"Τι θα πει ο κόσμος;’’:Το διαχρονικό ερώτημα βρίσκει απάντηση στο Faust

Ο Σταμάτης Πακάκης έγραψε το κείμενο, σκηνοθετεί και παίζει στην κωμωδία που έρχεται στο Faust στον Οκτώβριο.

Τι θα πει ο κόσμος, Faust 2024-25 Διονύσης Μελογιαννίδης

"Μεγάλωσα, όπως όλοι μας, με το ‘’τι θα πει ο κόσμος!’’ Μία ερώτηση που άτυπα μας βάζει μέσα σε κουτάκια καθωσπρεπισμού” γράφει στο σημείωμα του ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός Σταμάτης Πακάκης για την νέας κοπής κωμωδία που έρχεται στο Faust, από τις 9 Οκτωβρίου. "Παρατηρώντας τους ανθρώπους γύρω μου, οικογένεια-φίλους-γνωστούς έβλεπα, αλλά και άκουγα, συνεχώς προτροπές, απαγορεύσεις αλλά και καθοδηγήσεις, γιατί ‘’Τι θα πει ο κόσμος;’’. Ο ‘’κόσμος’’ είναι ο κριτής των πάντων κι αυτό δεν αλλάζει είναι στο DNA μας. Το πώς επιλέγει να ζήσει ο καθένας μας και πόση σημασία δίνει στον ‘’κόσμο’’ οδηγεί στο μωσαϊκό της κοινωνίας μας. Επέλεξα το έργο να τοποθετηθεί χρονικά στη δεκαετία του 1980, διότι τότε παρουσιάζεται μία ραγδαία πρόοδος σε όλους τους τομείς της μεταπολεμικής Ελλάδας που οδηγεί στο σήμερα, σαν ένα ιστορικό σκαλοπάτι εξέλιξης. Στους ήρωες του έργου μπορούμε να δούμε οικεία πρόσωπά μας: τους παππούδες μας, τους γονείς μας, ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς”.

Τι θα πει ο κόσμοςq, Faust 2024-25
Διονύσης Μελογιαννίδης

Οι Χρυσοβαλάντης Κωστόπουλος, Σταμάτης Πακάκης, Αλεξία Παπαθανασίου, Αγγελική Παρδαλίδου, Κατερίνα Πεφτίτση και Μαρία Σωτηριάδου ερμηνεύουν τους ρόλους αυτής της κωμωδίας που παρακολουθεί τέσσερις ανθρώπους να αλλάζουν πορεία ζωής, να αυτοπεριορίζονται και να πνίγουν τα όνειρά τους γιατί ‘’ο κόσμος’’ πάντα ξέρει καλύτερα τι είναι σωστό για εμάς. Οι ήρωες επανενώνονται, μετά από δεκαπέντε χρόνια, και μέσα από κωμικά γεγονότα και συνεχείς ανατροπές καταφέρνουν να απεγκλωβιστούν. Σημαντική είναι η παρουσία ενός ήρωα- κλειδί που ενώνει και τους τέσσερις ήρωες, μ’ έναν ιδιαίτερο και μυστικό τρόπο. Κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980, που βασιλεύει ο Πράσινος Ήλιος. Άραγε ‘’Τι θα πει ο κόσμος;’’ για τη Μελίνα, τη Φώφη, τη Μάργκαρετ, τον Μίμη και τον… Αντρέα;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Θέατρο Πορεία: Παράταση προσφοράς προπώλησης για τις παραστάσεις της σεζόν 2024-25

Όλες οι θεατρικές παραστάσεις του Θεάτρου Πορεία για τις οποίες ισχύει early bird προσφορά έως 13/9.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/09/2024

"Blind Forgiveness" στο Παλλάς: Μια μπαλετική ροκ όπερα για την αγάπη αλλά και για την τέχνη που δεν γνωρίζει σύνορα

Το Astana Ballet Theatre βρέθηκε στην Αθήνα με τους συντελεστές της μεγάλης μουσικοχορευτικής παραγωγής που κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Παλλάς για να μας δώσει μια πρώτη γεύση απ’ όσα θα δούμε επί σκηνής.

Θέατρο του Νέου Κόσμου: 19 παραστάσεις σε 7 σκηνές και προσφορά προπώλησης για τη σεζόν 2024-25

Το ρεπερτόριο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου εξαπλώνεται φέτος σε επτά σκηνές και πέντε θέατρα, με τις υπογραφές καταξιωμένων και νεότερων σκηνοθετών και δημιουργών. Δείτε όλο το πρόγραμμα και εκμεταλλευτείτε την early bird προσφορά προπώλησης εισιτηρίων από 12-22 Σεπτεμβρίου.

"Όταν ξανά πέθανα": Μια κωμωδία αντίδοτο στον πεσιμισμό από τον Λάκη Λαζόπουλο

Η σκηνή του θεάτρου είναι ο φυσικός χώρος του ηθοποιού, σεναριογράφου, συγγραφέα, παρουσιαστή, αλλά και στιχουργού Λάκη Λαζόπουλου και σε αυτήν επέστρεψε με τη μεταφυσική κωμωδία "Όταν ξανά πέθανα", που ξορκίζει τους φόβους και κυρίως τον μεγαλύτερο ανάμεσά τους, αυτόν του θανάτου.

"Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου" μετακομίζει στην Αθήνα με πρωταγωνίστρια την Παυλίνα Χαρέλα

Η παράσταση "Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου" ταξιδεύει για αυτή τη θεατρική σεζόν από τη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου και με τη συνοδεία ορχήστρας επί σκηνής.

Σύγχρονο Θέατρο: Όλο το πρόγραμμα της νέας θεατρική σεζόν 2024-25

Έξι θεατρικές παραγωγές μας περιμένουν στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου τη νέα σεζόν. Ενημερωθείτε για όλο το πρόγραμμα που αφορά το ενήλικο κοινό, τα παιδιά και τους εφήβους.