"Ήρωες" της Ελένης Γκασούκα: Η απόλυτη παρεΐστικη παράσταση

Οι “Ήρωες”, η ωραία σάτιρα της Ελένης Γκασούκα ξεκίνησε τη θεατρική διαδρομή της το 2006, διαρκώς εξελίσσεται, δημιουργεί ένα παρεΐστικο κλίμα με το κοινό και είναι μπολιασμένη με επιθεωρησιακά στοιχεία. Έρχεται στο Θέατρο Ψυρρή.

Ήρωες Παύλος Μαυρίδης

Αξέχαστος ήταν ο Θανάσης Αλευράς στους "Ήρωες” του 2006, σε ένα από τα σκετς ως Ρωσίδας Πριγκίπισσας που ταξιδεύει με τον Υπερσιβηρικό έχοντας προσβληθεί από "το χτικιό"! Ήταν σαρωτικός, όπως και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες σε μια παράσταση γεμάτη κέφι και εξωστρέφεια. Εκείνη, η πρώτη παράσταση των "Ηρώων” της Ελένης Γκασούκα μας σύστησε νέους πρωταγωνιστές, ξεχείλιζε από ταλέντο και αποτέλεσε μια καλή βάση για τις μετέπειτα παρουσιάσεις του έργου. Μια νέα εκδοχή των "Ηρώων" έρχεται στο Θέατρο Ψυρρή από τις 23 Οκτωβρίου.

Ήρωες, 2024-25
Παύλος Μαυρίδης

Όλες οι καλλιτεχνικές προτάσεις της Ελένη Γκασούκα έχουν ενδιαφέρον, καμία δεν περνά απαρατήρητη. Ως συγγραφέας μπορεί να προσεγγίσει τις ανθρώπινες ιδιαιτερότητες με διαβρωτικό χιούμορ και ως σκηνοθέτρια καλλιεργεί υπόγεια το σασπένς και τις μεγάλες ανατροπές. Στη meta επιθεώρηση "Ήρωες", που επιστρέφει μετά από 12 χρόνια ανανεωμένη σε όλα τα επίπεδα, φωτογραφίζει τους 'Ηρωες της διπλανής πόρτας, αυτούς που ζουν ανάμεσά μας, ή που μπορεί να είμαστε κι εμείς οι ίδιοι, αλλά...δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Το έργο της είναι μια παλέτα ερεθισμάτων της καθημερινής μας πραγματικότητας με ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και μια πλατφόρμα ανάδειξης ταλέντων. Οι νέοι "Ήρωες” με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Φιλιππίδη, Χρήστο Γεωργαλή, Γιώργο Φασουλά, Κωνσταντίνο Γεωργαλή, Πάνο Αποστολοπουλο, Ντένια Στασινοπούλου και Ιωάννα Καλλιτσάντση εμπνέονται από τα όνειρα, τη ματαίωση, τη μοναξιά, την ενοχή, από δραματοποιημένα από την αιφνιδιαστική ύπαρξη του παραλόγου και της ανθρώπινης γελοιότητας και θα μας συστήσουν από σαδομαζοχιστές φύλακες και πολιτικούς κρατούμενους, μέχρι ιερόδουλες, gay Ηπειρώτες, κ.ά. Τα τραγούδια διαλέγει ο Πάνος Σουρούνης. Τη μουσική ερμηνεύουν οι: Eυριπίδης Ζεμενίδης, Θοδωρής Κοντάκος, Σταύρος Τσαντές, Λευτέρης Πορτοκάλογλου. Ενορχήστρωση: Ευριπίδης Ζεμενίδης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Αιαυτός": Το τέλος του ήρωα μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Χάρη Φραγκούλη σε κείμενο Δημήτρη Δημητριάδη

Το έργο που αντλεί από τον μύθο του Αίαντα ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Σφενδόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/10/2024

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Παράταση για Ιορδανίδη - Ματίκα στο θέατρο Άλφα - "Ληναίος-Φωτίου"

Συνεχίζονται για λίγο ακόμα οι παραστάσεις του έργου που έγραψε ο Τάσος Ιορδανίδης και σκηνοθέτησε η Θάλεια Ματίκα, σε ένα εκρηκτικό τετ α τετ για τις σύγχρονες σχέσεις που ερμηνεύουν οι δυό τους για τέταρτη χρονιά.

Βρείτε το κείμενο τριών νέων θεατρικών έργων από την Κάπα εκδοτική

Τρία νέα θεατρικά (εκ των οποίων ένα του Γιάννη Τσίρου που παίζεται τώρα) τυπώθηκαν από τον εκδοτικό οίκο και μόλις κυκλοφόρησαν.

Το Εθνικό Θέατρο ανακοινώνει το πρόγραμμα των Καλλιτεχνικών Φιλοξενιών για δεύτερη χρονιά

Το Εθνικό Θέατρο προσκαλεί ανερχόμενους/ες καλλιτέχνες/ιδες (συγγραφείς, σκηνοθέτες/τριες, δραματουργούς) να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού στη βραβευμένη "Αμφιβολία"

Η πίστη, η ιεραρχία, οι θεσμοί, όλα μπήκαν στο μικροσκόπιο του Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ στο έργο "Αµφιβολία". Θα το δούμε σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου στο "Δημήτρης Χορν".

"Στο σώμα της" : Η σεζόν ανοίγει στο Εθνικό Θέατρο με δώδεκα γυναίκες που λένε τις ιστορίες τους

Το αφιέρωμα στο νεοελληνικό έργο, που προγραμμάτισε για τη νέα σεζόν το Εθνικό Θέατρο, φέρνει τη σκηνή "Νίκος Κούρκουλος" μια υποσχόμενη σκηνική σύνθεση των Ελένης Ευθυμίου, Σοφίας Ευτυχιάδου και Νεφέλης Μαϊστράλη με επίκεντρο τη γυναίκα.

Παρατείνονται οι παραστάσεις για τον καταιγιστικό μονόλογο του Αργύρη Ξάφη

"Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος" του Ζουζέπ Μαρία Μιρό είναι ένα από τα περσινά θεατρικά διαμαντάκια, που συνεχίζει για λίγο ακόμα τις παραστάσεις.