Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση "Η φάλαινα" και τη μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

Είναι γεγονός, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης έχει επιτύχει μία εκπληκτική μεταμόρφωση για τις ανάγκες του ρόλου που ερμηνεύει στη “Φάλαινα”.

Η φάλαινα, 2024-25 ©Patroklos_Skafidas

Ένα έργο, που γράφτηκε αρχικά το 2012 για το θέατρο και παρουσιάστηκε με επιτυχία στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, είναι " Η φάλαινα”, μια ιστορία κάθαρσης, αυτογνωσίας και συγχώρεσης που περιγράφει το ταξίδι ενός ανθρώπου που βυθίζεται από το σκοτάδι προς το φως. Εμείς, το γνωρίσαμε μέσα από την κινηματογραφική μεταφορά από τον Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωτότυπο τίτλο "The Whale”. Η ταινία χάρισε στον πρωταγωνιστή Μπρένταν Φρέιζερ το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του Τσάρλι. 

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Η φάλαινα 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Η Happy Productions εξασφάλισε τα δικαιώματα του θεατρικού έργου του Σάμιουελ Ντι Χάντερ κατ’ αποκλειστικότητα και έτσι, στις 16 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στη σκηνή του Νέος Ακάδημος, η πρώτη ελληνική θεατρική προσέγγιση με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, μαζί με τους Ευσταθία Tσαπαρέλη, Γιώργο Μπένο, Ασημένια Βουλιώτη και Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου. Η θεατρική απόδοση είναι του Αντώνη Γαλέου. 

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Ηθοποιός με συνέπεια, αποφασιστικότητα και ευαισθησία ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, μεταμορφώνεται, σε κάθε παράσταση, στον παχύσαρκο Τσάρλι, έναν αυτοκαταστροφικό καθηγητή αγγλικών, που έχει χάσει κάθε επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί και κάθε επιθυμία να συνεχίζει να βρίσκεται εν ζωή, "βουλιάζει" μέσα στον χρόνο περιμένοντας την λύτρωση από την ίδια τη ζωή. Παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και με το ίδιο το παρελθόν του. 

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas.

Μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο απαντάει η παράσταση. "Η Φάλαινα σε ωθεί να βρεις την ανθρωπιά σου σε χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, που έχουν πλούσιο και περίπλοκο εσωτερικό κόσμο. Όλοι τους έχουν κάνει λάθη, αλλά μοιράζονται την επιθυμία να αγαπήσουν ακόμα και όταν οι άλλοι μοιάζουν ότι δεν μπορούν”.

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Την μεταμόρφωση του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη σε Τσάρλι, καθώς και όλα τα εφέ της παράστασης επιμελήθηκαν οι Αδελφοί Αλαχούζοι. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Θοδωρή Οικονόμου, τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια του Άγη Παναγιώτου και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Προπώληση: more.com

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Η φάλαινα, 2024-25
©Patroklos_Skafidas

Περισσότερες πληροφορίες

Η φάλαινα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία κάθαρσης, αυτογνωσίας και συγχώρεσης, γνωστή από την οσκαρική κινηματογραφική της εκδοχή από τον Ντάρεν Αρονόφσκι με τον Μπρένταν Φρέιζερ (με πρωτότυπο τίτλο «The Whale»), με κεντρικό πρόσωπο τον αυτοκαταστροφικό παχύσαρκο Τσάρλι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή. Ο ήρωας έχει χάσει την επαφή του με τον έξω κόσμο και την επιθυμία του για ζωή, ενώ παλεύει να συμφιλιωθεί με την αποξενωμένη κόρη του και το παρελθόν του.

Νέος Ακάδημος

Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μη τη χάσετε: Η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" επιστρέφει στην Αθήνα!

Η σπαρταριστή παράσταση του Ανέστη Αζά κάνει στάση στο θέατρο "Αλέκος Αλεξανδράκης" (από 25/10) κι εμείς σημειώνουμε τους τέσσερις λόγους της δικαιολογημένης επιτυχίας της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2024

Η εμβληματική ταινία "Το Μίσος" γίνεται χιπ χοπ μιούζικαλ στο Παρίσι

Μια νέα χιπ χοπ μουσική διασκευή της κλασικής ταινίας του Ματιέ Κασοβίτς περιοδεύει σε όλη τη Γαλλία, φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια τα σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα.

"Το ακρωτήρι": Πρώτες φωτογραφίες από το οικογενειακό δράμα μυστηρίου που σκηνοθετεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Δημήτρης Αλεξανδρής συμπρωταγωνιστούν στο βραβευμένο έργο της Off Broadway σκηνής, που θα δούμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

"Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής": Είδαμε πρόβα της νέας παράστασης του Σταμάτη Φασουλή

Μια κωμωδία με αέρα παλιού ελληνικού σινεμά ανεβάζει ο σημαντικός σκηνοθέτης και ηθοποιός . Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης "Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ-Παντελής" στο Μικρό Παλλάς στις 23/10, είδαμε πρόβα και μιλήσαμε μαζί του. Γιατί επέλεξε αυτό το έργο; Είναι επίκαιρο; Ποια η σημαντική προσθήκη που έκανε και ποιο το ρίσκο που πήρε; Οι απαντήσεις στο κείμενο που ακολουθεί.

Πρώτη ματιά στην "Ωραία μου κυρία" με τους Demy, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Ίαν Στρατή, Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Σε μια υπερπαραγωγή σαράντα συντελεστών έρχεται σε λίγες μέρες στη σκηνή του Παλλάς για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο μιούζικαλ σε απόδοση και σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου.

"Κόκκαλο": Ο Γεράσιμος Γεννατάς επιστρέφει για 4η χρονιά με το ανεπανάληπτο ερμηνευτικό σόλο

Τι θα είχε να μας πει ο Αντονέν Αρτό αν βρισκόταν στη θεατρική σκηνή; Μην το αναρωτιέστε…δείτε τον στο "Κόκκαλο", τον μονόλογο της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη.

"Φιλοσοφία και Μύθος": Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο με τον Κρις Κούπερ

Το Εργαστήρι Θεάτρου "Ξένια Καλογεροπούλου" διοργανώνει μία ηλεκτρονική συνάντηση με τον Άγγλο συγγραφέα, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή της Accident Time.