"20 Χρόνια Δελφινάριο": Δείτε νέες φωτογραφίες της παράστασης του Μάρκου Σεφερλή

Δείτε καινούργιες εικόνες από την επετειακή παράσταση του Μάρκου Σεφερλή "20 Χρόνια Δελφινάριο", που συνεχίζει να παίζεται στο Δελφινάριο.

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής © Νίκος Ζαχαρόπουλος

Ο πολυπράγμων Μάρκος Σεφερλής έχει ασχοληθεί με τα πάντα…Είναι κωμικός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παρουσιαστής, τον έχει αγαπήσει η μικρή και η μεγάλη οθόνη και οπωσδήποτε, η θεατρική σκηνή και ιδιαίτερα η επιθεώρηση.

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής- Έλενα Τσαβαλιά).
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

Ο λαοφιλής ηθοποιός έκανε το θεατρικό του ντεμπούτο το 1997, συμμετέχοντας στην παράσταση "Σουίτα γενεθλίων" και από το καλοκαίρι του 2005 που παρουσίασε την επιθεώρηση "Γάμος, αλλά… πλάγια" στη σκηνή του Δελφινάριου, ξεκίνησε να γράφει τη δική του ιστορία ανεβάζοντας θεάματα που αγαπά όλη η οικογένεια.

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

 

Μεταξύ άλλων έχει πρωταγωνιστήσει στις παραστάσεις: "Ο ιπτάμενος γαιτρός",  "Πήρε τοστ το Σαββατόβραδο", "Mourlen Rouge", "Ο Μάγος του Ροζ",  "Allou Fun Mark", "Τρώει story 30 χρόνια τώρα", "Ο Μπαχαλόγατος", "Η Μεγάλη του γέλιου σχολή", "Στη φωλιά  του κούκλου"  και "Ζητείται σεφ της κωμωδίας". 

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

 

Το όνομα του Μάρκου Σεφερλή είναι συνώνυμο με τη σάτιρα. Τα πάντα... από την πολιτική, την κοινωνία, τις οικογενειακές και τις ερωτικές σχέσεις, μπορούν να αποτελέσουν ερέθισμα για να φτιάξει μια ολόκληρη ιστορία, ένα σκετς, ένα στιγμιότυπο που θα κάνει τους θεατές να ξαχαστούν και να γελάσουν με την καρδιά τους. Αν ρωτήσεις τους θεατές τι είναι αυτό που αγαπούν στον διάσημο κωμικό, θα σου μιλήσουν για την απλότητα και την αλήθεια που κουβαλά. Δεν φοβάται να εκφράσει και να δείξει πάνω στη σκηνή αυτό που σκέφτεται, αυτό που αισθάνεται, φιλτραρισμένο πάντα μέσα από το χιούμορ και τα λογοπαίγνια. 

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

 

Αυτό το καλοκαίρι συμπληρώνει "20 χρόνια Δελφινάριο" και δεν θα μπορούσε να μην παρουσιάσει μία παράσταση αφιερωμένη στην καλλιτεχνική πορεία που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια, με τους συνεργάτες του, την σύζυγο του Έλενα Τσαβαλιά, τον Γιώργο Λαμπάτο και άλλους. Τι επιφυλάσσει, ο Μάρκος, σε όσους βρεθούν στο Δελφινάριο; 

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

 

Σάτιρα, γέλιο και εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι η ψηφοφορία που έγινε διαδικτυακά μέσα από την οποία οι θεατές κλήθηκαν να ψηφίσουν ποιον αγαπημένο τους χαρακτήρα θα ήθελαν να ξαναδούν επί σκηνής. Τα αποτελέσματα βγήκαν και μένει να ανακαλύψετε ποιοι, παλιότεροι, αλλά και νεότεροι ήρωες ζωντανεύουν στη σκηνή. 

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

 

Η σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα μπαίνει στο στόχαστρο και πάλι. Τα επιθεωρησιακά νούμερα θα δείτε από αστυνομικούς, νοσοκόμες, τηλεπερσόνες μέχρι και τον Καραγκιόζη. Ο Μάρκος Σεφερλής υπογράφει τα κείμενα από κοινού με τον Στέλιο Παπαδόπουλο, σκηνοθετεί και μοιράζεται τη σκηνή με τους Έλενα Τσαβαλιά, Γιώργο Λαμπάτο, Γρηγόρη Ποιμενίδη, Λεωνίδα Ιορδάνου, Γιώργο Κοντογιάννη, Μαίρη Τσαβαλιά, Αμελί Μαρκάκη και δωδεκαμελές μπαλέτο.

20 Χρόνια Δελφινάριο, Μάρκος Σεφερλής, Έλενα Τσαβαλιά
© Νίκος Ζαχαρόπουλος

 

Οι υπόλοιποι συντελεστές

 

Τα σκηνικά είναι του Θανάση Μανίκα και τα κοστούμια του Βαγγέλη Ζάχου. Τις χορογραφίες ανέλαβε ο Θοδωρής Πανάς. Ο σχεδιασμός φωτισμού είναι του Μιχάλη Φυρογένη, τον ήχο επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Σιμόπουλος. Βοηθός χορογράφου είναι η Τζένη Στεφανίδου. Η μουσική παραγωγή ανήκει στους Θοδωρή (Ted) Ζωγράφο - Μανώλη Καλλίτση και τα Rec / Mix / Master / Sound FX / Visual FX / Graphics είναι της MINUS 2 PRODUCTIONS.

Περισσότερες πληροφορίες

20 χρόνια Δελφινάριο

  • Επιθεώρηση
  • Διάρκεια: 180 '

Ο Μάρκος Σεφερλής ετοίμασε μια επετειακή παράσταση για τα «20 χρόνια Δελφινάριο» με πολύ γέλιο, σάτιρα και εκπλήξεις. Μία από αυτές είναι η ψηφοφορία που έγινε διαδικτυακά μέσα από την οποία οι θεατές κλήθηκαν να ψηφίσουν ποιον αγαπημένο τους χαρακτήρα θα ήθελαν να ξαναδούν επί σκηνής. Τα αποτελέσματα βγήκαν και μένει να δούμε ποιους ήρωες θα ζωντανέψει πλάι στη σύγχρονη σάτιρα.

Δελφινάριο

Ακτή Δηλαβέρη 31 (παραπλεύρως Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Μια μέλισσα τον Αύγουστο": Ξεκίνησαν οι παραστάσεις στο θερινό Λαμπέτη

Μετά το σύντομο διάλειμμα, η πιο δροσερή κωμωδία του καλοκαιριού με τον τίτλο "Μια Μέλισσα τον Αύγουστο" επέστρεψε στο θερινό Λαμπέτη σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/08/2024

Αλέξανδρος Τσουβέλας: Ρίχνει φως στις... "Αλήθειες"

Απολαυστικός ο stand up comedian Αλέξανδρος Τσουβέλας, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για να μας πει "Αλήθειες". Είστε έτοιμοι;

Αισχύλεια 2024: Μια έκρηξη πολιτισμού στην Ελευσίνα

Το φετινό Φεστιβάλ Αισχύλεια θα έχει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και κινηματογραφικές προβολές στον μοναδικό χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου και την παραλία της Ελευσίνας.

"Οκτώ γυναίκες": Το αστυνομικό θρίλερ χαρακτήρων έρχεται στο Ηρώδειο

"Οκτώ γυναίκες", ένας άνδρας που δεν τον βλέπουμε ποτέ και ένας…φόνος. Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη έρχεται στο Ηρώδειο με οκτώ γνωστές πρωταγωνίστριες.

Ο "Ριχάρδος IIΙ*" σε διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο

Το ομώνυμο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπιρ επιστρέφει για δεύτερη χρονία στο Σύγχρονο Θέατρο, μια παράσταση σε ελεύθερη διασκευή του Ανδρέα Φλουράκη.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Βάκχες

Σκηνοθέτης που έχει παραδώσει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου καταθέτει εδώ μια εντυπωσιακή στην όψη αλλά επιδερμική εντέλει ανάγνωση της ευριπίδειας τραγωδίας ως περφόρμανς ενός queer Διόνυσου.