Studio Μαυρομιχάλη: Δύο παραστάσεις επιστρέφουν με ειδική προσφορά εισιτηρίων

Το Studio Μαυρομιχάλη, μετά από συνεχή sold out, επαναφέρει τις επιτυχημένες παραστάσεις «Το Κιβώτιο» και «Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης», με προνομιακή τιμή εισιτηρίων.

Πετρόμπεης

Το Studio Μαυρομιχάλη θα επαναλάβει και τη θεατρική περίοδο 2024-2025 λόγω μεγάλης επιτυχίας τις παραστάσεις που το θεατρικό κοινό αγάπησε και τίμησε με συνεχόμενα sold out: "Το κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου και "Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών" του Παντελή Μπουκάλα. Επιπλέον, μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας σε προνομιακή τιμή για περιορισμένο αριθμό θέσεων μέσω του more.com.

"Το κιβώτιο"

το κιβώτιο

Για ένατη χρονιά και μετά από εκτεταμένη περιοδεία επιστρέφει "Το κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου, από 1η Νοεμβρίου και για συγκεκριμένες ημερομηνίες μέχρι το Πάσχα του 2025, με τον Φώτη Μακρή στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του ίδιου και της Κλεοπάτρας Τολόγκου. 

Το έργο

Στα τέλη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. "Το Κιβώτιο", είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

"Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών"

Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης

Ο Θεατρικός Οργανισμός "Νέος Λόγος" και το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, για τρίτη χρονιά, το καινούργιο έργο του Παντελή Μπουκάλα "Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών", σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, Στέλλας Κρούσκα και Κλεοπάτρας Τολόγκου. Το έργο γράφτηκε κατόπιν παραγγελίας του Θεατρικού Οργανισμού Νέος Λόγος στον Παντελή Μπουκάλα. 

"Πόσο συνδεδεμένοι είμαστε με την ιστορία μας; Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ από ποια πρόσωπα  ή ποια γεγονότα πήραν τα ονόματά τους οι οδοί και οι πλατείες που ζούμε ή εργαζόμαστε ή διασχίζουμε σε καθημερινή βάση; Έχουμε ποτέ επιχειρήσει αυτήν την μικρή  σύνδεση με το παρελθόν μας;" Με αυτά τα ερωτήματα ως αφορμή, οι τρεις δημιουργοί εξηγούν την έμπνευση πίσω από την δημιουργία μιας παράστασης για τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, έναν από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821, από τον οποίον πήρε το όνομά της η οδός Μαυρομιχάλη και κατ’ επέκταση το studio Μαυρομιχάλη. 

Προπώληση εισιτηρίων από το more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το κιβώτιο

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της ελληνικής μεταπολεμικής πεζογραφίας, που εκτυλίσσεται στα τέλη του Εμφυλίου, παρουσιάζεται σε μορφή μονολόγου για 8η χρονιά. Στα τέλη του ελληνικού Εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει να μεταφέρει ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου σε μια ανταρτοκρατούμενη πόλη. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα χάνει σταδιακά τα μέλη της. Ο μοναδικός που σώζεται ένας αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο, μόνο που αυτό είναι άδειο. Κατηγορείται ως δολιοφθορέας και φυλακίζεται από τους ίδιους του τους συντρόφους. Προσπαθώντας να αποδείξει την αθωότητά του συντάσσει αναφορές προς έναν άγνωστο ανακριτή, στο μοναδικό μυθιστόρημα του συγγραφέα που θεωρείται μια καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία αλλά και ένα σχόλιο για τον δυτικό πολιτισμό.

Ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης και το φάσμα των φατριών

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 95 '

Παράσταση αφιερωμένη σε έναν από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής επανάστασης του 1821 και την εμπλοκή της οικογένειάς του στη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια. Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ από ποιά πρόσωπα ή ποιά γεγονότα πήραν τα ονόματά τους οι οδοί και οι πλατείες που ζούμε ή εργαζόμαστε ή διασχίζουμε σε καθημερινή βάση; Έχουμε ποτέ επιχειρήσει αυτήν την μικρή σύνδεση με το παρελθόν μας; Αυτή ήταν η αφορμή για την δημιουργία μιας παράστασης για τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, από τον οποίον πήρε το όνομά της η ομώνυμη οδός. Στις 9 Οκτωβρίου 1831, ο Γεώργιος και ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, γιος και αδερφός, αντίστοιχα, του ηγέτη των Μανιατών, πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν θανάσιμα τον Κυβερνήτη στο Ναύπλιο, έξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Στη βαθύτατα διχασμένη Ελλάδα, που δεν είχε βρει ακόμα έναν στέρεο βηματισμό, άλλοι θρηνούσαν κι άλλοι πανηγύριζαν. Γνώριζε άραγε ο Πετρόμπεης τι σχεδίαζαν οι άμεσοι συγγενείς του;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Φλάι": Η πικρή σάτιρα της Στέλλας Ζαφειροπούλου επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Faust Bar Theatre

Η πικρή σάτιρα σχετικά με την ανθρώπινη απόγνωση στο δρόμο προς την αναζήτηση της ταυτότητας και της αποδοχής, επιστρέφει εννέα χρόνια μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίασή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/09/2024

"Οι οικοδόμοι της Αυτοκρατορίας": Ο Μπορίς Βιάν παίζεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή

Ο αμφιλεγόμενος στην εποχή του συγγραφέας των "Θα φτύσω στους τάφους σας" και "Αφρός των ημερών", Μπορίς Βιάν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.

Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν με 16 παραστάσεις και άξονες το ελληνικό έργο και την ετερότητα

Το φετινό ρεπερτόριο παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός, Μάνος Καρατζογιάννης, που φέτος κλείνει οκτώ χρόνια στο τιμόνι του, με οκτώ νέες και οκτώ θεατρικές παραστάσεις σε επανάληψη.

"Moonwalk": Μια μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στον Michael Jackson

Η παράσταση του Europaballett St. Pölten φέρνει στη σκηνή του Christmas Theater την αξεπέραστη τέχνη και την κληρονομιά του Michael Jackson, συνδυάζοντας χορό, μουσική και οπτικά εφέ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου ανεβάζει το νέο έργο του Γιάννη Τσίρου με ένα all star cast

Η μαύρη κωμωδία για τον παραλογισμό στην Ελλάδα του 2.0 με τίτλο "Κανόνια και τρομπέτες" έρχεται στο θέατρο Εμπορικόν.

"Ικέτιδες": Sold out Ηρώδειο και προσθήκη νέας παράστασης στον Λυκαβηττό

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για την παράσταση της εμβληματικής τραγωδίας του Αισχύλου στο Ηρώδειο, προκαλώντας την προσθήκη μιας νέας και τελευταίας παράστασης.

Τι λέτε για ένα "Σκοτσέζικο ντους" στο Παλαιό Πανεπιστήμιο;

Για ένα μόνο διήμερο, το θέατρο Πρόβα θα παρουσιάσει τη δροσερή κωμωδία "Σκοτσέζικο ντους" της Χρύσας Σπηλιώτη στο Παλαιό Πανεπιστήμιο.