"Μια μέλισσα τον Αύγουστο": Ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο θερινό Λαμπέτη

Μετά το σύντομο διάλειμμα, η πιο δροσερή κωμωδία του καλοκαιριού με τον τίτλο «Μια Μέλισσα τον Αύγουστο» επέστρεψε στο θερινό Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Μία μέλισσα τον Αύγουστο © Γιώργος Καλφαμανώλης

Μια παραλία έχει στηθεί στη σκηνή του θερινού θεάτρου Λαμπέτη για την  κωμωδία "Μία Μέλισσα τον Αύγουστο" του Θοδωρή Αθερίδη. Εκεί, σ’ αυτήν την απόμερη παραλία που μόνο με βάρκα μπορείς να τη φτάσεις, καταφθάνει ο Χάρης με τη γυναίκα του τη Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίλντεγκαρντ και την ερωμένη του τη Μαρία που το παίζει κωφή. Ξαφνικά μια μέλισσα, τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη και απίστευτα αλλαγμένος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον χειρότερό του εφιάλτη: τον άλλο του εαυτό, που κρατούσε για χρόνια κρυφό. Τα πράγματα αρχίζουν και περιπλέκονται και η καλοκαιρινή παρέα θα περάσει δύσκολες ώρες αλλά και πολλές δοκιμασίες, χωρίς σήμα στα κινητά, νερό ή σκιά. Το "φοβισμένο" alter ego του Χάρη θα ανακατέψει τα συναισθήματα των φίλων, θα φανερώσει μυστικά, ψέματα και αλήθειες και θα ανατρέψει την εύθραυστη ισορροπία στην παραλία….Όλα αυτά τα παράξενα και πολύ, πολύ αστεία συμβαίνουν στην απίθανη κωμωδία που δροσίζει για λίγο ακόμα τα καλοκαιρινά μας βράδια στο θερινό θέατρο Λαμπέτη, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

Μία μέλισσα τον Αύγουστο
© Γιώργος Καλφαμανώλης

Αν θυμάστε, η κωμωδία "Μία Μέλισσα τον Αύγουστο" του Θοδωρή Αθερίδη διέγραψε μια εξαιρετικά επιτυχημένη θεατρική πορεία, τη σεζόν 2004-2005, ενώ χάρισε το γέλιο και, στην κινηματογραφική της πρεμιέρα το 2007.

Μία μέλισσα τον Αύγουστο
© Γιώργος Καλφαμανώλης

Το καστ της παράστασης στο θερινό θέατρο Λαμπέτη είναι λαμπερό και τα δίνει όλα στη σκηνή:  Ελένη Βαΐτσου, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Μπίρκος, Νάνσυ Μπούκλη, Σπύρος Σταμούλης, Αναστασία Τσιλιμπίου. Τα σκηνικά είναι της Μαρίας Φιλίππου, τα κοστούμια της Θάλειας Σακαλή, η μουσική του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου και οι φωτισμοί του Βλάση Θεοδωρίδη.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μια μέλισσα τον Αύγουστο

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 85 '

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο σανίδι και δεκαεπτά μετά την κινηματογραφική της μεταφορά, η κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη επιστρέφει. Η παράσταση επικεντρώνεται στον Χάρη και την παρέα του που κάνουν διακοπές σε μια ειδυλλιακή απομονωμένη παραλία. Ξαφνικά, μια μέλισσα τσιμπάει τον Χάρη και του προκαλεί ένα έντονο πρήξιμο που φέρνει στην επιφάνεια τον «άλλο του εαυτό». Το λίγο πιο «γεματούτσικο» alter ego του Χάρη θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ’ αυτόν, στην γυναίκα του και στην ερωμένη του και θα φέρει τα πάνω κάτω. Τα μυστικά που θα φανερωθούν και οι αλήθειες που θα έρθουν την επιφάνεια θα κάνουν την παρέα να περάσει δύσκολες ώρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Ρίχνει φως στις... "Αλήθειες"

Απολαυστικός ο stand up comedian Αλέξανδρος Τσουβέλας, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για να μας πει "Αλήθειες". Είστε έτοιμοι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΖΩΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
22/08/2024

Αισχύλεια 2024: Μια έκρηξη πολιτισμού στην Ελευσίνα

Το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια θα έχει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές στον μοναδικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και την παραλία της Ελευσίνας.

"Οκτώ γυναίκες": Το αστυνομικό θρίλερ χαρακτήρων έρχεται στο Ηρώδειο

"Οκτώ γυναίκες", ένας άνδρας που δεν τον βλέπουμε ποτέ και ένας…φόνος. Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη έρχεται στο Ηρώδειο με οκτώ γνωστές πρωταγωνίστριες.

Ο "Ριχάρδος IIΙ*" σε διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο

Το ομώνυμο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπιρ επιστρέφει για δεύτερη χρονία στο Σύγχρονο Θέατρο, μια παράσταση σε ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.

"Διψάω": Ο σκοτεινός μονόλογος της Αναστασίας Κουρή επιστρέφει στη σκηνή

Ένας ανδρικός μονόλογος αποκαλύπτει την αθέατη πλευρά του ανθρώπου, προκαλώντας ανατριχίλες και βαθιά ενδοσκόπηση.