμείβει την άγνωστη γυναίκα, για να εκτελεί τον ρόλο της "μάνας" κι εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της, ως μητέρα. Η Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύει τον σπουδαίο ρόλο της μάνας, ενώ ο ανατρεπτικός ρόλος της κόρης αποδίδεται από την Νίκη Λάμη. "Το "Mαμά Μου!" επιλέχθηκε, γιατί το θέμα του εστιάζει σε μια κοινωνία που πολλά "αναγκαία", θα μπορούσαν να είναι "επιλογές". Και που οι ανατροπές θα μπορούσαν να επιφέρουν ρήγματα στα ειωθότα.  "Μπορώ, να επιλέξω τους γονείς μου ή τα παιδιά μου"; "Γονέας είναι αυτός που γεννάει και τίκτει ή κι εκείνος που, δίχως να είναι γεννήτορας, του δόθηκε η χάρη για τέτοιο λειτούργημα";

Μαμά μου! 2024-25 ©Patroklos_Skafidas
©Patroklos_Skafidas

 

Πέρα από τα κοινωνικά στερεότυπα ή μη, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη άνευ "όρων".  Η πρεμιέρα θα γίνει στο Μουσούρη στις 12 Νοεμβρίου. Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η επιλογή του έργου και ο σχεδιασμός της παραγωγής ανήκει στον Κώστα Σπυρόπουλο.  Το σκηνικό που αντανακλά την ιδέα της κοινωνικής προσαρμογής σε νέα δεδομένα, είναι έργο της Μαίρης Τσαγκάρη.  Τα κοστούμια επέλεξε η Σοφία Δριστέλα, με γνώμονα την επίτευξη  της συναισθηματικής εγγύτητας των δύο γυναικών.  Τέλος, τη μουσική επένδυση της παράστασης επιμελήθηκε η Panik Records, ενώ το ομότιτλο τραγούδι, "Μαμά Μου", συνέθεσε ο συνθέτης, Γιώργος Σαμπάνης στους στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια, ενώ το ερμηνεύει η καταξιωμένη ερμηνεύτρια, Μελίνα Ασλανίδου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαμά μου!

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 75 '

Θα μπορούσε ποτέ να γίνει μια ιδιωτική συμφωνία ή ακόμα κι ένα επίσημο συμβόλαιο, ώστε δύο άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες να αποκτήσουν τη σχέση μητέρας και κόρης; Το ισπανικό έργο αποτυπώνει τη διαδρομή μιας τέτοιας σχέσης «μητέρας-κόρης», μετά την ανατρεπτική απόφασή τους να εφαρμόσουν τους όρους ενός άρρηκτου συμβολαίου. Η «κόρη» αμείβει την άγνωστη γυναίκα, για να εκτελεί τον ρόλο της «μάνας» κι εκείνη εκτελεί πειστικά τα καθήκοντά της, ως μητέρα.

Μουσούρη

Πλ. Καρύτση

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Παράταση και εορταστικές παραστάσεις

Με προσθήκες νέων παραστάσεων για τις γιορτές εξακολουθεί να παίζεται το επιτυχημένο έργο του Τάσου Ιορδανίδη "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" στη σκηνή του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Η ομάδα Εν Δυνάμει και το νέο συμπεριληπτικό art project "Ι Got it Tho" | "Κι όμως Το’χω"

Μια σπονδυλωτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής αφήγησης που εστιάζει στην ενδυνάμωση, την ανθεκτικότητα και την ενωτική δύναμη που προσφέρει η σύγχρονη τέχνη.

Εναέριες ακροβατικές χορογραφίες στο Christmas Theater

Το "Flying Fairy Chinese Acrobatic Show" έρχεται από την μακρινή Κίνα, φιλοξενείται στο Christmas Theater και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς μας μιλά για τη συνάντηση του με τους "Ήρωες"

Ποιοι είναι οι "Ήρωες" που έγιναν η αφορμή να βρεθούν στη σκηνή οι βετεράνοι ηθοποιοί Αρζόγλου, Βαλαβανίδης και Σκουρολιάκος; Ο σκηνοθέτης της παράστασης που παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο μας τους συστήνει.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 21 έως 27 Νοεμβρίου και αξίζουν.

Η αξία της ζωής

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος, όμως η αξία της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη μοιάζει να λέει η Αμερικανίδα συγγραφέας, μέσα από την ιστορία δύο ζευγαριών που βιώνουν πολλαπλές απώλειες. Το σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας δίνοντας προβάδισμα στις ερμηνείες. | Powered by Uber

Γυάλινος κόσμος

Πολύ ενδιαφέρουσα, αν και συζητήσιμη, προσέγγιση του αριστουργήματος του Τενεσί Ουίλιαμς. Μέσα σε μια απογυμνωμένη συνθήκη, το έργο κατεβαίνει στην πλατεία ακέραιο, δείχνει σαν να φωτίζεται εκ νέου, ενώ οι ερμηνείες κάνουν το όλο εγχείρημα να δικαιώνεται. | Powered by Uber